Τι εστί λέτσος, ε;
Έχεις και συ ο ίδιος υπάρξει λέτσος, ελπίζω όχι καθ'έξιν. Τέσπα, είναι ο παρ' ολίγον κυριλέ. Έχει στραβώσει κάτι τελευταία στιγμή, λεπτομέρεια ίσως αλλά κάνει μπαμ.

Σκονισμένα παπούτσια,τσαλακωμένο ρούχο,αταίριαστο χρώμα παλτό και όσο προχωράμε κινούμαστε προς τη γη του χλιμίτζουρα!!!

Είναι αυτός που θά 'θελε να ναι καλύτερος και το πρόβλημα του είναι προφανές σε σένα, γενικώς κι αορίστως.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
gamopetalos

Αφορμή να αναζητήσω τον ορισμό και τελικώς να τον συμπληρώσω στάθηκε το Λέτσοι και Πόρνες του Στίγμα Νεολαίου

#2
Khan

Σωστός, από το ιταλικό lezzo που σημαίνει δυσοσμία.

#3
dryhammer

Άσχετο...

Ο Ναός της Παναγιάς της Λέτσαινας απέχει 1,5 περίπου χιλιόμετρο από το κέντρο της πόλης της Χίου. [...] ένας Ολλανδός περιηγητής αναφέρει ότι η εκκλησία υπήρχε πριν το 1300. Επίσης, υποστηρίζεται ότι ο Ναός είτε κτίστηκε το 1125, είτε υπήρχε ακόμη και πριν από τότε.[...]

Σύμφωνα με τον ιστορικό της Χίου Γεώργιο Ι. Ζολώτα, η ονομασία Λέτσαινα του Ναού επικράτησε από την εποχή της Γενουατοκρατίας (1346-1566) στο νησί. Όταν το νησί καταλήφθηκε από τους Γενουάτες ο Ναός από ορθόδοξος μετατράπηκε σε ρωμαιοκαθολικός. Ο ιερέας που λειτουργούσε στο Ναό καταγόταν από μία πόλη της Ιταλίας που ονομαζόταν Ταλέντζο ή Λέτζη. Πρόκειται πιθανότατα για την πόλη Lecceτης Κάτω Ιταλίας. Ο Γ. Ζολώτας στο βιβλίο του Η ιστορία της Χίου, και ειδικότερα στον Α΄ Τόμο που εκδόθηκε το 1923, αναφέρει τον Ναό της Ζωοδόχου Πηγής ως Παναγία Λέτζαινα(σ. 78-79), αλλά και ως Παναγία Λέτσαινα(σ. 141). Από τότε και σιγά σιγά άρχισε η επικράτηση της ονομασίας Λέτσαινα.

εδω

#4
donmhtsos

@dryhammer. Πολύ ενδιαφέροντα αυτά που παραθέτεις. Μπράβο στα παιδιά του 4ου Γυμνασίου Χίου και στον καθηγητή τους γιά την έρευνα. Αυτό δείχνει πως όπου υπάρχει μεράκι ακόμα κι ένα ανιαρό μάθημα μπορεί να γίνει ενδιαφέρον.

#5
dryhammer

Χωρίς να θέλω να μειώσω την προσφορά των παιδιών-τουναντίον, στη χώρα της διεκπεραίωσης, ό,τι δεν είναι στο γόνατο αξίζει επαίνου, ακόμα (ή ιδίως) και τα αυτονόητα.

#6
gamopetalos

και κάπως έτσι βρίσκομαι να ψάχνω αν υπάρχει κάποιο πηγή δυσοσμίας(έτσι λέγεται?) γύρω απ'το Λέτσε...δε βλέπω φως ακόμη.

Πάθος για άσχετα σχόλια!