Λολοπαίγνιο εκ των Social Media και της Μήδειας.

Νταξ ceci n'est pas tellement slang, πρόκειται για λολοπαίγνιο- ψαγμενιά που βρίσκω πού και πού (νταξ μερικές φορές δηλαδή) στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης. Το οποίο όμως περιγράφει εύστοχα έναν υπαρκτό τύπο διαδικτυακής περσόνας: Την ανάφτρα στο Φεϊσμπούκ ή άλλα μέσα, που αφού σε ψωλαγωγεί διαδικτυακώς με ξετσίπρωτες φωτογραφίες της και προκλητικά ποστ, εντέλει αποδεικνύεται μεγίστη μπιτσάρα δαγκανομούνα που δεν διστάζει να ευνουχίσει τους διαδικτυακούς της φαν με αμείλικτο μπίτσιασμα ή ακόμη και να προβεί σε πλοκ και πέος ως άλλη Μήδεια του Ευριπίδη.

Σύμφωνα με μια πιο ψυχανάλατη εκδοχή (βλ. παράδειγμα 2) σόσιαλ μήδεια είναι το ίδιο το Φέισμπουκ που ως άλλη Μήδεια (ή Κρόνος) σκοτώνει τα παιδιά που το ίδιο γεννάει, ήτοι τους έρωτες που δημιουργήθηκαν αλλά και χάλασαν λόγω του Φέισμπουκ. Δηλαδή, αφενός είναι πιο εύκολο να κάνεις σχέση μέσω Φέισμπουκ, όμως αυτό είναι η μία πλευρά: Η άλλη πλευρά είναι ότι είναι και πιο εύκολο να την χαλάσεις, αν το έτερο σου ήμισυ παρακολουθεί με ποιους άλλους/ες έχεις πάρε δώσε, ή αν λ.χ. έχεις επαφές με πρώην που είναι μακαρίτες στη ζωή εκεί έξω όχι όμως και στην αθανασία του Φέισμπουκ. Εξ ου και το Φέισμπουκ αποκαλείται και πρωηνάδικο, καθώς προσφέρει τροφή για άφθονο κουτσομπολιό για τους/τις πρώην, σαν άλλο πρωινάδικο της τιβί.

Τέλος αποτελεί και τίτλο μόνιμης στήλης της σλανγκάρχου Αργυρώς Μουστάκα-Βρεττού στο περιοδικό Unfollow.

1. Social Μήδεια λοιπόν, και όχι μύδια, αν και όπως και να το διαβάσεις σημασία έχει ότι είσαι εδώ. Είμαι κοινωνική, αλλά είμαι bitch, πολύ. Εξ ου και η «Μήδεια», όχι δεν έχω σκοπό να σκοτώσω κανένα από τα παιδιά μου, δεν έχω κιόλας, αλλά σκοπός μου είναι να σε αφυπνίσω.

2. Social Μήδεια: To internet γεννά και σκοτώνει τον έρωτα;

  1. - Είδες την καινούργια φωτό της Κατερίνας με το νιπ σλιπ; Τι βυζάρες Θε μου!
    - Ναι, αλλά είναι Σόσιαλ Μήδεια η καριολίτσα! Μόλις της έστειλα ίνποξ με έκανε πλοκ για στοκάρισμα!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
donmhtsos

Από τον ορισμό σου εμπνεύστηκα τα σόσιαλ μύδια. Ευχαριστώ για την έμπνευση.

Επειδή είμαι σχετικά καινούργιος στο χώρο, ελπίζω να μην ενόχλησα.