Ειδεχθής τύπος συνανθρώπων μας, ο οποίος από τον Δεκαπενταύγουστο περίπου και μετά, ενώ σκάει ο τζίτζικας, και ενώ τα πέριξ ζευγαράκια ατενίζουν χέρι με χέρι την αυγουστιάτικη πανσέληνο, αρχίζει και εύχεται «καλό χειμώνα!», στη λογική ότι το μεγαλύτερο μέρος των θερινών διακοπών έχει παρέλθει και αφού γεμίσαμε τις μπαταρίες οφείλουμε να ετοιμαζόμαστε για μια παραγωγική νέα εργασιακή χρονιά.

Ανεπιβεβαίωτες φήμες θέλουν τον τοιούτο καλοχειμωνάκια να παραδίδεται στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, από κοινού με τον σταλεγάκια, τον δεφταισεσυτζή, τον πλακακανωτζή κ.ά.

Αντίθετο του καλοχειμωνάκια σύμφωνα με τιτιβίσματα που υπέπεσαν στην αντίληψή μου, είναι ο ναμαγαπάκιας, που προσπαθεί να παρατείνει ακόμη λίγο την θερινή ραστώνη παίζοντας ναμαγαπάδικα στην κιθάρα.

  1. Θάνατος στους καλοχειμωνάκηδες! (Από έκκληση στο Φέισμπουκ).

  2. Αντισταθείτε στους ΚΑΛΟΧΕΙΜΩΝΑΚΗΔΕΣ που μας την πέφτουν μέσα Αυγούστου :)). (Από το Τουίτερ).

  3. Έχετε γαμηθεί οι «καλοχειμωνάκηδες» με τον καιρό λες κ' πέρσι τον Οκτώβρη κάναμε σκί η' παίζαμε χιονοπόλεμο ξέρω γω. (Εδώ).

(από Khan, 26/08/13)(από Khan, 14/09/14)

βλ. και καλό χειμώνα

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Δυστυχώς είναι πολλοί.

#2
Jonas

Θάνατος στους καλοχειμωνάκηδες! Γεια σου Γκατζ!

#3
GATZMAN

Αve propnhet. Ούτως η αλλέως, ο χειμώνας για το βόρειο ημισφαίριο ξεκινά λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα

#4
σφυρίζων

Ακόμα γλοιώδης είναι ο οιονεί καλοχειμωνάκιας που επιμένει να λέει «να μην πούμε καλό χειμώνα, κανεί ακόμα ζέστη, κ.ο.κ.»

#5
σφυρίζων

(Ακόμα πιο γλοιώδης)

#6
Khan

#7
donmhtsos

Εξαίρετο λήμμα! Εύγε Χαν για την επαναφορά του στο προσκήνιο και για το μήδι. Ποία η γνώμη της εκλεκτής ομηγύρεως για τον καλοφθινοπωράκια;

#8
soulto

Κτγμ είναι μια χαρά γιατί δείχνει σέβας στην διακριτή εποχή που είναι υπέροχη.

#9
Khan

Δεν υπάρχουν καλοφθινοπωράκηδες. Στην πραγματικότητα είναι αυτολογοκριμένοι καλοχειμωνάκηδες.

#10
donmhtsos

Αν κρίνω από την παρέα μου μάλλον έχει δίκιο ο Χαν. Επειδή έπεφτε κράξιμο στο "καλό χειμώνα" κάποιοι το γύρισαν στο "καλό φθινόπωρο", ενώ οι σκληροπυρηνικοί μένουμε στο "καλό καλοκαίρι" όλο το χρόνο!

#11
Khan

Ενδεδειγμένη απάντηση σε καλοχειμωνάκια

#12
soulto

#13
soulto