Λυρική εκδοχή της βλογιοκομμένης μπλογκοδιάρροιας που ποστάρει στο βλόγιόν του στην μπλογκόσφαιρα ο μπλογοτέχνης μπλόγκερ καθώς μπλογκάρει με την κρυφή ελπίδα ότι όλο και κάποιος εβλογημένος θα τη διαβάσει κατά την μπλογκότσαρκά του.

1. Άμα δεν είχα τη συγγραφική μου ιδιότητα -στο διαφορετικό είδος που λέγεται μπλογοτεχνία (πω, πω, τι γλωσσοπλάστης είμαι επιτέλους;) δε θα είχε γίνει καμία από αυτές τις συζητήσεις. Ίσως να είχαμε συναντηθεί κάπου άλλου, αλλά δεν νομίζω να τα λέγαμε έτσι.

2.
ΤΣΙΜΑΣ: - Υπάρχει κάποιος λογοτέχνης που πιστεύετε ότι βρίσκεται εκτός νομιμότητας ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: - Τώρα πια, μόνο οι μπλογοτέχνες.
ΤΣΙΜΑΣ: - Ορίστε ;
ΜΠΑΜΠΙΝΙΩΤΗΣ: - Οι μπλόγκερ. Γιατί αυτοί δρουν ανεξέλεγκτα.

3. Ένας 38άρης οικογενειάρχης, πατέρας, άνεργος 3 χρόνια, χωρίς καταθέσεις σε ελβετικές τράπεζες (ούτε καν σε ελληνικές), που καπνίζει πολύ, πίνει πολλούς καφέδες και αρκετό κρασί, αλλά κατάφερε να κόψει την τηλεόραση, Σκορπιός με ωροσκόπο στον Καρκίνο, που δεν πήγε ποτέ σε γήπεδα, σκυλάδικα και πορνεία, που ιδεολογικά δεν ανήκει κάπου, αλλά απεχθάνεται και καταδικάζει τη βία και τους φασίστες κάθε είδους και που γράφοντας μόνο τα βράδια κατάφερε να ολοκληρώσει πέντε μυθιστορήματα, μια νουβέλα, δύο κινηματογραφικά σενάρια, ένα θεατρικό, αρκετά διηγήματα, ένα παιδικό και ένα έμμετρο 150 σελίδων στα πρότυπα του Ερωτόκριτου και που τα βράδια αυτοανακυρήσσεται μπλογοτέχνης ενίοτε τρολάροντας σε αυτό το σχιζοφρενικό αμάλγαμα από εκλαϊκευμένη επιστήμη, σατιροποιημένη επικαιρότητα, πολιτικοποιημένη σάτιρα, φιλοσοφία της αμπέλου, σουρεαλιστικό χιούμορ και λογοτεχνία, που αποκαλεί «μπλοκ».

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
σφυρίζων

Εμφανίζεται κι ως μπλογκοτέχνης, διαλέγκετε και παίρνετε.