Ατρόμητος, άφοβος, γενναίος, θαρραλέος, τολμηρός, ανενδοίαστος. Όχι κάποιος που δεν μασιέται λοιπόν, αλλά αυτός που δεν μασάει, που δε μασάει τη μία του.

Συνώνυμα: σκληρός.

Αργότερα βγήκε από την καρέκλα [...] αλλά δεν πλησίαζε ούτε έπαιξε με άλλο σκυλάκι. Κρίμα γιατί με τα σκυλιά δεν είχε πρόβλημα, ήταν αμάσητη και όρμαγε για παιχνίδι.

από φόρουμ


ΜΕΓΑΛΗ ΕΜΠΝΕΥΣΗ ΕΙΧΕ ο Σταμάτης Μαλέλης. Εβαλε την Πετρούλα να πει με νάζι και σκέρτσο το δελτίο καιρού στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων. Οσοι τον κοροϊδέψουν, ας το ξανασκεφτούν. Παντού για την Πετρούλα μιλάνε. Θεά! Απαιχτη κι αμάσητη είναι. Πολύ μ' αρέσει.

απ' τον τύπο


Οι τραυματισμοί είναι μια λέξη που πραγματικά μπορεί να συνδεθεί ανετότατα με το όνομα του παλαβιάρη «μοτοκροσά». Στο ιστορικό του μπορούμε να δούμε σχεδόν τα πάντα, πολλαπλές κακώσεις, διασείσεις, σπασμένη μέση, εξαρθρώσεις ώμων και βέβαια προβλήματα στα γόνατα. Όταν ήταν 14 ετών σε ένα μεγάλο event δεν κατάφερε να φτάσει στη προσγείωση σωστά και καρφώθηκε με τη μηχανή του ακριβώς στη μύτη της ράμπας προσγείωσης. Μηδένισε δηλαδή από περίπου 80 χιλιόμετρα σε λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο και σπονδυλική του στήλη πίεσε τη λεκάνη η οποία άνοιξε και αποσυνδέθηκε. [...] Μετά λοιπόν από αρκετές επεμβάσεις ο Travis πέρασε μήνες σε αναπηρικό καροτσάκι όμως ακόμα και τότε το διασκέδαζε μέσα στην γκαντεμιά του. [...] Η δημοτικότητα του τον έκανε ακόμη και τηλεοπτική persona έχοντας τη δική του extreme εκπομπή στο Μtv, το Nitro Circus. Σε αυτό το show φίλοι και συνεργάτες επιδίδονται σε διάφορες ανώριμες αλλά κι επικίνδυνες αποστολές πάντα με βάση το μηχανοκίνητο. Το γέλιο αλλά και το θέαμα περισσεύουν αφού πραγματικά είναι αμάσητοι οι τύποι και κάνουν τα χειρότερα.

εδώ

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Khan

Αμάσητη σλανγκιά το αμάσητος!

#2
xalikoutis

Μάλλον κατ' αναλογία (ως προς το ενεργητικό νόημα) με το αφάγωτος = όχι αυτός που δεν έχει φαγωθεί, αλλά αυτός που δεν έχει φάει.