Άκρως σεξιστική αναφορά στο γυναικείο φύλο.

Απευθύνεται αποκλειστικά σε καθαρόαιμα ιππεύσιμα βυζοκίνητα μεναγκό της συνομοταξίας μπίμπω, κυρίως όταν αυτά δραστηριοποιούνται (συνήθως με το σπαθί τους) σε ανδροκρατούμενα επαγγέλματα.

Για τα μπάζα, ο σωστός ο σεξιστής χρησιμοποιεί άλλες εκφράσεις από τον κόσμο των ενδυμάτων και των σκευών όπως: ζακέτα, κλατσάρα, κομοδίνο, κόφα, κουβά, κουτί, μπότα, έπιπλο, πακέτο, παντόφλα, πετούγια, πόμολο, ρόμπα, σακί με πατάτες, σιδερώστρα, τσόκαρο, τσουβάλι, χαλί και ταλιμπάν.

1.
Η Λώρη Κέζα σημειώνει: «Στα όργανα του ελληνικού Κοινοβουλίου ο σεξισμός αντιμετωπίζεται με φυσικότητα. Οι βουλευτίνες χωρίζονται σε δυο κατηγορίες: εκείνες που μπορούν να γίνουν θέμα φαντασίωσης και τις ανδρούτσες, δηλαδή εκείνες που είτε δεν έχουν σύζυγο ή αρνούνται να παίξουν τη γατούλα». Θυμάται διάφορα περιστατικά, μεταξύ των οποίων και το «Πάψε μωρή καλτσοδέτα» που είχε πει ο Σωκράτης Ξυνίδης στην Εύα Καϊλή

1.
Η βουλευτής της ΝΔ Γεωργία Μπατσαρά δήλωσε προσβεβλημένη ως γυναίκα όταν πριν λίγο καιρό άνδρας βουλευτής είχε αποκαλέσει «καλτσοδέτα» μια γυναίκα βουλευτή. «Ήταν ότι πιο υποτιμητικό μπορούσε να λεχθεί σε ένα μέλος του Κοινοβουλίου» σημείωσε.

2.
Δούρου: «Στο κόμμα του Πάγκαλου αποκαλούν τις γυναίκες καλτσοδέτες»

4.
Ο σεξισμός, που είναι γένους αρσενικού, έχει αποικίσει και τη νοοτροπία ημών των θηλυκών (...) Θα ερμηνεύσουμε, όπως και οι άντρες, τη συμπεριφορά μιας γυναίκας με βάση την σεξουαλικότητα της (με τον τρόπο που οι άντρες εννοούν την γυναικεία σεξουαλικότητα). Τι περιμένεις από αυτήν την γεροντοκόρη, τη μητρομανή, την κλιμακτηριακή, το πορνίδιο, την ανέραστη, την πάρτα όλα (...) Θα την χαρακτηρίσουμε ταυτίζοντάς της με ενδύματα και αξεσουάρ, ρόμπα, καλτσοδέτα, τσόκαρο. Θα αποκωδικοποιήσουμε τη στάση της, με γνώμονα την εξωτερική εμφάνιση. Τι να μας πει η μπατάλω, η κοκάλω, η άβυζη, η ασχημομούρα, το σκιάχτρο, η αντρογυναίκα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία