Έγινε κάτι με το έτσι θέλω, παρά τις αντιρρήσεις της άλλης πλευράς. Συνώνυμο του καλά και σώνει ή του αμέτι μουχαμέτι.

Διαφώνησα μαζί τους, αυτοί επέμεναν ντε και καλά κι έτσι θέλοντας ο βλάχος, μη θέλοντας ο ζωγράφος, βάλανε στον Χριστό κόκκινα τσαρούχια!

Δες ακόμη: εμείς οι Βλάχοι όπως / όπου λάχει, πονηρός ο βλάχος.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
mariahomorfi

ποπο μεγαλο ειναι..και να θεσ να το πεισ μετα και να μη το θυμασαι

#2
Ο ΑΛΛΟΣ

Μοιάζει να προέρχεται από κάποια ιστορία. Την ξέρει κάποιος;

#3
Gotholia

Δεν θυμάμαι την ιστορία, πέρασαν πολλά χρόνια από τότε που ζούσε η γιαγιά. Αυτό που μπορώ να πω με βεβαιότητα είναι ότι γεννήθηκε το 1910 και ήξερε την ιστορία από μικρή, αυτό θυμάμαι. Κάτι σχετικό με κάποιον που έκανε ένα τάμα και ζήτησε από κάποιον να αγιογραφήσει μια εκκλησία και είχε την εν λόγω απαίτηση. Την φράση την είπε ο αγιογράφος.

#4
Sponis

Η ιστορία όπως την έχω ακούσει είναι ότι ένας βλάχος απόκτησε ξαφνικά μεγάλη περιουσία. Έκανε αγορές από εδώ , αγορές από εκεί και τα χρήματα δεν τελειώναν. Οπότε πάει και σε ένα ζωγράφο και του λέει θέλω έναν πίνακα με τον Χριστό για να βάλω στο σαλόνι μου. Του φτιάχνει ένα καταπληκτικό πίνακα της Σταύρωσης ο ζωγράφος. Το βλέπει ο βλάχος, λέει τρομερός αλλά κάτι του λείπει. Βάλε τσαρούχια στον Χριστό... Φέρνει αντίρρηση ο ζωγράφος αλλά ο βλάχος δεν αλλάζει γνώμη και όλο αυξάνει την προσφορά. Όταν έφτασε σε ένα ποσό που δε μπορούσε να αρνηθεί, πείστηκε να το κάνει αλλά είπε και την εξής ατάκα...

#5
iwn

Εμένα μου το λεγε ο σχωρεμένος ο θείος μου "θέλοντας ο βλάχος, μη θέλοντας ο ζωγράφος, ζωγράφισε τον Χριστό με κόκκινα τσαρούχια"