Γκέινταρ (εκ του gaydar: gay detection and ranging) αποκαλείται η ενορατική ικανότητα ορισμένων να ανιχνεύουν εξ αποστάσεως και με μεγάλη ακρίβεια τον βαθμό πουστοσύνης των συνανθρώπων τους εν είδει ραντάρ.

Το τυπικό γκέινταρ επεξεργάζεται, σταθμίζει και αξιολογεί πληθώρα οπτικοακουστικοκινητικών δεδόμενων και ερεθισμάτων που εκπέμπει το υπό εξέταση υποκείμενο. Σύμφωνα με έγκυρες μελέτες, στις αποχρώσες ενδείξεις πουστρηλικίου συμπεριλαμβάνονται:

  • Η φωνή: το ευρύ κοινό αναγνωρίζει τους θηλύγλωττους από την φωνή τους με 75% επιτυχία.
  • *Ο παράγοντας«κόψε μάπα και βγάλε συμπέρασμα»*: η προβολή ενός προσώπου για το 1/25ο μόλις του δευτερολέπτου αρκεί για να αναγνωριστούν στοιχεία ΛΟΑΤ.
  • Οι φύτρες μαλλιώνε: παρατηρείται ότι οι γκέουλες διαθέτουν αριστερόστροφη σπείρα μαλλιών κατά μεγαλύτερο αναλογικά ποσοστό.
  • Οι αναλογίες των δακτύλων: οι βερμουδιάρηδες και οι λεσβόγκες συνήθως έχουν μακρύτερο το παράμεσο δάκτυλο από τον δείκτη, σε αντίθεση με τους γκέηδες και τις θυλικομούνες.
  • Τα δακτυλικά αποτυπώματα: οι κιναιδουάρδοι και οι ετερομούνες έχουν «πυκνότερες» ραβδώσεις.

    Πέον να σημειωθεί ότι το γκέινταρ αποτελεί είδος «έκτης αίσθησης»: μερικοί το' χουν, άλλοι δεν. Σύμφωνα με τις προαναφερθείσες μελέτες:

  • Οι τρίζοντες την όπισθεν έχουν ακριβέστερο γκέινταρ από τους στρέιτουλες.

  • Οι γυναίκες έχουν ακριβέστερο γκέινταρ όταν βρίσκονται σε ωορρηξία.

    Όλα τα ραντάρ, πόσο μάλλον τα γκέινταρ, έχουν και «τυφλά σημεία», επιτρέποντας σε μερικές να κινούνται κάτω από το γκέινταρ. Ακόμα και τα καλύτερα γκέινταρ δίνουν ενίοτε ανακριβείς μετρήσεις, κυρίως ωσαναφορά τους μετρό κ.ά. αχαρτογράφητες.

Περισσότερα γκέινταρ φακτς:

Από το δουπού: Κχάν.

Η έκτη αίσθηση
1. Το μαγαζί του Πάπα είναι θερμοκήπιο ανωμαλίας…Ενώ το δικό μας, με τους μητροπολίτες που αποκαλούν ο ένας τον άλλο με γυναικεία ονόματα και τους μοναχούς και τους αρχιμανδρίτες που βάζουν μπροστά το γκέινταρ κάθε φορά που βλέπουν νέο αγόρι στην εκκλησία, είναι το απαύγασμα της αρετής…

2. Βασίζονται σ' ένα νέο, εκτεταμένο πεδίο έρευνας, που δείχνει ότι οι περισσότεροι από μας, είτε ενεργητικοί είτε παθητικοί, είτε ανδροπρεπείς είτε θηλυπρεπείς, είτε μπουτς είτε φαμ, είτε κάπου ανάμεσα, μοιραζόμαστε κάποιες σωματικές διαφορές που μας καθιστούν ειδική υποκατηγορία του κοινωνικού φύλου. Όποιες κι αν είναι αυτές οι διαφορές, φαίνεται πως πηγάζουν από κάπου βαθιά μέσα μας και δεν κρύβονται όσο κι αν προσπαθήσουμε. Τελικά το γκέινταρ, το ραντάρ που έχουμε για να αντιλαμβανόμαστε τον σεξουαλικό προσανατολισμό ενός ανθρώπου, δεν έχει τόσο σχέση με τις ικανότητες αντίληψης του θεατή όσο με τα αποκαλυπτικά σημάδια που οι περισσότεροι γκέι άνθρωποι προβάλλουν, ένα σύνολο χαρακτηριστικών που μας κάνουν να φαινόμαστε ότι ανήκουμε σε αυτή την ομάδα.

