Οι φοιτητοπατέρες αποτελούν φυλή αιώνιων φοιτητώνε που, συνεπικουρούμενοι από τα πολιτικά κόμματα που τους μισθοδοτούν, λύνουν και δένουν στο χώρο του πανεπιστημίου.

Ηλικίας τυπικά σαρανταφεύγα, τα εν λόγω τέρατα κατεβάζουν τα ρολά του πανεπιστημίου κατά βούληση (εδώ), χειραγωγούν τις πρυτανικές αρχές και ορίζουν ποιοί φοιτητές θα ενταχθούν σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα (εδώ). Σύμφωνα με τον Πανούση (τον Τζιπάκο ντε, όχι τον άλλον), ακόμα ότι ο γιός του έπρεπε να προσκυνήσει φοιτητοπατέρες του Κόμματος προκειμένου να πάρει τα πανεπιστημιακά του συγγράμματα (εδώ).

Πέον δε να σημειωθεί ότι το Ελλαδιστάν είναι η μόνη ίσως χώρα του Ευρωπαϊστάν όπου ανθεί το φαιδρό αυτό μπουμπούκι. Οι εν λόγω φοιτητοσυνδικαλοπατερνάλες εδραίωσαν την παντοδυναμία τους στα ογδόνταζ επί Πασοκιστάν (εδώ), παρέμειναν φορτσάτοι επί φιλελευθεριστάν, και όπως διαφαίνεται από το νέο νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, θα ζήσουν δόξες πανηγυρικές επί Μπαλταστάν (εδώ).

  1. @foititopateras ον Twitter: Από τότε που μπήκα στο πανεπιστήμιο έχουμε αλλάξει 5 φορές πρωθυπουργό. (εδώ)

  2. Το νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας πριμοδοτεί "φοιτητοπατέρες" και διοικητικούς εις βάρος των ακαδημαϊκών ("Καθημερινή", 21.4.15)

  3. Ποιος επιτρέπει στους «φοιτητοπατέρες» να ορίζουν ποιος φοιτητής θα ενταχθεί στα μεταπτυχιακά προγράμματα του ΑΕΙ; Τι σχέση έχουν όλα αυτά με τον συνδικαλισμό και τη φοιτητική εκπροσώπηση; Τα ερωτήματα είναι, δυστυχώς, ρητορικά αφού είναι γνωστός ο ανεξέλεγκτος ρόλος των φοιτητικών παρατάξεων στα ΑΕΙ, τον οποίο αποδεικνύει η ιστορία για τη δράση ενός 40χρονου συνδικαλιστή της ΠΑΣΠ που «λύνει και δένει» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών... (εδώ)

  4. Η ελληνική παιδεία μαστίζεται από την πρωτοφανή παγκοσμίως πρακτική των φροντιστηρίων στη μέση εκπαίδευση, ενώ καταταλαιπωρήθηκε τις τελευταίες δεκαετίες από την καταχρηστική άσκηση του συνδικαλιστικού δικαιώματος των φοιτητοπατέρων. Επίσης, η κομματοκρατία και η συναλλαγή κατίσχυσαν στο σώμα των πανεπιστημιακών αντί της αξιοκρατίας. (εδώ)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

Κούdoς Σφυ και +1x 1000 εύγε που το έβαλες! Δεν υπήρχε αυτός ο ορισμός!
Πάντως με την Μπαλτοπρεμούρα, ο αιώνιος του Οικονομικού θα μπορέσει ανεμπόδιστα κι αβάδιστα να συνεχίσει το κοινωνικό του έργο-> Επιστρέφουν οι «φοιτητοπατέρες»

#2
σφυρίζων

Στο, Cούλτωβαμ'!

#3
soulto

τι εννοείς καλέ μου;

#4
σφυρίζων

Χαχαχαχα, εγκεφαλοκλάνι...