H αλλαξοκωλιά, το αμοιβαία επωφελές αλισβερίσι, το quid pro quo που λέγανε και οι αρχαίοι ημών λατίνοι.

Τα κινεζοτζαπόνια το προφέρουν αραξοκώλι.

1. «Υπάρχει δυστυχώς μια δικτατορία των μετρίων στην Ελλάδα, μια φοβερή αντινομία μεταξύ των απόγονων των αρχαίων Ελλήνων και των σημερινών μετρίων. Πώς συμβιβάζεται αυτό δεν ξέρω, είναι γόρδιος δεσμός. Δυστυχώς στο χώρο του τραγουδιού είναι άφθονος. Βλέπει τ'όνομά του και παθαίνει ονείρωξη ο άλλος, τι να πεις». Ξεσπάει, «είναι το αλλαξοκώλι των εταιρειών δίσκων και των τραγουδιστών...»

2.
Κομμάτι του Ελληνισμού είναι και η Κύπρος και ο ξεβράκωτος πολιτικός λόγος που ακούγεται δεν βοηθά σε τίποτε γιατί μιά μέρα θα ξεσπάσει και εδώ κάτι αν δεν δωθούν απαντήσεις στα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου,το άδικο χαμό των 121 συνανθρώπων μας,τις κάμερες,τα ελικόπτερα,τις μίζες,το Γενικό Νοσοκομείο,τον ξυλοδαρμό των φοιτητών απο την αστυνομία,την κάλυψη των εγκληματικών στοιχείων,αν δεν σταματήσει το αλληλοχαίδευμα των εφημερίδων,των καναλιών και το αλλαξοκώλι των δημοσιοκάφρων.

3.
Ο μπαμπάς του Γιωργάκη εφηύρε το αλλαξοκώλι του δημοσίου και τις πρόωρες συνταξιοδοτήσεις για να βολεύονται ακόμα περισσότεροι «πρασινο»-φρουροί.

(από Khan, 08/05/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε