Σύνθετη λέξη από τις λέξεις πουρό & πιπίνι.

Κοντροβέρσιαλ και οξύμωρη σύνθετη λέξη που επιφανειακά τουλάχιστον δημιουργεί μεγάλης έκτασης κοντράστ, μιας και η λέξη πουρό αντιπροσωπεύει την ωριμότητα, το σίτεμα, το πατσούριασμα κτλ. σε αντιδιαστολή με την λέξη πιπίνι, που αντιπροσωπεύει την νεανικότητα και το σφρίγος του νεαρού θηλυκού ή αρσενικού γκομενακίου.

Κυριολεκτικά θα ήταν αδύνατον να συμπορευτεί η έννοια της πουροσύνης και της πιπινοσύνης εις το ίδιο πρόσωπον. Αν και θα μπορούσε να σημαίνει την εμφάνιση των πρώτων πουροσημαδιών ή πουροενασχολήσεων, ρυτίδων, ωρίμασης σε ένα νεαρό ή σχετικά νεαρό άτομο. Ωστόσο μεταφορικώς η λέξη έχει μάλλον ειρωνικό και σχετικά κοροϊδευτικό/μειωτικό χαρακτήρα προς τον δέκτη, μιας και θέλει να τονίσει με δραματικό αλλά και υπερβολικό τρόπο αυτά τα μικρά και ασήμαντα σημάδια της ωρίμασης, με σκοπό κάτι που μπορεί να ποικίλλει από ένα απλό (αλλά συνήθως όχι ιδιαίτερα αθώο) πείραγμα μέχρι το να μειώσει τον δέκτη.

Συνηθισμένες ηλικίες για να χαρακτηριστεί κάποιος/α ως πουροπίπινο μπορεί να είναι συνήθως μετά τα 25, όπου το άτομο έχει απολέσει και το τελευταίο ψήγμα της όποιας αθωότητάς του και ίσως μέχρι την μετά-milf / προ-mature ηλικία. Συνηθισμένα χαρακτηριστικά και ενασχολήσεις του πουροπίπινου είναι η παρέα με αρκετά μικρότερα σε ηλικία άτομα, η εμμονή με την εφηβική ζωή και την ανεμελιά που αυτή συνεπάγεται, η παντελής έλλειψη οποιονδήποτε υποχρεώσεων, το κατ' επιλογήν ή και όχι ράφι κτλ.

- Πάλι χώρισε η Εύα, την είδα να ξενυχτάει και να τα πίνει με κάτι πιτσιρίκες φίλες της στο Γκάζι. Και μας το έπαιζε φουλ ερωτευμένη με τον τύπο. Τον έστειλε κι αυτόν.
- Άσε ρε με το πουροπίπινο, αυτή αν δεν της τύχει ο Κλούνεϊ δεν παίζει να παντρευτεί.

(από Mpiliardakias, 28/09/14)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Φαινομενικά συνδυάζει τις δύο αμοιβαία αποκλειόμενες γυναοκείες ιδιότητες που οδηγούν την ανδρική λίμπιντο, την αθωότητα και την εμπειρία. Βλ. και κουγκαρομπεμπέκα.

#2
Mpiliardakias

Σε κάθε περίπτωση όμως τα 25+ είναι (κατ'εμέ πάντα) το μίνιμουμ ηλικιακό σημείο και 45-50 το μέγιστο.όπως και το στοιχείο του να είναι σε μόνιμη single κατάσταση το εν λόγω άτομο. Αλλιώς δεν έχει κάποιο νόημα το να χαρακτηρίσεις ως πουροπίπινο ένα τελείως πιτσιρίκι ή μια πατσουρόγρια...

#3
vikar

Αυτή ειναι λέξη για να γράψεις μυθιστόρημα.

#4
Γάτα

Ενδιαφέρουσα λέξη, θα θέλαμε να μάθουμε κατά πόσον είναι διαδεδομένη. Νομίζω ότι περιγράφει ένα υπαρκτό φαινόμενο υπό την εξής κυρίως έννοια: μια μινιόν σε διαστάσεις γυναίκα, με εφηβικό σώμα, που όμως έχει ξεφύγει ηλικιακά, πλησιάζει ή έχει υπερβεί τα 30 ή και τα 40 ακόμη σε πιο ακραίες περιπτώσεις. Παράδειγμα οι φιλιππινέζες γυναίκες που έχουν εφηβικό σκαρί και αν τις δεις από πίσω να περπατούν θα τις περάσεις για κοριτσάκια.

#5
vikar

Υπάρχουν παραδείγματα στο δίκτυο, δύο απ' αυτά (το δεύτερο απ' το 2008):

[I]1. το πουροπίπινο η Αγγελική, που είναι με το ένα πόδι στην εμμηνόπαυση, μας κάνει και δηλώσεις. (εδώ)

  1. - Τι 35 αφου φαινεσαι για 42 τεσπα χρονια πολλα
    - Το λες αυτό γιατί εσύ φαίνεσαι για 21 ενώ είσαι 33, πουροπίπινο (εδώ)[/I]