Μία μάλλον δυσάρεστη κατάσταση για την πλειοψηφία των ανθρώπων, αλλά πάλι όρκο για κανέναν δεν παίρνω.

Ο ποιητής εννοεί προφανώς το βραστό αυγό και μάλλον αυτό που μόλις βγήκε από το μπρίκι. Αν το μέγεθος (ειδικά αν είναι δίκροκο), η θερμοκρασία και η πιθανότητα ατυχήματος από τα τσόφλια συνδυαστούν, το αποτέλεσμα είναι άσ 'τα να παν.

Στα αυγά μάτια και στην ομελέτα τα πράγματα είναι βέβαια ευκολότερα λόγω της απουσίας του προβλήματος του μεγέθους και της σκληρότητας, αλλά η θερμοκρασία συνεχίζει να προβληματίζει.

Ο έχων το αυγό στον κώλο μεταφορικά (δεν συζητάω καν το κυριολεκτικόν του πράγματος) έχει καθήσει στον άξονα των ψ, στον άξονα του z, είναι στον λάκκο με τα κωλοδάχτυλα, γενικώς ο κώλος του δουλεύει υπερωρίες και δεν τις πληρώνεται.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η έκφραση έχει εφαρμογή καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου, αλλά κατά τις άγιες μέρες του Πάσχα η χρήση της καλό θα ήταν να συνοδεύεται από επεξήγηση του τύπου mit porden nicht vafen avgen για να μην υπάρχει παρανόηση για το λόγο εισαγωγής του αυγού στον κώλο.

1
- Πάμε το βράδυ στο ματς;
- Ποιο ματς ρε μεγάλε... Έχω να παραδώσω μία εργασία αύριο το πρωί στις 8 στο μάθημα του Καραμπαρμπούτσαλου κι έχω το αυγό στον κώλο.

2 - Κλάφ' τα Χαράλαμπε. Είναι 15 του μήνα και πάπαλα τα φράγκα.
- Έεεετσ! Μόνο αν φτάσει το αυγό στον κώλο θα σταματήσεις ν' αγοράζεις συνέχεια μαλακίες και να ξοδεύεις σα να μην υπάρχει αύριο.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vasan

υπάρχει και το, έφτασε το αβγό στον κώλο, δηλαδή μια ζόρικη κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, στο μη παρέκει, οπότε θέλοντας και μη θα ενεργήσουμε αναλόγως.