Όπως εξ άλλου τέρμα Θεού πάνω έχει αναφερθεί, το λjjήμμα τούτο, εκτός από την απεριποίητη, αντισεξουαλική γυναίκα σημαίνει και το ταγαροκνίτικο στιλ, το οποίο με τη σειρά του υπάγεται στο ευρύτερο ρεύμα κνιτγουέρ, της ημέτερης οτ κουτύρης.

Την σήμερον, χρησιμοποιείται πλέον ευρύτατα και ως συνώνυμο του βλάχου, της βλαχούτσας, και γενικότερα του κιτς, πάντα κατά τη λεπταίσθητη γνώμη της εκάστοτε υπερκαλλιεργημένης σνομπαρίας και με την υποψία ότι κάπου, δεν μπορεί, ο εν λόγω καλός απόγονος των Αφελίμ, έχει κάνει μια μαλακία.

ι. Δραχμή, ζαγάρι και Hermès ταγάρι!

ιι.
Μια φορά Κνίτης μια ζωή ταγάρι

ιιι.
Γιαυτό πέθανε η κλασική μουσική. Δεν είχαν ντράμερ. Που πας χωρίς ντράμερ ρε ταγάρι;;

ιν. Ο Δήμαρχος και το ταγάρι!...
(...) »Καταγγέλλουμε το γεγονός και δηλώνουμε ταυτόχρονα την αντίθεσή μας σε συνήθειες που θυμίζουν κοινοτάρχες της παλιάς εποχής, οι οποίοι κουβαλούσαν την σφραγίδα της κοινότητας στο ταγάρι τους», καταλήγει στην ανακοίνωση/καταγγελία η Λαϊκή Συσπείρωση

ν.
Σόρρυ που σας χαλάω το αφήγημα, αγαπητό αγράμματο ταγάρι αλλά ο όρος low cost αφορά τους χαμηλούς ναύλους των εταιρειών αυτών

νι.
Ποιος είναι η «λατέρνα» του ζωδιακού κύκλου και ποιος το «ταγάρι» του αστρολογικού χάρτη;

νιι.
Βγαίνει η άλλη η περπατημενη σελέμπριτι με μπουφάν γυαλιά ηλίου γοβά και ταγιέρ μαζι με 2 δρομείς κ λέει ούαου μαραθώνιος Ουστ ταγάρι !!

νιιι.
Θα κρατάω ένα κόκκινο γαρύφαλλο για να με γνωρίσεις. Εσύ πάρε μαζί το ταγάρι σου για να σε γνωρίσω κι εγώ.

(ιx.)
Δεν θα ξεχάσω την σοφία της γιαγιάς μου που με τόση καλοσύνη με συμβούλευε «Πρόσεχε ρε ταγάρι μην στα φάει κανα βρωμοπούτανο και τρέχεις»

Elie Tahari εσείς, Elie Tagari εμείς! (από Khan, 02/04/15)Elie Tahari εσείς, Elie Tagari εμείς! (από Khan, 02/04/15)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
donmhtsos

Το λήμμα αυτό μαζι με το κνιτγουέρ και το οπτικό σχόλιο του σφυρίζοντος μου έφεραν στο νου τις παρακάτω σκέψεις.

Μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ γίνεται επί τέλους πραγματικότητα το όραμα του ποιητή Μανούσου Φάση:

«Κνίτισα, αρχοντοκνίτισα
παλιοημερολογίτισα.
Να γίνουμ' ένα εγώ και συ
δόγμα και ανανέωση.»

Μανώλης Αναγνωστάκης
«Ο ποιητής Μανούσος Φάσης»

Τροποποιήθηκε από τη Σ.Ο.
#2
betatzis

1) Με συγχωρείτε, αλλά δεν κατάλαβα τι καινούργιο προσθέτει σε σχέση με τον προηγούμενο ορισμό της ιρονίκ. Και κατά τη γνώμη μου πρέπει να μπει και στα σεξιστικά.

