Δοκίμως αναφέρεται στην πεποίθηση ότι υπάρχει εκεί έξω στον κόσμο ένας μόνο άνθρωπος που έχει μια ψυχή αδελφή με τη δική μας, δηλαδή ταιριάζουμε τέλεια μαζί του, έχουμε πολύ παρόμοιες ιδέες, αισθήματα, άποψη για τον κόσμο. Κατά ορισμένους μύθους, όπως σε αυτόν του Συμποσίου του Πλάτωνος, αυτό μπορεί να οφείλεται στο ότι σχηματίζαμε μια αρχική ενότητα, από την οποία μετά αποκοπήκαμε. Αγγλιστί soulmate.

Σλανγκικώς, είναι άλλος ένας από τους εκατοντάδες ή χιλιάδες τρόπους για να πεις ότι κάποιος είναι αδερφή, ομοφυλόφιλος. Λόγω ακριβώς του αδελφή που προηγείται στην έκφραση. Υπάρχουν άλλωστε και άλλες εκφράσεις με το αδελφή που τελικά σημαίνουν λολοπαιγνιωδώς τον ομοφυλόφιλο, όπως αδελφή του ελέους, αδελφή προϊσταμένη, προϊσταμένη ορόφου κ.ά. Μπορεί να συμβεί και η ινσέψιο δύο ομοφυλόφιλοι να είναι αδελφές ψυχές, (ή, αν είναι ναζιάρηδες, φίλοι αδολφικοί). Εξάλλου, αν το γιαλομιάσουμε λίγο, σε αντίθεση με την ετεροφυλοφιλία, που το λέει κι η λέξη, είναι η φιλία για το έτερον, στην ομοφυλοφιλία, το λέει κι η λέξη, επικρατεί η έλξη για το ίδιον, το όμοιο, όπως είναι και η αγάπη για τον αδελφό, (σαρκικά ή ψυχικά), που υποτίθεται ότι μας μοιάζει.

  1. Δηλαδή τα παιδιά μου θα έλεγαν όταν διάβαζαν το περιεχόμενο: Παντρεύονται και οι πούστηδες; Εδώ κολλάει αυτό που έχει ειπωθεί δημόσια: Αδερφές και παλικάρια γίναμε μαλλιά-κουβάρια. Ως άποψη και θέση ζωής, αυτή η ιστορία δεν μ’αρέσει. Με “επιβήτορα” των “δημοκρατικών” δικαιωμάτων, τον περιθωριακό Βαλλιανάτο, τον σύμβουλο του Τζέφρι, του ανεπρόκοπου και πολιτικά γελοίου, οι "προοδευτικές" δυνάμεις της χώρας συσπειρώνονται και πάνε χέρι χέρι αλαλάζοντας για το γάμο των πούστηδων. Των αδερφών ψυχών, για να το πούμε πιο κομψά. Και απορώ: Τέτοια κοινωνία θέλουμε; Με τέτοια πρότυπα; Πείτε με συντηρητικό, ομοφοβικό, παλαιολιθικό, ξεπερασμένο. Τον γάμο των πούστηδων όμως δεν πίστευα ότι θα ζήσω για να τον δω και στην Ελλάδα. (Μακελειό).
  2. τι δεν εβρισες μωρή τιτίκα... εκτος απο μεγαλη πουστάρα ειναι και ψευτης... δυο κακα μαζι δηλαδη... [...] Απάντηση: Καλημέρα Μποντίνα. Τι ακριβώς απέδειξες από τα γραφόμενά μου; Ότι είμαι αδελφή ψυχή; Επιμένω ψέματα δεν είπα. Απλούστατα σε μερικές αδελφές όπως του λόγου σου δεν αρέσει η διαφορετική άποψη. (Από διάλογο σε μπουρδελοσάη).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

Κῦδos!!

#2
Khan

:)

#3
dryhammer

Μην λησμονούμε και το συνδυαστικό αδελφή και νοσοκόμος