Βασικά, καλό παιδί - αλλά και κομμάτι σπασαρχίδης και λίγο μαλακάκος.

Είναι ο τύπος ο καλοπροαίρετος ο οποίος, όμως, γίνεται αφάνταστα κουραστικός. Θέλει να κάνει μία τουλάχιστον καλή πράξη την ημέρα και προσφέρεται φορτικά να βοηθήσει χωρίς να του το ζητήσει κανείς. Έχει ηθικές αρχές παλαιάς κοπής και φροντίζει να το ξέρουν όλοι. Και σε φάσεις που όλοι είναι χύμα στο κύμα, αυτός επιμένει να φτιάχνει χωρίστρα -μεταφορικά και συχνά και κυριολεκτικά. Στο σχολείο ήταν πιθανότατα απουσιολόγος.

Καπάκι σ' όλα αυτά, συνήθως είναι και loser και πιάνεται σχετικά εύκολα κορόιδο. Διότι μπορεί να ξέρει να δένει σαράντα δύο είδη κόμπων αλλά στα καθημερινά μασάει, π.χ. σε ό,τι έχει σχέση με λεφτά. Στα χαρτιά είναι ο κλασικός αιμοδότης, ενώ και στα γκομενικά είναι θύμας: η πρώτη καπάτσα γκόμενα που θα του τύχει τον έχει βάλει στο βρακί της με τη μία.

Σημειωτέον ότι ο προσκοπισμός καλωσορίζει μικρούς και μεγάλους.

- Κωστάκη, τι έγινε; Τα πήρατε πίσω τα ενοίκια που σας είχε κρατήσει η κυρία Χατζηκωλάρα; - Μπα, δεν τα δίνει ... μάλλον δικαστικώς θα το πάμε τώρα το θέμα. Ευτυχώς, προσφέρθηκε ο ξάδερφος της Φιφής να βοηθήσει ... πολύ καλό παιδί ...
- Όοοχιιι, μή αυτόν ... είναι πρώτος χασοδίκης ... τελείως πρόσκοπος ... Έσο έτοιμος για μαλακία ... θα βάλει η Χατζηκωλάρα κάναν ατσίδα δικηγόρο και θα το τυλίξει το προσκοπάκι σε μια κόλα χαρτί και θα βγείτε να χρωστάτε κι από πάνω ...

(από poniroskylo, 01/05/08)(από poniroskylo, 01/05/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Επισκέπτης

Poniroskylo είσαι απλά μεγάλος ηλίθιος.
Άντε διάβασε κανά βιβλίο.

#2
Hank

Συνώνυμο: Μικρός Εξερευνητής
Από το βιβλίο που είχαν στα Μικυμάου τα ανηψάκια του Ντόναλντ.
Ο Γιανναράς έχει μια πάγια φράση «προσκοπική ηθική», εννοώντας ότι κάθε ηθική είναι εντέλει ένας απροκάλυπτος ή συγκαλυμένος προσκοπισμός.