Αυτός που αυτοϊκανοποιείται, κοινώς μαλακίζεται. Η λέξη προέρχεται από τον Αυνάν. Τον οποίο (σύμφωνα με την Παλαιά Διαθήκη) είχε καταραστεί ο Θεός, γιατί επιδιδόταν σε συνεχή αυτοϊκανοποίηση!!

Βγες από το σπίτι ρε Μάριε αυνάνα... Όλη μέρα την παίζεις, την έχεις κάνει λάστιχο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
poniroskylo

Όχι ακριβώς. Ο Αυνάν είναι μια πολλαπλώς παρεξηγημένη φυσιογνωμία. Αυτό που λέει η Παλαιά Διαθήκη (Γένεσις 38:8 έως και 38:10) είναι ότι ο Θεός σκότωσε τον μεγάλο, άτεκνο αδελφό του Αυνάν και τότε ο πατέρας του τον διέταξε να πάει με τη χήρα ώστε ο νεκρός πρωτότοκος να αφήσει απογόνους. Ματσακονιά, δηλαδή. Ο Αυνάν, και για να μην παρακούσει τον πατέρα του αλλά και διότι προφανώς δεν τον χαλούσε να γαμήσει τη χήρα, είπε ΟΚ. Αλλά, επειδή δεν ήθελε έχουν ανταγωνιστές στα κληρομικά τα δικά του παιδιά δεν γούσταρε και να τη γκαστρώσει. Και γι'αυτό αντί να χύνει μέσα, έβγαινε τελευταία στιγμή και έχυνε στο χώμα - μάλιστα, στο χώμα. Όταν ο Θεός το πήρε χαμπάρι αυτό, τον σκότωσε και τον Αυνάνα - δηλαδή, κάτι παραπάνω από καταράστηκε - χωρίς η Π.Δ να εξηγεί γιατί ακριβώς. Τώρα, πώς από αυτό το σκηνικό έβγαλε κακό όνομα η μαλακία μόνον η Εκκλησία μας το γνωρίζει.

#2
lykos

Δέν έχω λόγια! Γιά το poniroskylo φυσικά!
Γιατί γιά τόν giallo έχω! ''Τον οποίον'' (βεβαίως) είχε καταραστεί ο Πανάγαθος.....
Γιατί διαφορετικά, ποιός καταράστηκε ποιόν?

#3
giallo

Εντάξει ρε lykos, μη βαράς, ήμαρτον.. Έκανα ενα λαθος στη γραφή απο βιασύνη. Όταν το είδα, πήγα να το διορθώσω. αλλά δυστηχώς το site δεν έχει τέτοια επιλογή !!!

#4
lykos

Εντάξει giallo μου, εντάξει! τί έχουμε να χωρίσουμε? Νά, εδώ, παίζουμε.....
Μόνο με τη γραμματική και το συντακτικό έχω μιά ζοχάδα.....
Να, τώρα αυτό το ''δυστηχώς'' που βγάζει μάτι, πώς θα το κάνεις ''δ υ σ τ υ χ ώ ς'', που δεν έχει το site τέτοια επιλογή?
Θα μείνει έτσι για πάντα!.....τήν τ ύ χ η του μέσα!.....

#5
iron

Μην ζοχαδιάζεστε παίδες... Όλα τα διορθώνουν τελικά οι mods, απλώς θέλει χρόνο και υπομονή. Ας γράφει ο καθένας όπως ξέρει, έχει κι αυτό την πλάκα του.