Αυτός που δίνει πόντους.

Σύνθετη λέξη από το «ποντοπόρος» και το «πουτσοδότης» - λέμε τώρα, μπορεί και να πιάσει.

Στο πλαίσιο του slang.gr, καλός άνθρωπος. Απλόχερα μοιράζει πόντους σε ό,τι καλό δει. Δίνει πράσινα τικ χαλαρά, αν:

  1. το λήμμα είναι μια καινούργια λέξη που δεν την ξέρει κι έχει πλάκα ή γλωσσικό ενδιαφέρον, ή/και
  2. ο ορισμός είναι καλογραμμένος, ή/και
  3. το παραδειγματάκι είναι πετυχημένο.

Ο ποντοδότης δεν περιμένει να είναι όλα τέλεια για να δώσει τικ - ένα απ' αυτά να είναι εντάξει, φτάνει.

Ο ποντοδότης διαβάζει προσεκτικά τα όσα ανεβάζουν οι άλλοι και προσπαθεί να μοιράσει κάποια τικ κάθε φορά που μπαίνει στο site - ένα είναι καλύτερο από κανένα και πέντε τικ τη μέρα το γιατρό τον κάνουν πέρα - λέμε τώρα πάλι. Διότι ο ποντοδότης γνωρίζει ότι αυτή η επιδοκιμασία είναι η μόνη ανταμοιβή του καλλιτέχνη λεξιπλάστη και αργκολεξικογράφου - και όσο πιο ευτυχείς είναι οι καλλιτέχνες τόσο πιο πολλά λήμματα θα ανεβάζουν και τόσο μεγαλύτερη πλάκα θα κάνουμε όλοι μας.

Και για όσους δεν κατάλαβαν, βάλτε κάνα-δυο τικ, όπου νά 'ναι. Έτσι κι αλλιώς, τζάμπα είναι.

- Ρε μάστορα, έχω προσέξει ένα μυστήριο πράμα στο slang...
- Ορίστε να μου πεις.
- Ρε, ανεβαίνουν κορυφαία πράματα - και γαμώ τα λήμματα, δηλαδή - και με το ζόρι κάνουν διψήφιο νούμερο ... κανείς δεν ψηφίζει, ρε πούστη μου; Χάθηκαν οι ποντοδότες; Όλοι γράφουνε μόνο;
- Τι να σου πω, δίκιο έχεις ... και τα top, σχεδόν όλα είναι από πιο παλιά ... Νομίζω ότι πιο παλιά οι ορισμοί ήταν λιγότεροι κι ο κόσμος τους διάβαζε πιο πολύ ... ε, και βέβαια τα πιο παλιά λήμματα έχουν μείνει ανεβασμένα και πιο πολύ καιρό ...
- Έτσι είναι, αλλά κρίμα ... διότι υπάρχουν χρήστες που γράφουν τις κάλτσες τουςκαι δεν αμείβονται δεόντως ... ονόματα δε λέμε ...
- Ονόματα μπορεί να μη λέμε αλλά εσύ poniroskylo δεν είσαι βέβαια ένας απ'αυτούς και, συνεπώς, μην ψαρεύεις πόντους ...
- Καλά, είσαι μαλάκας ... δεν εννοούσα εμένα ρε ... εγώ, η τελευταία τρύπα του ζουρνά και γουστάρω ...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

Γι' αυτό που λες στο παράδειγμα, το πρόβλημα είναι ότι οι παλιοί ορισμοί είναι κάτι σαν best of, οπότε κάθε νέο μέλος τους διαβάζει στα Top και τους βαθμολογεί συνήθως θετικά, επομένως συνεχίζουν να παραμένουν στην κορυφή... Γι' αυτό εισηγήθηκα τη δημιουργία των καλύτερων ορισμών του τελευταίου μήνα/εβδομάδας/ημέρας, μπας και έχουν καλύτερη τύχη και οι νεότεροι ορισμοί που αξίζουν... Θα δούμε!

#2
Galadriel

Έψαχνα να βρω τον εαυτό μου από τότε που το πήρα ζεστά ως σλαγκίστρια. Και τον βρήκα. Αυτό είμαι, μια ποντοδότρια. Ευχαριστώ πονηρό για την επιφοίτηση, είσαι ο ψυχολόγας μου.

#3
Vrastaman

Μεγάλη λημματομάνα το ποντοδότης. Χωρίς αυτό δεν θα υπήρχαν μπαγαποντοδότης, πανοποντοδότης, κοκ!

