Ο όρος αναφέρεται στη διαδικασία κατά την οποία κάποιος/α δροσίζει τον πρωκτό του/ης, με σκοπό να δώσει μια αίσθηση φρεσκάδας και καθαριότητας στον εαυτό του/της. Η διαδικασία λαμβάνει χώρα συνήθως σε τουαλέτες, καθώς θεωρείται προσωπική στιγμή ισάξιου μεγέθους με την αφόδευση και περιλαμβάνει ελαφρό βρέξιμο του πρωκτού ακολουθούμενο από το ανάλογο σκούπισμα. Ενδείκνυται σε συνθήκες έντονης εφίδρωσης.

Σε επίσημο δείπνο:

-Κύριοι, θα με συγχωρέσετε για λίγα λεπτά, αλλά πρέπει να φρεσκάρω την κωλοτρυπίδα μου.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
σφυρίζων

Κάθε 6 μήνες προτείνεται φθορίωση και λεύκανση για να απαστράπτει.

#2
mamajuju

Γιαπωνέζικη τουαλέτα

Τουαλέτα γιαπωνέζικης κατασκευής, που θεωρείται από πολλούς ως η καταλλήλοτερη για φρεσκάρισμα κωλοτρυπίδας. Περιλαμβάνει και μηχανισμό εξαερισμού.

#3
donmhtsos

Επίσης συνιστάται εν όψει κοζερί ( ελλείψει μπιντέ).

#4
Galadriel

Τώρα εγώ να ρωτήσω πριν είναι αργά κι ανεβάσουμε το φρεσκάρισμα μασχάλης και το φρεσκάρισμα αναπνοής, εκτός από αστείο, δε λέω, το παράδειγμα έχει πλάκα, στέκει αυτό εδώ μέσα; (ρητορική ερώτηση, το λήμμα δεν είναι σλανγκ).

#5
mamajuju

Νομίζω λείπει από το σάιτ ο ορισμός του τι είναι σλάνγκ. Σύμφωνα με ένα γρήγορο query, το γοογκλ μας λέει:

Slang: a type of language consisting of words and phrases that are regarded as very informal, are more common in speech than writing, and are typically restricted to a particular context or group of people.

Από τη στιγμή που η γλώσσα επιβάλλει τη σκέψη και το σλαγκ αποτελεί τμια μορφή εξέλιξης της γλώσσας, νομίζω ότι η παραπάνω έκφραση συμπεριλαμβάνεται στον ορισμό, μιας και αποτελεί έκφραση που δε χρησιμοποιείται ευρέως παρά μόνο μεταξύ παρέας, είναι ανεπίσημη, συναντάται κυρίως στον προφορικό λόγο και όχι στο γραπτό και συγκεκριμενοποεί μια κατάσταση η οποία κατά την άποψη μου εκτός από αστεία είναι και "υγιεινή". Επιπλέον διδάσκει στους αναγνώστες το δυναμικό χαρακτήρα της υγείας και της γλώσσας.

Οπότε πριν το αφορίσουν οι σχετικοί γλωσσολόγοι, θα μπορούσατε να μας παρουσιάσετε τον ορισμό του σλάνγκ και τους λόγους που αυτή η έκφραση δεν ανήκει εδω μέσα;

#6
mamajuju

Επίσης η έκφραση φρεσκάρισμα αναπνοής δεν αποτελεί σλανγκ έκφραση καθώς μπορεί να χρησιμοποιηθεί στο γραπτό λόγο, για παράδειγμα σε διαφήμιση για διαλυτικό στόματος.

#7
Galadriel

Λοιπόν το σχόλιό σου παίζει να είναι από τα πιο συγκροτημένα που έχω δει εδώ για τη στήριξη σλανγκοσύνης λήμματος. Υπάρχουν εκτενείς συζητήσεις στο σάιτ για το θέμα που ήταν πάντα θέμα από μόνο του.

Αντιλαμβάνομαι το ρόλο της λέξης κωλοτρυπίδα στη φάση που προσδίδει το αδόκιμο της έκφρασης και τη διαφοροποιεί από την αναπνοή που μπορεί να μπει σε διαφήμιση. Πρόκειται όμως για κυριολεξία.

Το παίρνω αλλιώς λοιπόν: το ότι είναι αδόκιμη η λέξη κωλοτρυπίδα κάνει την ίδια τη λέξη καταχωρίσιμη και όχι απαραίτητα τα "φαγούρισμα κωλοτρυπίδας", "χάιδεμα κωλοτρυπίδας", "όψη κωλοτρυπίδας", "ζουμερή κωλοτρυπίδα", "θα σου ξεσκίσω την κωλοτρυπίδα" ορ σάμθινγκ όταν πρόκειται για κυριολεξίες, παρομοιώσεις και μεταφορές.

#8
mamajuju

Εντάξει λοιπόν, θα δεχτώ αυτή σου την προσέγγισή σου και όχι την πρώτη. Αναγνωρίζω πως ο μη σαφής ορισμός του σλάνγκ δημιουργεί ασαφή όρια στο τι ανήκει και τι όχι σε αυτή την κατηγορία. Απλά θα επιμείνω στον διδακτικό χαρακτήρα της έκφρασης. Η ανάγκη να χρησιμοποιούμε σλανγκ, πηγάζει από την ανάγκη να καταγράψουμε αδόκιμους όρους ή εκφράσεις με κάποιο σκοπό. Για μένα στο σκοπό αυτό περιλαμβάνεται η κωδικοποίηση της διδαχής σε συνδυασμό με τη χρήση ωμών, χυδαίων, αδόκιμων, υβριστικών και άλλων όρων, έτσι ώστε να καταγράψουμε στο πέρασμα του χρόνου εκφράσεις ή λέξεις που δεν συναντώνται σε λεξικά.

All in all, από το να σπαταλήσουμε άλλο χρόνο σε αυτή τη συζήτηση προτείνω καλύτερα να σκεφτούμε νέες λέξεις και εκφράσεις γιατί αυτό ειναι το πιο σημαντικό κατ' εμέ. Αν θεωρείς την ένστασή σου ακόμα πολύ σημαντική και αναγκαία καλύτερα να αποσύρω την έκφραση και να παραστήσουμε ότι αυτή δεν έγινε ποτέ.

Αν και νομίζω ότι ήδη θα σκέφτεσαι αν και πότε πρέπει να φρεσκάρεις τον κώλο σου.

#9
σφυρίζων

@ μαμαγιουγιού - ο βαθμός σλανγκενέργειας ενός μπινελικιού συχνά αυξάνεται όταν αυτό εξελίσσεται πέρα από την δόκιμη κυριολεξία. Για παράδειγμα, το μένω μαλάκας είναι σε εκθετικό βαθμό πιο σλανγκενεργό από το σκέτο κυριολεκτικό μαλάκας-αυνανιστής :-) Συνεπώς κατά την ταπεινή μου κωλοτρυπίδα το φρεσκάρισμα κωλοτρυπίδας υπερέχει παρασλάνγκας από την σκέτη κωλοτρυπίδα-πρωκτόύ (η οποία ειρήσθω εν παρόδω δεν ειναι καν καταχωρημένη, και καλώς δεν είναι).

#10
Galadriel

Μου εξηγείς λίγο την τελευταία πρόταση του τελευταίου ποστ mamajuju;

#11
mamajuju

Επισημαίνω την διδακτική δύναμη της έκφρασης. Από τη στιγμή που κάποιος θα τη διαβάσει θα σκεφτεί την τελευταία πρόταση. Δε το λέω προσωπικά. Don't get me wrong

#12
patsis

Τι διδάσκει δηλαδή;

#13
mamajuju

Διδάσκει ότι πρέπει να καθαρίζουμε ό,τι μας κάνει βρώμικους δυναμικά, όπως για παράδειγμα η τοπική εφίδρωση. Δε θέλω να προσβάλλω κανέναν και απολογούμαι αν κάποιος το εξέλαβε έτσι. Απλά ήθελα να καταγράψω μια αστεία έκφραση και τίποτα παραπάνω. Αν νομίζετε ότι είναι τόσο σημαντικό ή αν κάποιος προσβάλλεται, καλύτερα να αποσύρουμε την έκφραση.

#14
patsis

Οκ, δεν κατάλαβα ακριβώς αλλά νταξ, μην τρελαίνεσαι.