Το σάη γνωριμιών για πούστηδες και παλικάρια
3. Πάντως, παρ' ὅτι διαρκῶς κράζεις τὸ γκέινταρ, ὅλο ἐκεῖ εἶσαι :ΡΡ

Ο διφορούμενος αζέρος πολιτικός
4. Ο γηραιός πρώην κομμουνιστής διπλωμάτης του Αζερμπαϊτζάν, Γκέινταρ Αλίγεβ, επιστρέφει στο Μπακού, όπου έχει εκλεγεί πρόεδρος της Βουλής

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Υπάρχει και το αντίστροφο ντόπλερ-γκέινταρ, όταν δηλαδή μια κακίστρω εκπέμπει μπαγαποντοκοπτικά πουστρόνια.

#2
iron

σημασία έχει και ο τρόπος με τον οποίον κοιτάζουν τους ομοφύλους τους. αλλά βαριέμαι να το αναλύσω.

επίσης: για τους άντρες θά 'λεγα ότι τους προδίνει η εκφορά λόγου περισσότερο παρά η φωνή.

αυτοί δε που μακιγιάρονται γυναικεία στις ερωτικές τους στιγμές, δεν ξέρω πώς να σας το εξηγήσω, αλλά φαίνονται, καταλαβαίνεις δηλαδή ότι τους βλέπεις άβαφους, επίσης φαντάζεσαι πολύ καλά πώς θα ήταν βαμμένοι, και όλ' αυτά χωρίς να τους έχεις δει ποτέ παρά μόνον φυσικούς.

το κάτω βλέφαρο ξέχασες, πάντα βελούδινο, τσακίζει στην άκρη (και ελαφρά σακκουλιάζει) με πόνο και πόθο.

στις λεσβίες πολύ συχνά νταλτονίζει το πηγούνι και είναι κάπως κρύο το βλέμμα.

όσο για τα τραβέλια, ΕΝΑ είναι το κριτήριο: τα δάχτυλα των χεριώνε. Σας μιλάει η εξπέρ που κατάλαβε στο crying game από την αρχή τα πάντα και την έσπασε στους φίλους που έβλεπαν ανυποψίαστοι την ταινία (ε και σιγά και την ταινία που τους τη χάλασα, μηχέσω).

αλλά να πω και ότι το γκέινταρ το έχει όποιος πιθανόν έχει ένα άνοιγμα προς τους ομό, δηλαδή μια συμπάθεια ή (το ίδιο κάνει στην περίφρωση αυτή) μια αντιπάθεια.

φτα.

#3
aspondosfilos

ο καθενας,αλλο τι φαινεται αλλο τι ειναι.
υπαρχει μια στο εκατομυριο να εισαι λαθος;
το αλανθαστο σου ένστιχτο να εχει ξεγελαστει οικτρα; καπιες φορες μαλλον το γκεινταρ σου τρωει κολλημα,μπλοκαρει.

#4
σφυρίζων

Για τα τραβέλια, άλλη ειδοποιός διαφορά ο καρίτζαφλος.

#5
σφυρίζων

Νταλτονίζει :-)

#6
Khan

Χαχα.

Νομίζω ότι χρησιμοποιείται περισσότερο για το ότι οι ίδιοι οι γκέι αλληλοαναγνωρίζονται ευχερώς μεταξύ τους κι έτσι δεν χάνουν χρόνο με άσκοπα πεσίματα.

Όταν δε πρόκειται για Σπάιντερμαν, λέγεται αραχνοαίσθηση.

#7
iron

έλα ρε άσπονδε, άσε με να περηφανευτώ λίγο! ακόμα γελάω με τα μούτρα των φίλων μου!

νταλτονίζει = έχει προγναθισμό (λίγο βρε παιδί μου, έτσι, μια ιδέα)

ε λέμε και καμιά μαλακία να περάσει η ώρα...

το άλλο με την τσίχλα σας το είπα; ναι, σας τόπα.

#8
σφυρίζων

Νταλτονισμός: η δυσπρογναθοψία.

#9
northwind

www.gaydar.gr feel free to join

#10
σφυρίζων

Όπως είπε κι ο Μάρξ, αρνούμαι να ενταχθώ σε οποιαδήποτε λέσχη θα με δεχόταν ως μέλος.

#11
Khan

Πρόσφατη χρήση που βρήκα ενδιαφέρουσα:

«- Κι αν εμπιστευτώ τα μάτια μου, στις διαδηλώσεις της πρώτης κατηγορίας η πλειονότητα των αγωνιζόμενων είναι ετεροφυλόφιλοι.

- Τι εννοείτε «αν εμπιστευτώ τα μάτια μου»; Θεωρείτε ότι τα μάτια σας και μόνο είναι ικανά κοιτώντας τους ανθρώπους να ξεχωρίσουν αν είναι ομοφυλόφιλοι ή ετεροφυλόφιλοι; Αν ναι, πείτε μας που αγοράσατε το gaydar σας να πάρουμε κι εμείς. Δυστυχώς όμως οι ομοφυλόφιλοι άνθρωποι τις περισσότερες φορές δεν έχουν καμία απολύτως εμφανισιακή διαφορά από τους στρέιτ». (Εδώ).