#4
patsis

Έχω μια θεωρία για τα ανεβοκατεβάσματα στο top 20: Μόλις κάποιος φτάσει στην πρώτη θέση, τραβάει ένα screenshot με εκείνο το καθηλωτικό #1 και παραχωρεί ευγενικά τη θέση του στον επόμενο. Κάτι σαν τις face-in-hole αναμνηστικές φωτογραφίες του σούπερμαν.

Η σειρά μας αργεί αδέρφια; Πού κόλλησε; Να γυρίζει παρακαλώ.

#5
Vrastaman

Πάτση σήμερα για πρώτη φορά βγήκα #1 - αντί να χαρώ όμως ξέρασα, δεδομένου ότι βγήκα πρώτος μόνο και μόνο επειδή κατωποντοδοτήθηκαν άλλοι....να τις κλάσω τέτοιες πρωτιές...

#6
patsis

Παλιά νέα. Η πρωτιά άλλαξε πάλι χέρια, εξ ου και το σχόλιό μου.

#7
GATZMAN

Ματαιότης ματαιοτήτων τα πάντα ματαιότης!

#8
patsis

Εσύ GATZMAN μάλλον τσέκαρες το νέο μου avatar ε;

#9
Galadriel

αχααχαχ πάτσηςςς

#10
GATZMAN

@patsis
Τώρα το είδα. Ωραίο ρε εσύ. Δε με λές, Gloria Mundi, η μήπως gloria μούτι;

#11
Vrastaman

μοαχαχαχαχα Πάτση!

#12
patsis

Καθώς η ιλιγγιώδης εναλλαγή στην πρώτη θέση συνεχίζεται, σχηματίζω και άλλες θεωρίες:

1. Έχει καθιερωθεί, χωρίς να δημοσιοποιηθεί, πρώτος υπηρεσίας. Αλλάζουν με βάρδιες οι καημένοι. Το poniroskylo είναι σε άδεια από τη σημαία.
2. Poniroskylo, acg και Vrastaman είναι ασυγχύτως και ατρέπτως υπάρχουσες υποστάσεις του ίδιου μεγα-σλάνγκου. Εγώ άλλωστε δεν έχω δει με τα μάτια μου κανέναν από τους τρεις. Άλλωστε, αν προσέξατε, σε κανένα σχόλιο πουθενά στο σάιτ δεν μιλάνε ταυτόχρονα.
3. Αν ποτέ κανείς καταλάβει τι σκατά συμβαίνει με τις βαθμολογίες θα περάσει στο επίπεδο ή του θηρίου (από τα νεύρα του για τις μπαγαποντιές) ή του θεού (από την ολοκληρωτική και ύστατη κατανόηση του μικρόκοσμού μας). Υπάρχει μια υποθεωρία αυτής, που υποστηρίζει πως αυτό έχει ήδη συμβεί (βλ. αποχωρήσαντες αγαπημένοι σλάνγκοι).

#13
Hank

Οι παραμείναντες είναι ημίθεοι και βάλε.

#14
BuBis

Το ναφάν γκατέ ένα πράμα...

#15
Galadriel

patsis αγόρι μου σήμερα είσαι σκέτη απόλαυση, κόφτο το γαμήδι το τσιγάρο, σου πάει χαχαχαχαχ

#16
patsis

Εντωμεταξύ αντί ν' αναβοσβήνω τσιγάρα, ανεβοκατεβάζω άβαταρ. Μαλώνω με τον εαυτό μου ένα πράμα. Ποιος είμαι; Ποιος είμαι;

#17
patsis

Βρε καλά σας λέω εγώ να μην ασχολείστε με τις βαθμολογίες. Τι έγινε πάλι σήμερα, βλέπετε; Και οι έσχατοι έσονται πρώτοι και το αντίστροφο και τα πάντα όλα άμα λάχει ναούμ.

Σοβαρά τώρα, προτείνω να αναφερόμαστε στις βαθμολογίες σαν πρώην φαντάροι στη θητεία τους: ως κάτι που μας ενώνει και μας χωρίζει ευχάριστα. Ως εκεί. Ποιος είναι μαζί μου; Ποιος; Ακούω προσφορές!

#18
vikar

Εγώ εχω να πώ οτι το τωρινό σου άβαταρ παραείναι φαλλικό πάντως... Και τίποτ' άλλο... :-)