Συμπληρωματικά προς τον κυρίως ορισμό του Δ. Αρναούτη Οικονομάκη για το χριστιανοπούτανο, από την πάσα του/της sombra στο Δ.Π., είναι επίσης και ο χριστιανός που πάει με πουτάνες παρά ή ίσως λόγω της χριστιανικής ηθικής του.

Υπάρχουν δύο μεγάλες κατηγορίες χριστιανοπούτανων. Αυτοί που επειδή είναι πουτανιάρηδες γίνονται χριστιανοί για να εξιλεωθούν από τύψεις. Κι αυτοί που, αντιστρόφως, επειδή είναι χριστιανοί γίνονται πουτανιάρηδες, σε περιπτώσεις κλειστών κοινωνιών, κυρίως παλαιότερα, όπου επικρατεί μία αυστηρή οικογενειακή ηθική που αποθαρρύνει λ.χ. τις προγαμιαίες σχέσεις κ.ο.κ. Τα δύο βέβαια μπορεί να αλληλοτροφοδοτούνται κατά φαύλο κύκλο. Είναι γνωστό άλλωστε ότι η ύπαρξη πορνείας ευνοεί την αυστηρή οικογενειακή ηθική, ενώ αντιστρόφως η πορνεία υποβαθμίζεται περισσότερο σε χώρες με σεξουαλική ελευθεριότητα.

Η έκφραση μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βρισιά γενικά κατά χριστιανού που θεωρείται ως ασυνεπής. (Λίγο παρωχημένα όλα αυτά βέβαια).

  1. Μαθητης λυκειου ημουνα και ετοιμαζαμε να παιξουμε το Ποτε Βουδας Ποτε Κουδας σε μια γιορτη.Παιζω μπουζουκι....Και τελευταια στιγμη χωθηκε ενας Χριστιανοπουτανος φιλολογος που ειχαμε και μας απαγορευσε να το παιξουμε γιατι πως ειναι δυνατον να βαλουμε το ονομα Βουδας διπλα στο Χριστο. Ιεροσυλια μεγαλη...δεν κανει. (Από το αρμόδιο σάιτ).

  2. - Και μόλις πάω στο Μουλέν Ρουζ ποιον βλέπω στο δίπλα τραπέζι; Τον Γιαννάκη! Κι έκανε πως δεν με έβλεπε.
    - Καλά ο Γιαννάκης ήταν μεγάλος χριστιανοπουτανιάρης κι από τότε που ήμασταν στις οργανώσεις στην Αθήνα, αλλά από όταν πήγε έξω για σπουδές ξεσάλωσε (Παράδειγμα από σιξτίλα).

  3. - Είναι πολύ τίμιο κορίτσι η Ευανθία! Αλλά κι ο Γιακουμής μας είναι πολύ σωστός σε αυτά. Προτιμάει να πηγαίνει στις πουτάνες, παρά να της αγγίξει το χέρι! (Μεταφέρω από μνήμης ατάκα της Άννας Παναγιωτοπούλου που εξαίρει την αρετή του χριστιανοπούτανου γιου της στο ρεππαπαπαθανασιούργημα «Το Κλάμα βγήκε από τον παράδεισο»).

  4. - Τι είναι αυτό το πράμα στη Θεσσαλονίκη; Κάθε γωνία και εκκλησία!
    - Σκέψου τι χριστιανοπούτανους κατοίκους που έχει!

(από σφυρίζων, 05/12/13)(από σφυρίζων, 05/12/13)Στο 2.38 η κλασική ατάκα του Γκουσγκούνη. (από Khan, 31/07/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Υ.Γ. Επίσης: πουτανόθρησκος.

#2
σφυρίζων

Βλ. ενδιαφέρον άρθρο από αντιχριστιανικό σάη.

#4
σφυρίζων

Είναι όλες ένα μάτσο ιερόδουλες.