Το φιλί στα καλιαρντά εκ του σολ που σημαίνει γλύκα, ηδονή και ο Ηλίας Πετρόπουλος το δίνει αγνώστου ετύμου. Το φιλάω λέγεται αβέλω κοντροσόλ ή κοντροσολάρω.

Trivium: Ένα πολύ ενδιαφέρον περιοδικό λεγόταν Κοντροσόλ στο Χάος. Κυκλοφόρησε από το 1986 ως το 1992, το έτρεχαν ο Αλέξης Μπίστικας, ο Δημήτρης Παπαϊωάννου και ο Παύλος Αβούρης και έχει πλέον αποκτήσει καλτ αξία.

1. Μη μου στενοχωριέστε και πάθουμε καμία συμφορά (τουτέστιν ανοίξουν λίγο τα στραβά μας- άστε τους ατζινάβωτους να κουελοσφαλάνε!Μπενάβουν ανθυγιεινά). Αν δεν το καταλάβατε, μαθαίνω καλιαρντά. Πολύ χρήσιμη γλώσσα και μακράν καλύτερη από τις μαλακίες που μας μάθανε στο σχολείο. Αν μας είχαν μάθει τα σημαντικά τώρα δε θα μπουάβαμε αλλά θα αβέλαμε κοντροσόλ με κέντα και ντέζι. :P

  1. Summer in the city (κάποτε…)

Μύριζε ο κήπος γιασεμί
έκαιγε ο ήλιος το κορμί
κι έφτανε η πιο γλυκιά στιγμή ΕΒΓΑ παγωτό με μια δραχμή

Μύριζε η κουζίνα λαδερό
έπαιζε το ράδιο Κατσαρό
σε τραπεζομάντιλο καρό
πιάτα με καρπούζι δροσερό

Μύριζε το πάτωμα Κλινέξ
άκουγα μακριά τα βρεκεκέξ
έκλεινα κουρτίνες Γκρεκοτέξ
κι έψαχνα να βρω τι είναι σεξ

Μύριζε η βεράντα απ' το Κατόλ
άσπρα τα σεντόνια από το Rol είμαστε κρυμμένοι μες στο χολ κι είχαμε ριχτεί στα κοντροσόλ.
(Ο Γιώργος Παυριανός στιχώνει αποκατέ).

  1. Παρά τα πολλά ψεγάδια της, η ταινία του Καλογερόπουλου είναι μια χειμαρρώδης κινηματογραφική εξαίρεση με μεγάλη καρδιά, ένα grand folly για τα ελληνικά δεδομένα, μια άναρχη, ιδιότυπη οδύσσεια, μια κοντροσόλ στον παραλογισμό και το χάος της σύγχρονης ελληνικής κοινωνίας και μαζί μια αλληγορική καταγγελία με οικολογικούς και νοσταλγικούς τόνους, που δίνει την εντύπωση πως εκφράζει έντονα τον δημιουργό της. (Δώσε βάση στο νόημα αποκατέ).

  2. Εισαι θεόλατσος και μπενάβεις μεσίκ. Τζάσε την καθε καλιαρντω, λούγκρα, και ανεμιαρα και άβελε αποκατε να αβελουμε κοντροσολ και μπιεσμάν. Αβελω ροσολιμαντε σε καθε διαθεσιμη μπαροτατη σερμέλα και πούλη, κουραβέλτα, και να πισελουμε μεχρι πρωιας. Με ντέζι, ο τζασλός για εσενα και νταλκαρέτεκνο. (Καλιαρντοσύνες αποκατέ).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε