Πέραν του γνωστού στρατιωτικού τάκου και λοιπών συγγενών λημμάτων του τύπου τακ λάιν και τάκοταϊμ, υπάρχει και ο άλλος, αυτός που γενικώς φεύγει.

Μου φεύγει ο τάκος λοιπόν σημαίνει ότι τα βλέπω όλα (κωλυόμενα ή όχι). Εκπλήσσομαι, ξαφνιάζομαι, αλλιώς τα περίμενα κι αλλιώς μου ήρθαν.

Προέρχεται από τον τάκο στις βάρκες (τον πύρρο), ο οποίος είναι ουσιαστικά η τάπα από την οποία φεύγει το νερό. Καλό είναι σε γενικές γραμμές να είναι κλειστός ώστε να μην μπαίνει και νερό μέσα δι' ευνόητους λόγους.

1
Άντε γαμήσου εργατιά (Τζίμης Πανούσης)

Πάρε το μοιρογνωμόνιο
κορίτσι μου δαιμόνιο
και μέτρησε το πάθος

Στο παιδικό μου αρμόνιο
φωλιάζει ένα τελώνιο
της μάνας μου ο τάφος

Βγάζει λουλούδια πλαστικά
βρυκόλακες θηλαστικά
και μου 'φυγε ο τάκος

Στου Paradise το ακρογιάλι
της Μακρονήσου το τσουβάλι
και από μέσα ξεπροβάλλει
ο πατερούλης μας ο Στάλιν
παρέα με εφτά γατιά
να τραγουδάει φωνακτά
άντε γαμήσου εργατιά

Της θάλασσας τα πρόβατα
μετράνε τα καμώματα
της Πηνελόπης Δέλτα

Φάγε Οδυσσέα πτώματα
και ξέρασε τα ονόματα
γιαούρτι με κουφέτα

Κάτω από το μαξιλάρι μου
το ξύλινο μουλάρι μου
ξηλώνει την κουβέρτα

2
Μου΄φυγε η μαγκια
Παιδια σημερα το πρωι κατηφορησα προς τη Πετρουπολη να ακουσω το συστημα του Γιαννη Μιχαηλου. Το συστημα του Γιαννη μπορειτε να το δειτε εδω: http://aca.gr/pop_michailos.htm
Οπως λεει και ο τιτλος μου φυγε η μαγκια παιδια. Πραγματικα το συστημα ειναι απιστευτο, απλησιαστο θα ελεγα. Ενα συστημα που δεν ψαχνεις ουτε για αναλυσεις ουτε για staging γενικως δεν ασχολεισαι με καμια απο τις επιμερους παραμετρους του ηχου.ΑΠΛΑ LIVE.period
Σκετειτε την καλυτερη ηχογραφηση που εχετε στην οποια η φωνη ακουγεται απο το λαρυγγι του τραγουδιστη, που νιωθεις ολο το σωμα του. Ε ΟΛΕΣ οι φωνες σε οτιδηποτε και αν ακουσουμε ακουγονταν ετσι. Σαν να βρισκοταν ο τραγουδιστης μπροστα σου. Απιστευτα δυναμικα, οι πιο αληθοφανεις χροιες που εχω ακουσει, σωματα-ογκος να παρεις και για το σπιτι, και γενικως αυτη η αισθηση που ολοι ψαχνουμε, της live παρουσιας.
Εμενα μου εφυγε ο τακος, μαζευα τα σαγονια απο το πατωμα.
Οταν ο Γιαννης κανονισει τη ακροαση σπιτι του μην το χασετε. Μονο αυτο εχω να πω. Βεβαια ο Γιαννης το εχει ψαξει το θεμα σε απιστευτο βαθμο. Και του αξιζει το αποτελεσμα που εχει! Γιαννη φιλε μου μονο αυτο εχω να πω.Τα σεβη μου.
[από γνωστό χαιφιντελίστικο σάιτ]

(από acg, 29/04/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία