Σύντμηση που δηλώνει τον νεοταξίτη, δηλαδή κάποιον που προωθεί τη Νέα Τάξη Πραγμάτων, είτε αυτή οριστεί με μια ευρεία πολιτική σημασία, είτε με μια πιο στενή συνωμοσιολογική. Η συντετμημένη εκδοχή χρησιμοποιείται αρκετά από αντι-νεοτάξ υπερασπιστές της ελληνικής ή της ελληνορθόδοξης ιδιαιτερότητας.

Δεν μου είναι σαφείς οι λόγοι της σύντμησης, και γιατί δεν γράφουν όλο το νεοταξίτες. Ίσως φαίνεται έτσι σαν ένα ξενόφερτο προϊόν που μας επιβάλλεται έξωθεν, ίσως για να μην ζηλεύουν οι νεοφιλελέ που τους έχουμε συντμήσει, ίσως γιατί το νεοταξίτες δεν φαίνεται αρκετά μειωτικό και χρειάζεται μια κάποια αργκοποίησή του με κάποιο τρόπο. Δεν αποκλείεται, εξάλλου, η σύντμηση σε νεοτάξ να έχει προωθηθεί από τους ίδιους τους νεοταξίτες μέσω πρακτόρων τους μεταξύ των Ελ, ώστε να αποκρυβεί η πραγματική τους ταυτότητα.

  1. Tότε, όταν είδε ο Iούδας (εβραίος και όχι ΕΛλην, να μη ξεχνιόμαστε), που τον είχε προδώσει, ότι καταδικάστηκε, μεταμελήθηκε κι επέστρεψε τα τριάντα κωσταντινάτα στους Νεοτάξ Ιλλουμινάτι και τους κουλτουριαραίους, 4 λέγοντας: Ρε σεις λίγα μου δώσατε. Ολόκληρο ΕμμανουΕΛ εξωγήινο ΕΛληνα σας έδωσα. Mα εκείνοι του είπαν: Kαι τι μας μέλει εμάς; Δικός σου λογαριασμός! (Από το Λιακούρειον Απόκρυφον Ευαγγέλιον που πρέπει να αναγνώσει κάθε υγιώς σκεπτόμενος Έλλην).

2. - Ποιός δεν γράφτηκε στην κλίκα των νεοτάξ;
Οι δηλώσεις εγγραφής, σήμερα, όποιος πρόλαβε, πρόλαβε.
- Εγώ, εγώ. Νεοτάξ κομμούνια δεχόσαστε, δε δεχόσαστε;
- Ναι και εγω κομμουνι ειμαι . Γραψε με και εμενα.

3. Ψευδο-αντιμιλιταριστική νεοτάξ προπαγάνδα του Homer Simpson

4. Ο συγγραφέας λέει πράγματα που δεν ενισχύουν τις θέσεις μας: τον απορρίπτουμε μετά βδελυγμίας. (Πρώτα επιχειρήματα: είναι νεοτάξ, βαλτός, φωταδιστής, μάλλον είναι Εβραίος –να το ψάξουμε- ίσως είναι κομμουνιστής, μπορεί να τον πληρώνει ο Σόρος/ οι Τούρκοι/ οι Σκοπιανοί/ οι Εβραίοι (Μοσάντ) να τα γράφει αυτά, ίσως η λέσχη Μπίλτερμπεεεκ.

(από Khan, 16/02/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
Khan

Υ.Γ. Η ονομασία βέβαια δικαιώνεται σε περιπτώσεις, όπου η κύρια δραστηριότητα των (θεωρουμένων ως) νεοταξιτών είναι να επιβάλλουν νέους καινοφανείς φόρους (tax αγγλικανιστί).