Ο φέρων πλεξούδες ράστα, με ότι αυτό συνεπάγεται (αλλά όχι με την κυριλέ έννοια). Μιλάμε για ακατέργαστες και οργανικές τζίβες της συνομοταξίας ίντυ, εμποτισμένες με θυμάρι, φασκόμηλο και ευωδιαστή ούρδα χασισέλαιου. Σύμφωνα με αστικούς μύθους, συχνά φιλοξενούν αειφόρα οικοσυστήματα πανίδας και χλωρίδας.

Αλλά, δεν περιγράφω άλλο· για πληρέστερη κοινωνιολογική ανάλυση της φυλής, βάμος στο παράδειγμα.

Ασίστ: Dr. Steve Brule.

Την τελευταία δεκαετία έχουν έρθει και φύγει πολλές μόδες από την Ψαροκώσταινα

[…] Μία κατηγορία όμως παραμένει ζωντανή και ακμάζουσα. Ο τζιβάτος, μπαφάτος, χαρτζιλικωμένος χίπης.

[…] Επί το πλείστον ανεξάρτητοι, αυτόνομοι και διασπασμένοι ακόμα και με τον εαυτό τους, οι τζιβάτοι είχαν μια τάση προς τα αριστερά κινήματα με τα πολλά αρχικά: Ε.ΝΕ.Ρ.Γ.ΕΙ.Α, Α.Ρ.ΧΗ. ΑΣ.ΠΡΟ.Δ.ΟΝ.ΤΗ.Σ. και παρόμοιες παρατάξεις ξεπηδούσαν κάθε δεκαπενθήμερο στα τραπεζάκια της σχολής. Και όλα ήταν στελεχωμένα με αφανοφόρους μουσο-ξερόλες και άσχημες γκόμενες με στυλάκι «προσπαθώ να γίνω ακόμα πιο άσχημη».

[…] Ο σωστός τζιβάτος φοράει μεταχειρισμένο σαλβάρι μωβ-μαύρο, all-starάκια που έχουν γίνει παντόφλες απ' τα πολλά σκισίματα και από πάνω μπλούζα 8 νούμερα μεγαλύτερη, συνήθως άσπρη με στάμπα «Ψαροταβέρνα ΤΟ ΚΥΜΑ» ή κάτι παρόμοιο.

[…] Ο τζιβάτος, εκτός από τζιβάτος και μπαφάτος, είναι επίσης σκαλάτος, πεζουλάτος ΚΑΙ γρασιδάτος. Δεν κάθεται σε καφετέριες και μπαρ γιατί είναι σύμβολα της καπιταλιστικής παρακμής στην οποία έχει πέσει η κοινωνία μας και διάφορα άλλα copy-paste απ' το Zeitgeist. Αντ' αυτού, προτιμάει να κάθεται σε μέρη με δέντρα και πράσινο για να είναι πιο κοντά στη φύση που τον εκφράζει. Μόνο που εδώ υπάρχει ένα πρόβλημα: η Αθήνα ΔΕΝ ΕΧΕΙ πραγματικά μέρη με δέντρα και πράσινο! Ο τζιβάτος ναι μεν θέλει γρασίδι για τον κώλο του, αλλά ταυτόχρονα δε θέλει να απομακρυνθεί και πολύ απ' τις γειτονιές του κέντρου που βγαίνουν όλα τα μουνιά. Οπότε καταλήγει να κάθεται (οκλαδόν πάντα) σε κάτι νησίδες 2 τετραγωνικών μέτρων γεμάτες σκατά σκύλων, με αμάξια και χιλιάδες πεζούς να περνάνε γύρω του, διατηρώντας ταυτόχρονα υφάκι «Ααααχ! Αυτή είναι χαλάρωση...».

[…] Λοιπές δραστηριότητες του μπαφάτου περιλαμβάνουν τζάμπα συναυλίες, συμμετοχή σε βαρετά φεστιβάλ του ΣυΡιΖα, πορείες όπου αν φάει μισό μιλιγκράμ δακρυγόνο θα μας πρήζει τον πούτσο για κανά μήνα, λιώσιμο σε καταλήψεις πάρκων, παρακολούθηση εξαρχειακών μπάχαλων από ασφαλή απόσταση, διάβασμα ποίησης και πούλημα μούρης σε όσους δε διαβάζουν ποίηση.

(Clopyright: «Νομιμοποιήστε το μπάφο, φυλακίστε τους μπαφιάρηδες!», εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Dr. Steve Brule

Σιγά την ασίστ, βρε!

Σχεδόν δεν το πίστευα όταν δεν έβρισκα τόσο θεμελιώδη σλανγκισμό. Έπρεπε να είναι στο S.I. του ελληνικού σλανγκισμού, αλλά ποτέ δεν είναι αργά.

#2
Vrastaman

Δεν μπορείς να φανταστείς πόσα θεμελιώδη λήμμαν λείπουν ακόμη...

#3
Khan

«συχνά φιλοξενούν αειφόρα οικοσυστήματα πανίδας και χλωρίδας»: Άκουσα και την έκφραση οικοσύστημα για μαλλί τ. μαφάλντα σε στυλ «θα έρθει και το οικοσύστημα μαζί;» (μη διασταυρωμένο, ωστόσο).

#4
Khan

#5
donmhtsos

Ἐξαιρετικὸς ὁρισμὸς καὶ σχὸλια.

Τὸ μῆδι τοῦ Χὰν ἄπαιχτο.

Θὰ πρότεινα γιὰ τίτλο του: Τζιβαέρα.