αριστεροφιλελές, αναρχοφιλελές

Εναλλακτικές ταμπέλες για τους φιλελέφτ.

Πρόκειται για συνομοταξία φιλελέδων με αριστερές ανησυχίες (αντικληρικοί, ελευθεριακοί, διεθνιστές, φουντικοί, φίλοι των ΛΟΑΤ) και δεξιές τσέπες (υπέρμαχοι του ελεύθερου ανταγωνισμού και της ιδιωτικής περιουσίας, πολέμιοι του κολεκτιβισμού και σφόδρα αντικρά). Προξενούν αποτροπιασμό σε κάθε συντηρητικό, δεξιό τε και αριστερό.

Αριστεροφιλελέδες ή αναρχοφιλελέδες θα βρείτε εκεί που γαμιένται τα αναρχίδια με τσι βλαχοφιλελέρες.

Libertarian anarchists που λένε και στο χωριό μου.

1.
Δεν ήμουν ποτε ΣΥΡΙΖΑ! Κινούμαι στο χωρο της αριστεροκεντροδεξιάς! Είμαι αυτό που λέμε Αριστεροφιλελές!

2.

Σέβομαι την Ορθόδοξη παράδοση ως συγκροτητική της εθνοκρατικής υπόστασης και με αηδιάζουν οι αριστεροφιλελέ φραστικές χυδαιότητες κατά των ''τραγοπαπάδων'', του ''παπαδαριού'' κλπ.
(από το φουμπού)

3.
Ο αναρχοφιλελές παππούς κυνηγά την κοπέλα-κορμοράνο!

4.
Φιλελευθερισμος ή φορομπηξια εγραφε ενας αναρχοφιλελες σε τοιχο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
xalikoutis

Μπαρδόν; Στο δικό μου χωριό πάντως libertarian anarchist, ελευθεριακός αναρχικός, σε καμία περίπτωση δε σημαίνει αναρχο-καπιταλιστής, γιατί εδώ που τα λέμε ελευθεριακός αναρχικός δε σημαίνει μάλλον τίποτα, είναι πλεονασμός - ενώ το ελευθεριακός κομμουνιστής οκ, χρησιμοποιείται. Το αριστεροφιλελές όπως το δίνεις στα παραδείγματα μάλλον προς αυτό που λένε οι αγγλοσάξονες liberal πάει. Γιατί παρακαλώ τόση σύγχυση;

#2
σφυρίζων

Γιατί με συγχύζεις πορνό-πορνό? Το liberal για τον μέσο αμερικλάνο σημαίνει αριστερός-προοδευτικός ενώ για τον μέσο αγγλέουρα / ευρωπέο σημαίνει δεξιός-συντηρητικός. Take the egg and groom it.

Αήζω (και όχι ίζολ όπως κακώς μεταγράφεται) πως αριστεροφιλελές είναι ο libertarian (πολιτική και οικονομική ελευθερία, λιγότερο κράτος) αλλά έχω το ακαφελόγιστο.

#3
vikar

Ότι νά 'ναι.

#4
Khan

Σχετικοάσχετο: Αναρχικό (;) σύνθημα που θα το προσυπέγραφαν και οι φιλελέδες

#5
Bender_

Ο ορισμός είναι κατά την άποψη μου έχει λάθη. Παρατηρώ και μία ψιλοσύγχυση όσον αφορά τους πολιτικούς χαρακτηρισμούς. Εγώ ως αριστερο-φιλελέδες/αναρχο-φιλελέδες θα χαρακτήριζα τους οπαδούς της ΔΗΜ.ΑΡ και μεγάλα τμήματα οπαδών του ΣΥΡΙΖΑ, δήθεν αναρχικούς, "αναρχο"καπιτάλες και αναρχίζοντες που τους ευαισθητοποιούν τα διάφορα κοινωνικά θέματα (αντικληρισμός, πρόσφυγες, ρατσισμόςlgbt,κτλ) αλλά μόνο στα λόγια και φυσικα και τα και καλά μοντέρνα τυπάκια που ανοίγουν εναλλακτικά μαγαζιά δήθεν και καλά με το πρόσχημα του εναλλακτικού αλλά πηδάνε μία χαρά και με χαρά τους εργαζόμενους τους. Και κοιτάξτε τώρα να δείτε τι γίνετε με την τελευταία κατηγορία. Τα εναλλακτικά αυτά αφεντικά είτε αριστερά είτε αναρχίζοντα είτε -χίπστερ με κοινωνικές ανησυχίες- όταν στο κώλομάγαζο τους δεν συμπεριφέρονται όπως αρμόζει στους υπαλλήλους τους (δεν κολλάνε ένσημα, δεν πληρώνουν, τραμπουκίζουν τους υπαλλήλους, κτλ) τότε καμιά φορά εμφανίζεται το εκάστοτε μαχητικό σωματείο του εκάστοτε κλάδου και οι εναλλακτικοί αυτοί εργοδότες αποκαλούν τα σωματεία συμμορίες εκβιαστών που ζητάνε χρήματα. Και μετά συμβαίνουν σκηνές βγαλμένες από ταινίες δράσης. Αυτά. Υπάρχουν και οι γνωστές παροιμίες: Το "αριστερό" μου αφεντικό πατίνι με έχει κάνει κι ύστερα μου λέει πως φταίνε οι αμερικάνοι. Και η: Το "αναρχικό" μου αφεντικό πατίνι με έχει κάνει κι ύστερα μου λέει πως φταίνε οι πολισμάνοι.

#6
Bender_

Επίσης φιλελές σκέτο είναι ο δεξιός, υπέρμαχος τους καπιταλισμού. Δηλαδή ο οπαδός νδ, ποτάμι, πασόκ και τα λοιπά... συχνά μικροαστός καταστηματάρχης, προλετάριος που φαντασιώνετε πλούτη και χλιδές, μεσοαστός επιχειρηματίας με νεοσύστατη ίσως επικερδή επιχείρηση και φυσικά οι πραγματικοί εκπρόσωποι της αστικής τάξης (βιομήχανοι, εφοπλιστές, κ.α)

#7
Bender_

Επίσης το ελευθεριακός είναι άλλο πράγμα. Το ορθότερον θα ήταν να αντικατασταθεί από τη λέξη ελευθεριάζων.

#8
jesus

το παρόν κ άλλο ένα-δύο που σχολίασες είναι καταφανώς χωρίς επαφή με την πραγματικότητα, αλλά δεν κατεβαίνουν για λόγους πληρότητας του σάιτ. είναι ένα πρόβλημα το οποίο ελπίζουμε να λυθεί συντόμως.

#9
Bender_

νταξ' γενικά μπροστά σε άλλα εντελώς άκυρα λήμματα αυτό ψιλοπαλεύετε. Έχει άλλα λήμματα που είναι εντελώς για το μπούτσο. Απόλυτα ανακριβή, γραμμένα στο πόδι, σχεδόν παιδικά. Και δεν νομίζω ότι με το να μην διαγράφονται ή με το να μην διορθώνονται συμβάλουν στη πληρότητα του σάιτ. Μάλλον συμβάλουν στην μη εγκυρότητα του σάιτ.

Φιλικά.

#10
jesus

πληρότητα με την έννοια ότι θα βρεθουν νεκρά λυγκξ κ τέτοια. υπάρχει τρόπος να μην θίγεται η εγκυρότητα του σάη χωρίς να διαγραφούν αυτά τα λήμματα, απλά θέλουμε λίγο χρόνο. αγγαρεία κάνουμε, ποινjήν εκτίουμε, μας έφαγε η τρυφηλότητα και η μαλθακότητα, αλλά υπάρχει το προηγούμενο της μαλακάσας και θα τα καταφέρουμε.

ένιγουέι, το γτπ θα το αφήσω να πέσει κάτω, απλά να πω ότι ελπίζω να ξετελειώσαμε με την πολιτική εριστικότητα, τη μονομανία και τη διαστρέβλωση που εκπροσωπούν τέτοια λήμματα και να μπορούμε ν' ασχοληθούμε με τη γλώσσα.

