Εθνικό αυτοφαυλιστικό που δηλώνει την Ελλάδα ως μια «αποικία χρέους» της Γερμανίας της καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ- Sauer καθώς και όσους μερκέλληνες βροντοφωνάζουν βάστα Μέρκελ! ανεχόμενοι ή και ευαρεστούμενοι με αυτή τη συνθήκη. Αποτελεί και αγαπημένη λεξικλασία του Κώστα Βουτσά.

1. Κώστας Βουτσάς: «Εγώ λέω ότι η Ελλάδα είναι μια ευλογημένη χώρα, με καταραμένους ανθρώπους και τρισκατάρατους κυβερνήτες, είναι η ”έπαυλης του Θεού” και την εκμεταλλεύονται και θέλει η Μέρκελ να την κάνει ”Μερκελλάδα” και να την κάνουν χώρα δική τους». (Βλ. και εδώ; «Η Μέρκελ κάνει την Ελλάδα Μερκελλάδα, την Ευρώπη Γερμανώπη»)

2. ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΣΕ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΦΑΣΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΕΡΚΕΛΛΑΔΑ. «Θα σας ριξουν παρα πολυ, θα σας ζητησουν να τον παρουν πισω (τον παρα, δηλαδη το χρημα), αλλα δεν θα μπορεσουν... Θα σας επιβαλουν μεγαλο και δυσβαστακτο φορο, αλλα δεν θα προφθασουν... Θα βαλουν φορο στις κοτες και στα παραθυρα... Θα ζητησουν να σας παρουν και στρατιωτες, δεν θα προφθασουν ομως» (Αγιος Κοσμας ο Αιτωλος) (Απο το βιβλιο «Κοσμας ο Αιτωλος» του Μακαριστου Μητροπολιτη Φλωρινης Αυγουστινου Καντιωτη). «Ουκ εστι γαρ Ελλας η Μερκελλας»

3. Επειδή πάντως ολοένα και περισσότεροι ομιλούν περί «Μπανανίας», ας έχουν υπόψη τους ότι υπάρχουν ιστορικά παραδείγματα πολύ «ανταγωνιστικά» με την περίπτωση της χώρας μας. Μάθετε, λοιπόν, ότι η χώρα της κεντροδυτικής Αφρικής, η Λιβερία ιδρύθηκε –τρόπος του λέγειν- από Αφρικανούς που είχαν περισσέψει στις ΗΠΑ και μη έχοντας τι να τους κάνουν, τους έστειλαν στην περιοχή να την «ελευθερώσουν» από τους ντόπιους τη χώρα εξ’ ου και το όνομα LIBERIA (ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ, κατ’ ευφημισμόν), ενώ πρωτεύουσα οι «ελευθερωτές» έχρισαν την MONROVIA (για να τιμηθεί ο τότε πρόεδρος των ΗΠΑ, Μονρόε). Έτσι που το πάνε εδώ, αυτοί οι απίθανοι τύποι που –τύποις- ασκούν εκτελεστική εξουσία (αφού η νομοθετική μας άφησε «χρόνους» ήδη) μας βλέπω να μετονομάζουν την Αθήνα σε «Σοεμπλία» και την Ελλάδα σε «Μερκελλάδα», κατά τα πρότυπα της Αφρικανικής χώρας.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan