Ο άβουλος άνθρωπος, αυτός που εκτελεί εντολές άδιαμαρτύρητα και δεν μπορεί να εκφέρει άποψη. Δεν έχει δικαιώματα, δεν μπορεί να διεκδικήσει το δίκιο του και αμοίβεται πενιχρά.

Συναντάται κατα κύριο λόγο στον ιδιωτικό τομέα εργασίας, ενώ αντίθετα απουσιάζει παντελώς στον δημόσιο τομέα.

Σκέφτομαι να φύγω απο το γραφείο που εργάζομαι, δεν αντέχω άλλο, μας έχουν όλους στον ίδιο χώρο, τα γραφεία δίπλα, διάλειμμα 20 λεπτά την ημέρα και δεν μας αφήνουν ούτε τσιγάρο να κάνουμε ακόμα και εκτός του γραφείου. Θέλουν να έιμαστε πάντα στην ώρα μας, αλλά να καθόμαστε και υπερωρίες τις οποίες ποτέ δεν πληρώνουν. Μας έχουν σαν τα ρομπότ όλους και δεν μιλάει κανένας απο φόβο μην τον απολύσουν...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Επισκέπτης

Το παράδειγμα δεν είναι καλό γιατί πρόκειται περί παρομοίωσης και όχι περί χρήσης της λέξης μεταφορικά δηλαδή αργώ σε αυτήν την περίπτωση.

Προτείνω αλλαγή του παραδείγματος. Παράδειγμα:

Μας έχουν κάνει ρομπότ όλους...ή
Έχουμε γίνει ρομπότ όλοι

και να μην ξεχάσουμε και το ρομποτάκι...

#2
xalikoutis

Βαρουφάκης εναντίον Ρομπότ

Ηταν και είναι ο άνθρωπος που μιλάει όπως περπατάει... Ο λόγος του είναι ανοικτός, ελεύθερος, κάτι απόλυτα αντίθετο με τις μυστικές συμφωνίες που συνάπτονται στις κλειστές -χωρίς αέρα- αίθουσες των Βρυξελλών. Επέμεινε ενάντια στα ρομπότ ότι οι Ελληνες δεν θα πρέπει να τιμωρούνται άλλο. Γι΄ αυτό και ο ελληνικός λαός τάχθηκε μαζί του. Αρνήθηκε και τις παραμέτρους και τη μυστικότητα της ευρωκρατίας.

efsyn