Σύνθετη λέξη από γκουρμέ+αηδία. Είναι το αποτέλεσμα αποτυχημένης προσπαθείας γαστριμαργικού νεωτερισμού, όπου συνήθως δίδεται ιδιαιτέρα προσοχή εις το φαίνεσθαι και το τελικόν προϊόν είναι μή βρώσιμον. Είναι το αντώνυμο της γκουρμεδιάς

-Μας έστειλε ο Λάκης σ' ένα ρεστωράν και καλά ψαγμένο, nouvelle cuisine και έτσι. Μας φέρανε κάτι γκουρμεδίες που δεν τρωγόταν με τίποτα. Και πληρώσαμε κι ένα σκασμό λεφτά.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
donmhtsos

Έγραψα γκουρμεδία (τουλάχιστον έτσι νομίζω) και μού 'βγαλε γκουρμεδιά. Προσπάθησα να το διορθώσω εκ των υστέρων, αλλά χωρίς επιτυχία. Ζητώ την κατανόησή σας μέχρι να διορθωθεί αρμοδίως

#2
σφυρίζων

Δων, νομίζω ότι το πρόβλημα είναι το εξής: με την ανάρτηση κάθε λήμματος υπάρχουν 2 επιλογές - Α. προσθήκη σε υπάρχον λήμμα, Β. νέο λήμμα. Ίσως να επέλεξες την πρώτη, με συνέπεια να επιλεγεί αυτόματα η ημέτερη γκουρμεδιά. Μπορεί πάλι να λέω βλακείες.

#3
σφυρίζων

Ναι, λέω βλακείες. Οι συντονιστές το άλλαξαν σε γκουμεδία, η αντί για γκουρμεδία σκέτο. Πρέπει να είναι bug.

#4
donmhtsos

Δε κατέω πράμα, γιατρέ μου. Αυτά τα ξέρετε εσείς οι γραμματιζούμενοι, για μας τσοι απλοί αθρώποι είναι πράματα του 'ξαποδώ.

#5
Khan

Καταθέτω την εμπειρία μου χωρίς να ξέρω τι συμβαίνει: Έγραψα το λήμμα ακά χωρίς να το βάλω προσθήκη ορισμού στο ήδη υπάρχον άκα, ακριβώς λόγω της διαφοράς τόνου. Αφού το καταχώρισα ο τόνος άλλαξε από ακά σε άκα και μπήκε ως δεύτερος ορισμός. Σε μια πρώτη φάση επεσήμανα στα σχόλια ότι ο τονισμός είναι ακά στη λήγουσα. Φαίνεται ότι διορθώθηκε από τους μοντς στο σωστό ακά, τώρα όμως βλέπω ότι το άλλο λήμμα που πριν ήταν άκα στην παραλήγουσα, τώρα έχει αλλάξει αυτό σε ακά στη λήγουσα, που κι αυτό είναι λάθος (γιατί στο παράδειγμα είναι τονισμένο άκα). Οπότε χωρίς να ξέρω τι τρέχει, διερωτώμαι μήπως υπάρχει ξέρωγω κάποιος αυτοματισμός ομογενοποίησης των τόνων; Ερωτηματικά.... (που λένε και στο φατσιμπούκι)

#6
Galadriel

Έχει σημειωθεί, το βλέπουμε.

#7
Khan

Έχει χτυπήσει η μοντ-σειρήνα κι οι μόντουλες έχουνε μπει στο μοντς-μομπίλ, που λέει κι ο Χότζουλας.

#8
Galadriel

Την αλλαγή έκανε ο μπατμαν του σάιτ αυτοπροσώπως και τώρα έχει και γκουρμεδία και γκουρμεδιά και άκα και ακά.

#9
Khan

Σούπερ!