2) Mια σειρά αμετανόητων ταγαριών, μεταξύ των οποίων και το ταγάρι της φωτογραφίας, εξομολογούνται τις ενδυματολογικές και στυλιστικές τους εμμονές στην κάμερα της Αλίντας Δημητρίου

Η παράγραφος Νο 2 του σχολίου μου ανέβηκε με τα ίδια ακριβώς κίνητρα που ανέβηκε και η συγκεκριμένη φωτογραφία, όπως ανεβαίνουν τελευταία κατά ριπές λήμματα, ορισμοί, φωτογραφίες και σχόλια για την επικαιρότητα. Δηλαδή με κίνητρο τον πολιτικό σχολιασμό και την πολιτική αντιπαράθεση. Απλά εγώ ομολογώ φόρα παρτίδα τα κίνητρά μου και δεν υποκρίνομαι ότι λημματογραφώ σε ένα σάιτ για τη γλώσσα και την αργκό.

(Το ότι δεν τσιμπάμε -και δεν πρέπει να τσιμπήσουμε- να ξεκινήσουμε διαδικτυακές άγονες πολιτικές αντιπαραθέσεις, όπως προφανέστατα είναι η επιθυμία σας, δεν σημαίνει και ότι δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς κάνετε).

Συνεχίστε.

#3
σφυρίζων

#4
soulto

Οι ορισμοί τόσο της ιρονίκ, όσο και του filologas αναφέρονται μόνο στο ενδυματολογικό και εμφανισιακό του πράγματος, με την πρώτη να αναφέρεται συγκεκριμένα στις 'παλαιοκνίτισσες' στον ορισμό της.

Η αφεντιά μου στην 2η παράγραφό μου προσθέτω στον ορισμό και την έννοια του βλάχου και του κιτς, λυπάμαι δε αν αυτό δεν είναι κατανοητό (πείτε κι άλλοι μήπως να το διορθώσω).

Όσο για τα παραδείγματα- είναι όλα απ' το τουίτερ, δεν τα έφτιαξα εγώ- αντιστοιχούν σε όλους τους ορισμούς και τα επέλεξα όχι να συμφωνούν με τις απόψεις μου, αλλά να παρουσιάζουν με επάρκεια και χιούμορ τον ορισμό που προτείνω.

#5
deinosavros

Σπεκ, Μπέτα. Επιστρέφω στη σιωπή μου.

#6
σφυρίζων

Αντί να αποπαίρνετε νέους και ενθουσιώδεις σλάνγκους (λες και είναι πολλοί, mon phélèque dedans!!) και μετά να σιωπάτε, ανεβάστε κάνα ωραίο λημματάκι λέω εγώ.

#7
σφυρίζων

Με την αποκαθήλωcη του μυδιού μου (χωρίς παράλληλη διαγραφή των σχολίων) παίζει κάποιοι μπερδεμένοι τώρα να ψάχνουν εις μάτην για ενδυματολογικές συμβουλές του οίκου Tahari στο γιουτουμπάκι της Αλίντας Δημητρίου :P

#8
barbarosa

"Βρε μανάρ', βρε ζαγάρ', να πάρε ένα ταγαρ'"...!Ξεκίνησε ως αντικατάστατο του ζαγαριού... Έτσι παραθέτω κι εγώ ένα διάλογο που το ταγάρι δεν είναι και πολύ εξυπνότερος από ένα βλήτο...: - Πω ρε ταγάρια, καταλάβατε αυτό που σας λέω; Έχετε απορίες; - ...(σιωπή στο ακροατήριο) - Ωραία για πείτε μου τώρα, ποια είναι τα είδη των αναρτήσεων που ξέρετε και τί κάν... - Και που θες να ξέρουμε εμείς, ρε δάσκαλε; Ταγάρια μας ανεβάζεις, τυρόπιτες μας κατεβάζεις... Α, παράτα μας, δεν ξέρουμε... Να μας πεις εσύ...
Κόκκαλο ο δάσκαλος!

+5!

#9
soulto

γκράτσιε

#10
Rebelais

Εχρειαζόντανε η προσθήκη στον ορισμό, το ταγάρι είναι πολύ συχνά η κοντή εκδοχή του θηλυκού ή αρσενικού ταγαρομπαστουνόβλαχου.

#11
soulto

Έ μα!

#12
soulto

Οθωμανικό βλαχοτάγαρο