Συντάσσεται συχνότατα με τα «είμαι» και «περνώ» δηλώνοντας:

● μια εξέλιξη, μια δραστική κι αμετάκλητη αλλαγή, μια μεταμόρφωση του όντος, το πέταμα μιας μαύρης πέτρας πίσω, το σπάσιμο μιας παρθενιάς, πως κάποιος έκαψε γεφύρια, πως «ξύπνησαν οι σκλάβοι Αντωνάκη!!»,

● το πελώριο κι αγεφύρωτο χάσμα μεταξύ κάποιων, το ασύμπτωτο των δρόμων τους, το «us and them», απαξιωτικά, κυνικά, ρατσιστικά, μελοδραματικά ή και σνόμπικα,

● υπερβολή.

Ενίοτε, κάπως πιο σεμνά, υπονοεί το αλλούφο και είναι συνώνυμη των «είμαι αλλού», «αλλού γι' αλλού» αλλά και των «είμαι σε άλλο επίπεδο» / «είμαι σε άλλο λέβελ»· κάτι που αποτελεί απόδειξη, κατά την ταπεινή μου γνώμη, της προέλευσής της απ' τον κόσμο των ηλεκτρονικών παιγνίων και δη των... πίστας.

Μοιάζει να προωθεί την ανεκτικότητα, αλλά σε κάθε περίπτωση, αν και ξεκαθαρίζει θέση, σκοπούς, προθέσεις και στάση, δεν παύει να βαθμολογεί (έστω και θετικά), να απομακρύνει, να διαχωρίζει, να τονίζει τις διαφορές, να διασπά, να βάζει ταμπέλες.

  1. Αλλά όταν πλέον δίπλα σε εκείνον το «μεζέ», εκτός από ένα ούζο, ένα τσίπουρο ή μια ρακή, μπαίνουν μια βελγική μοναστηριακή μπίρα, μια ωραία φιάλη κρασί ή ένα ψαγμένο κοκτέιλ, το ζήτημα παίρνει άλλη τροπή. Πόσο μάλλον όταν δεν μιλάμε μόνο για σπεντζοφάι και μπεκρή μεζέ (όχι ότι δεν είναι μια χαρά και αυτά) αλλά και για μίνι teriyaki και μίνι σνίτσελ, για άγρια μανιτάρια με τυρί idiazabal ή για μια τηγανιά από συκωτάκια πουλιών. Με τα «μικρά» να έχουν περάσει πλέον σε άλλη πίστα, η Αθήνα φαίνεται να στρώνει σταδιακά ένα ζωντανό τραπέζι-ετεροτοπία. Ακόμη και (εστιατορικά) περιβάλλοντα που είχαν κατά κανόνα άλλο «τυπικό», χαλαρώνουν και μπαίνουν στο χορό της κοινοκτημοσύνης και της… ελαφρώς ακατάστατης ροής και βγάζουν γεύσεις στη σέντρα.

  2. Ο φεμινισμός είναι άλλης εποχής, η δική μας τον έχει ξεπεράσει και δεν τον χρειάζεται πια... Ευχαριστούμε τις φεμινίστριες που πάλεψαν ενάντια σε τόσα δεινά και κατάφεραν να εδραιώσουν τόσες ελευθερίες και δικαιώματα για μας αλλά πλέον είμαστε σε άλλη πίστα. Θέλουμε και λίγο παραμύθι βρε συνάδελφε... κι ας έχει και διαφημίσεις ανάμεσα.

  3. Εντάξει, όλοι κάνουμε λάθη, αλλά στο παρακάτω video ο τυπάς μπορώ να πω το παράκανε. Δεν το παράκανε μόνο, το πήγε σε άλλη πίστα!

  4. Και συ θα μπορούσες να διαβάζεις blog και να γράφεις κατινιές, το κάνεις; Δεν έχεις χρόνο και λόγο, τυχερέ!!! Μπορείς να δείξεις οίκτο και να συνεχίσεις, για να έχουν οι κακόμοιροι κάτι να ασχολούνται ή να σταματήσεις και να βοηθήσεις την θεαματικότητα των reality ή να ανεβάσεις το κασέ των 090. Ό,τι και να κάνεις μαζί σου!!!! Κατάλαβέ το παίζεις σε άλλη πίστα!!!

(Όλα απ' το δίχτυ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία