Χαρακτηρισμός εκείνων των τραγουδιών που τα ακούς και θέλεις να ξεράσεις ό,τι έχεις φάει όλη τη μέρα. Είναι γλυκερά, είναι ανάλατα και ναι, είναι και γλυκανάλατα. Κατά καιρούς ακόμη και μεγάλοι καλλιτέχνες έχουν εντρυφήσει στο απεχθές αυτό είδος τραγουδιού, υποδουλωμένοι στα κελεύσματα των καιρών και των δισκογραφικών που θέλουν να πουλήσουν το κατιτίς παραπάνω. Χαρακτηριστικοί εκπρόσωποι του είδους η Celine Dion, o Barry Manilow και ο αρχηγός, ο ένας, ο μοναδικός George Michael, ο άνθρωπος στον οποίο η ανθρωπότητα οφείλει το γνωστό και μη εξαιρετέο άσμα «Last Christmas».

- Άκουσες το καινούριο της Celine Dion;
- Ωχ μωρέ, ξεκόλλα με τα καραμελογλειφάτα. Σε λίγο θα μου πεις και για τον Lionel Richie. Έλεος. Άκου τίποτε Metallica, τίποτε Maiden, να καταλάβεις τι είναι μουσική ρε άχρηστε.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
patsis

Επειδή μου φαίνεται κάπως περίεργη αυτή η λέξη, σημειώνω ότι δεν εμφανίζεται ούτε μία φορά στο google (πλην του slang.gr). Επίσης, ο George Michael έχει κάνει μερικά φοβερά ποπ τραγούδια - ακόμα και για μένα που δεν είμαι πολύ φαν του είδους. Δεν είχα προσέξει ότι είναι σε φάση Manilow ή Dion.

#2
σφυρίζων

Νομίζω έτσι αποκαλείται και η πράξη για την οποία συνελήφθη προ 15ετίας ο George Michael.