Χαρακτηρισμός προσώπου. Κάποιος που φανταζόμαστε ότι φοράει γραβάτα με σφιχτό κόμπο, οπότε είναι ένα ή περισσότερα από τα παρακάτω:

- Φλώρος που δεν είναι ψημένος στην ζωή, τρυφερόκωλος. Γιατί με την γραβάτα σφιχτά δεμένη δεν είσαι μαχίμι, είσαι άκαπνος, για να είσαι μαχίμι απαιτείται άλλου είδους ένδυση, όπως και για να κάνεις ρεπορτάζ.

- Κάποιος που πάει by the book, που δεν είναι παιδί της πιάτσας, δεν είναι στο κουρμπέτι, οπότε τον πιάνουν κότσο.

- Ο ατσαλάκωτος, αυτός που δεν εκτίθεται, που δεν είναι συναισθηματικά διαθέσιμος, που κρύβεται πίσω από μια άψογη επίσημη εμφάνιση.

- Εκπρόσωπος της κρατικής γραφειοκρατίας που κρατάει από τον καιρό των ψαλιδοκώληδων ταλανίζοντας τους λοιπούς Έλληνες, ή ειδικά κάποιο στέλεχος κώματος, που ζει στην κοσμάρα του εκφραζόμενη με ξύλινη γλώσσα και ωσεκτουτού δεν μπορεί να αφουγκραστεί τα προβλήματα του λαού και της κενωνίας. Ή κάποιος τηλεντελάλης χατζηγραβάτας του συστήματος που διαπρέπει στα παραθύρια όντας μάχιμος μόνο σε παραθυρομαχίες. Σε όλες τις περιπτώσεις λαμόγιο που έχει καβατζωθεί εις βάρος του συνόλου.

Και ταλιμπάν.

1. Και σου βγαίνει ο γραβατάκιας από το ΥΠΕΚΑ και σου λέει, κύριοι μην καίτε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες αν δεν είναι ανάγκη. Ρε μπαγλαμά, δεν το κάνουν από γούστο. Δεν είναι στο σαλέ τους, γυμνοί στη φλοκάτη με ένα μπουκάλι κρασί. Τουρτουρίζουν μέσα στο σπίτι και πρέπει να ζεστάνουν τα παιδιά τους.

2. Γιατί ένας γραβατάκιας του Γραφείου Τύπου, κοιμάται όλη μέρα. Αυτός είναι ο κύριος «Τίποτα»......

3. Ντροπή! Έπρεπε να γίνεις γραβατάκιας, να μπεις στο δημόσιο, να εξασφαλιστείς με παχυλούς μισθούς και εφάπαξ. Να εξασφαλιστείς.

4. Υπ'οψιν για να μην παρεξηγουμαι παιδια,δεν ειμαι ο γραβατακιας που παει το αμαξι στο εξουσιοδοτημενο σερβις και τον γδερνουν,ειμαι απο μικρο παιδι επανω στα αυτοκινητα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, Ο ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΑΣ ΜΕ ΓΡΑΒΑΤΑ - Είναι αληθινή? -Με προσβάλεις, αληθινή και φρεσκότατη σημερινή, μυρίζει θάλασσα -σε λίγο θα αρχίσει να λέει και Ιανουάριο αντί Γενάρη, προκειμένου να διαφοροποιηθεί από το άλλο τσίρκο -το εντυπωσιακό ΔΕΝ είναι η γραβάτα. Είναι ότι ο Κατρουγκα φαίνεται πάλι ψηλοτερος Πφφφ, αν δεν είναι χρυσή, δεν μετράει

#2
Khan

Η γραβάτα αντεπιτίθεται!

#3
Khan

Φωτό από την "εξέγερση της γραβάτας"

#4
Khan

Κι άλλα στιγμιότυπα από την εξέγερση των γραβατάκηδων

#5
soulto

χάπενιν κι αυτό από την γίδια εξέγερση

#6
Khan

Ωωω Σούλτω, τώρα το είδα!

Στην έριδα περί την γραβάτα παρεμβαίνει ψυχαναλυτικά και ο εθνικός μας φιλόσοφος/ ψυχαναλυτής

#7
soulto

#8
soulto

#9
Khan

Κι αν είσαι και Παππάς, με τη γραβάτα σου θα πας...