#11
Khan

Ντάξει, κατά τη γνώμη μου (που μπορεί και να μην ενδιαφέρει και κανέναν από τους ελάχιστους που έχουν απομείνει στο σάιτ) αυτό επετεύχθη μέσω μπαναρίσματος χρήστη (μάλιστα πάνω στο άνθος της παραγωγικής του ηλικίας) το οποίο είναι ένα ακραίο μέτρο, ασύγκριτα χειρότερο από το να διαγραφούν κάποια λήμματα και να βρίσκονται νεκρά λυγκξ. Το μπανάρισμα χρήστη είναι μια φάση "κόβω κεφάλι επειδή υπάρχει πονοκέφαλος", ή όπως έλεγε ένας Γαλάτης, "όταν οι Ρωμαίοι έχουν ισοπεδώσει τα πάντα ονομάζουν αυτό το πράγμα ειρήνη", εν προκειμένω "όταν οι μοντς έχουν μπανάρει ή διώξει τους πάντες ονομάζουν αυτό το πράγμα επικέντρωση στη γλώσσα". Αυτά τα γράφω χωρίς διάθεση για μαδομούνι, μόνο και μόνο επειδή με εκνευρίζει να σπιλώνονται χρήστες που έχουν μπαναριστεί και ως εκ τούτου δεν έχουν τη δυνατότητα να απαντήσουν.

#12
Bender_

@jesus Το γτπ δεν ήταν προσωπικό. Δεν είμαι εδώ για να λογομαχώ ή να ξεκινάω έριδες. Εδώ απλά καταχωρώ λήμματα και γράφω ορισμούς και κάπου-κάπου εκφέρω την άποψη μου σχολιάζοντας.

Καλημέρα :)

#13
donmhtsos

Θὰ ἤθελα νὰ έκθέσω τὴν ἄποψή μου σχετικὰ μὲ τὸ διάλογο ποὺ ἀναπτύχθηκε παραπάνω γιὰ τὴ διόρθωση ἤ καὶ τὴ διαγραφὴ κάποιων ὁρισμῶν.

Συμφωνῶ ὅτι μερικοὶ ὁρισμοὶ εἶναι χαμηλοῦ ἐπιπέδου, προχειρογραμμένοι, μὲ λάθη διατὺπωσης καῖ ὀρθογραφικὰ. Μὲ κάποιους ἄλλους διαφωνῶ ἐννοιολογικὰ ἤ/καὶ πολιτικοϊδεολογικὰ. Μολαταῦτα δέν πιστεύω ὅτι ἡ λύση εἶναι ἡ διόρθωση ἥ ἀκόμα χειρότερα ἡ διαγραφὴ. (Δὲν άναφέρομαι βέβαια στοὺς ὁρισμοὺς ποὺ εἶναι ἀντίθετοι μὲ τοὺς βασικοὺς κανόνες λειτουργίας τοῦ σλανγκρ καὶ διαγράφονται "ἅμα τῇ ἐμφανίσει").

Ἀπὸ ποιὸν καὶ μὲ ποιὰ κριτήρια θά γίνονται οὶ διαγραφὲς, ὅταν μάλιστα πρὶν ἀπὸ μερικοὺς μῆνες καταργήθηκε ἡ βαθμολογία ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς χρῆστες τοῦ σλανγκρ, ποὺ ἀποτελοῦσε (παρ'ὅλα τὰ προβλήματα, τὶς σκοπιμότητες καὶ τὶς διαμάχες ποὺ δημιουργοῦσε κάποιες φορές) ἕνα σαφέστατα πιὸ δημοκρατικὸ τρόπο ἀξιολὸγησης;

Κττμγ ἡ ἐγκυρότητα τοῦ σλανγκρ δὲν θίγεται ἀπὸ τὴν πολυφωνία, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν καταστολὴ ποὺ θὰ τὸ ὁδηγήσει σὲ μαρασμὸ. Ἄς ἀφήσουμε ὅλα τὰ λουλούδια ν' ἀνθίσουν. Ἀκόμη καὶ τὰ πιὸ ταπεινὰ ἀγριολούλουδα βάζουν μιὰ πινελιὰ στὴν ὀμορφιὰ τῆς φύσης.

