Εξαντλούμαι. Κουράζομαι πάρα πολύ και συγχρόνως ζορίζομαι.

Ο πάτος, εν προκειμένω, είναι ο κώλος. Αλλά, η έκφραση δεν έχει σεξουαλικά υπονοούμενα, όπως δεν έχει και το συνώνυμο 'μου φέυγει ο κώλος'. Αναφέρεται αρχικά σε μεγάλη σωματική κούραση, στη συνέχεια και σε πνευματικό κάματο και πίεση και, στο τέλος, με μια μεγάλη δόση υπερβολής, και σε οτιδήποτε απλώς μας βγάζει από τη βολή μας. Είναι, πάντως, ενδιαφέρον - όπως φαίνεται και από άλλα συγγενή λήμματα - ότι για τον Έλληνα το ζόρι βιώνεται φραστικά κάπου κοντά στον κώλο του.

Συγγενή λήμματα: τα φτύνω, ξεκωλώνομαι, αυγό στον κώλο, με πάει γαμιώντα(ς), πήρε φωτιά ο κώλος μου, σφίγγουν οι κώλοι

  1. ξυπναω σημερα το πρωι και δεν υπηρχε....ΜΟΥ ΤΗΝ ΚΛΕΨΑΝΕ.Γιατι σε μενα ομως;γιατι;;;;;;;;Εμενα με ρωτησανε αυτοι οι κολοφλοροι τι εχω περασει με αυτο το μηχανακι;ξερουν οτι μου εφυγε ο πατος ενα ολοκληρο καλοκαιρι δουλευοντας σε ξενοδοχειο ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΟΣΤΑ για να μαζεψω τα χρηματα;ξερουν οτι εμεινα στην ιδια ταξη για να δουλεψω 2 μηνες παραπανω για να την παρω;

  2. Λοιπόν έστειλα μερικούς ήχους... Μου έφυγε ο πάτος βέβαια γιατί δεν τους είχαν για download και έπρεπε να τους ηχογραφήσω on the fly... πράγμα που έκανα πρώτη φορά! Πότε θα με απολύσουν από τη δουλειά δεν ξέρω... έχασα 1:30 εργατο-ώρα!!

  3. Λοιπον,για να ξεκολλησω το αυτοκολλητο που λεει «UNLEADED FUEL ONLY» το οποιο ειναι μπροστα απο την ταπα βενζινας μου εφυγε ο πατος.

(Όλα τα παραδείγματα από forums)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία