Υπάρχουν δυο μεγάλες συνομοταξίες νοικοκυροπουτανώνε:

1. (Ο Ηλίας Πετρόπουλος) άφησε πίσω του, εκτός από τα 80 του βιβλία, πολλά άρθρα σε περιοδικά και άφθονα χαρακτηριστικά, αιχμηρά επίθετα, με τα οποία του άρεσε να «στολίζει» πρόσωπα γνωστά, απ' την επικαιρότητα και την ιστορία: «ειδεχθής» λοιπόν η Μπουμπουλίνα, «νοικοκυροπουτάνα» η Μαντώ Μαυρογένους, «τράγος» ο Π.Πατρών Γερμανός και «πουστόμαγκας» ο Βελουχιώτης. Δεν άφησε απ'έξω όμως ούτε τους σύγχρονούς του, τον Ελύτη (αστοιχείωτος), τον Σαββόπουλο (τσογλάνι της ορθοδοξίας), τον Βέλτσο (καραγκιόζης), μέχρι και τον Κώστα Σημίτη (τιποτένιο ανθρωπάριο)…

2. Στη Νεοελληνική Αθυροστομία της Μ. Κουκουλέ το γυναικείο αιδοίο αποκαλείται οντάς (στο δίστιχο: «μες στσ’ Αγγέλας τον οντά / μαύρος ντούμπανος βροντά»), κλαπαρχίδω και ψωλοσακατεύτρα ονομάζεται η ερωτική γυναίκα. Βρίσκουμε ακόμα την κατάρα «να στραβοψωλιάσεις!», τους χαρακτηρισμούς σεμνής γυναίκας: «χριστιανομούνα, αγαθομούνα, νοικοκυρο-πουτάνα», τα παρωνύμια γυναικά: Μουνοκαίσαρας, μουνοβοσκός, τη φράση «έπεσε μουνοθύελλα»= ήρθε πλήθος γυναικών.

3. Ηταν ένα πολύ κλειστό κύκλωμα από αεροσυνοδούς, ψιλομοντέλες, ελληνίδες και ξένες, κανά δυό νοικοκυροπουτάνες είχε μια γαλλίδα, μια αυστριακιά, κανα δυό αγγλίδες..μία ιρλανδέζα, μία απίστευτη Μαροκινή και μια αμερικάνα ( η μόνη που έκανε και μασάζ κλπ. Φαινομενικά αν θυμάμαικαλά νοικιάζανε κότερα ή κάτι τουριστικό κάνανε.. επί της ουσίας ακονίζανε «κατάρτια» lol

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Le vice de Strauss-Kahn.

#2
patsis

Θυμάμαι την περιγραφή των εξής γυναικών - μεταφέρω την αφήγηση από μνήμης: «Φτάσαμε στην τάδε (σ.σ. πόλη της Βουλγαρίας). Αυτή έμενε σε μια τεράστια πολυκατοικία εποχής κουμμουνισμού. Πήγαμε με τα ψώνια μας, φακές, κρέατα και λοιπά. Ήτανε και δύο φίλες της, τρεις εμείς, τρεις αυτές, μαγειρέψανε, φάγαμε όμορφα κι ωραία, κρατήσανε τα υπόλοιπα ψώνια, μετά πήγαμε μέσα, ο καθένας με τη δικιά του, αυτό ήτανε.»

Πουτανιά για φακές και μπριζόλες.

#3
Khan

Ναι, στην δεύτερη σημασία του ορισμού υπάρχουν δύο υποκατηγορίες. Η μία είναι το πανάκριβο βίτσιο των πλουσίων ως εξτρήμ γκουφουέ. Η άλλη είναι αυτό που περιγράφει ο Πάτσης.

#4
σφυρίζων

Αυτό που περιγράφει ο Πάτσης είναι αφοπλιστικά συγκινητικό.

#5
Khan

Και έρχεται από το μέλλον μας; (Αναρωτιέμαι).