Ἐξ ἄλλου τἠ λύση γιὰ τοὺς χαμηλῆς ποιότητας ὁρισμοὺς μᾶς τῆ δίνει τὸ ἴδιο τὸ σλανγκρ:

Ἔχεις καλύτερο ὁρισμὸ; +Πρόσθεσέ τον.

#14
donmhtsos

Διευκρίνιση (ἐπειδὴ δὲν τό' χω διατυπώσει καλὰ).

Ὅταν γράφω:"...πρὶν ἀπὸ μερικοὺς μῆνες καταργήθηκε ἡ βαθμολογία ἀπὸ τοὺς ἴδιους τοὺς χρῆστες ..." ἐννοῶ ὅτι: ...καταργήθηκε ἀπὸ τοὺς ὑπεύθυνους τοῦ σλανγκρ ἡ βαθμολογία ποὺ ἔβαζαν οἱ χρῆστες στὰ λήμματα καὶ τοὺς ὁρισμοὺς...

Ἔτσι ἡ τρίτη παράγραφος τοῦ προηγούμενου σχολίου μου γίνεται:

Ἀπὸ ποιὸν καὶ μὲ ποιὰ κριτήρια θά γίνονται οὶ διαγραφὲς, ὅταν μάλιστα πρὶν ἀπὸ μερικοὺς μῆνες καταργήθηκε ἀπὸ τοὺς ὑπεύθυνους τοῦ σλανγκρ ἡ βαθμολογία ποὺ ἔβαζαν οὶ χρῆστες του στὰ λήμματα καὶ τοὺς ὁρισμοὺς καὶ ἀποτελοῦσε (παρ'ὅλα τὰ προβλήματα, τὶς σκοπιμότητες καὶ τὶς διαμάχες ποὺ δημιουργοῦσε κάποιες φορές) ἕνα σαφέστατα πιὸ δημοκρατικὸ τρόπο ἀξιολὸγησης;

#15
soulto

Συμφωνώ με τον Κχαν. Το σλανγκρ χωρίς τον Βράσταμαν/σφυρίζοντα είναι φτωχότερο, θα γίνει τώρα και μοχθηρότερο, τι φάση;
Πάντως ο διάλογος όπου ο νέος σλάγκος μιλάει για λάθη και ‘ψιλοσύγχυση’ στον ορισμό και μήπως 'να αντικατασταθεί μια λέξη', ενώ ο μοντ υπερθεματίζει σε στυλ:

τέτοια λήμματα «είναι καταφανώς χωρίς επαφή με την πραγματικότητα», «εκπροσωπούν την πολιτική εριστικότητα, τη μονομανία και τη διαστρέβλωση» και ότι με αυτά «θίγεται η εγκυρότητα του σάη»

είναι ενδεικτικός.

Δονμήτσο, συμφωνώ απόλυτα όταν λες οτι

«ἡ ἐγκυρότητα τοῦ σλανγκρ δὲν θίγεται ἀπὸ τὴν πολυφωνία, ἀλλὰ ἀπὸ τὴν καταστολὴ ποὺ θὰ τὸ ὁδηγήσει σὲ μαρασμὸ»

αλλά και στο φόρουμ που έθεσες το θέμα του μπαναρίσματος του Σφυ και πρότεινες ακύρωση τῆς διαγραφῆς. Οι μη απαντήσεις που πήρες απ' τον μοντ είναι ο ορισμός της προσπάθειας χειρισμού και του πετάγματος της μπάλας στα μνήματα.

#16
Bender_

Εγώ τώρα δηλαδή τρώω πέσιμο;

#17
vikar

Μή μασάς ρε Μπέντερ. Εσύ μπορεί να μήν ήρθες για έριδες, αλλα άμα άλλοι τις έχουνε βαφτίσει δημοκρατία, άντε ν' ασχολείσαι με ελέφαντες και αποδείξεις του αδυνάτου.

#18
Bender_

Δεν παρατηρώ κάτι αντιδημοκρατικό για την ώρα vikar.

#19
vikar

Μα αυτό λεω κι εγώ!...