Χριστιανός φονταμενταλιστής. Άτομο που έχει φύγει πολλά τακ σε σύγκριση με τους απλούς πιστούς, ή έστω και τους θρησκόληπτους και τις θεούσες. Ασυμβίβαστος, μαχητικός και συχνά μαλωμένος με την επίσημη Εκκλησία.

Τι χρειάζεται να ξέρει ο μέσος χρήστης του slang.gr για να μπορέσει να αναγνωρίσει τον αγριοχρίστιανο στην απίθανη περίπτωση που θα τον συναντήσει; - και λέω απίθανη διότι κάπου δεν νομίζω ότι συχνάζουμε στα ίδια μαγαζιά. Ιδού μερικά από τα διακριτικά γνωρίσματα:

  • Είναι άντρας - οι γυναίκες είναι η πηγή του κακού και δεν μπαίνουν στο κλαμπ. Εξαιρείται η Παναγία.
  • Αν φοράει πουκάμισο, συνήθως έχει κουμπωμένο και το τελευταίο κουμπί στο λαιμό.
  • Στις συγκεντρώσεις ενάντια στις νέες ταυτότητες, κατά της επίσκεψης του Πάπα, ενάντια στο άνοιγμα καζίνο και ενάντια στην προβολή του Τελευταίου Πειρασμού δεν ήταν μεταξύ αυτών που διαδήλωναν, φώναζαν και τα έσπαγαν. Ήταν στις ομάδες περιφρούρησης.
  • Το αγαπημένο του βιβλίο της Αγίας Γραφής είναι η Αποκάλυψη. Την οποίαν ξέρει σχεδόν απέξω και τσιτάρει συχνά. Ειδικά τα χωρία εκείνα που αναφέρονται σε θηρία, τέρατα, δαίμονες και πόρνες. Όλα αυτά τα τρομακτικά τα βλέπει βράδυ παρά βράδυ στον ύπνο του.
  • Ξέρει όλα τα αθροίσματα, γινόμενα και πηλίκα που δίνουν αποτέλεσμα 666. Και βλέπει τον αριθμό 666 παντού. Ακόμα και στον ύπνο του.
  • Δεν βλέπει τηλεόραση.
  • Προς τους αριστερούς, μπορεί να είναι απροσδόκητα ανεκτικός. Διότι, ο κομμουνισμός και άλλα τέτοια ντεμοντέ ωχριούν μπροστά στο πραγματικό πρόβλημα της εποχής μας που είναι, φυσικά, ο οικουμενισμός.
  • Όταν αναφέρεται στους Καθολικούς, οι ηπιότεροι όροι που θα μεταχειρισθεί είναι οι σχισματικοί και οι Καισαροπαπιστές.
  • Αν τον ακούσετε να λέει εκείνος ο Τούρκος πολίτης, σαν βουάρ αναφέρεται στον Πατριάρχη Κωνσταντινουπόλεως. Ο οποίος είναι γνωστός οικουμενιστής και, ωσεκτουτού, ο αγριοχρίστιανος δεν τον έχει φίλο.
  • Έχει μόνιμη κράτηση στην Εσφιγμένου - ή, ανάλογα με το πού ακριβώς έφαγε την πετριά, σε κάποιο άλλο ζόρικο μοναστήρι. Εννοείται ότι στο Άγιο Όρος μπαινοβγαίνει χωρίς διαμονητήριο και άλλες τέτοιες γραφειοκρατικές διατυπώσεις, είτε διότι δεν αναγνωρίζει την εξουσία της Ιεράς Επιστασίας (οικουμενιστές και αυτοί) είτε διότι του έχει απαγορευθεί η είσοδος.
  • Στο Άγιο Όρος, εχει προσωπικό γέροντα - ο οποίος ασφαλώς και μιλάει με γρίφους.
  • Πιστεύει γνησίως ότι το Ορθοδοξία ή Θάνατος είναι δίλημμα

    Επειδή ο αγριοχρίστιανος έχει μια ροπή προς τον μυστικισμό, έτσι και γίνει καμιά στραβή και χάσει την Ορθόδοξη πίστη του, εύκολα και χαλαρά κάνει την υπέρβαση και πάει στα Ομ - και στους μπάφους.

Καταχρηστικά -ή, έστω, κατά θείαν οικονομίαν που θά 'λεγαν κι αυτοί- ο χαρακτηρισμός αγριοχρίστιανος μπορεί να αποδοθεί και σε κάτι γιαλαντζή τύπους που πάνε στην εκκλησία διότι λίγο φοβούνται, λίγο θέλουν τα κονέ και λίγο καλοβλέπουν το παγκάρι. Αλλά, πρέπει προηγουμένως να μας τά 'χουν ζαλίσει πάρα πολύ.

Άλλα σχετικά λήμματα: βοθροδοξία, μας πιάσανε στα πράσα και δεν φοράμε ράσα.

  1. Δεν έχω σκοπό να εισέλθω σε διάλογο με υβριστές του Οικουμενικού Πατριαρχείου και των Ιεραρχών του. Όταν οι φωνές μίσους και μισαλλοδοξίας αντικατασταθούν με ευπρεπή επιχειρήματα και συγκεκριμένα ερωτήματα τότε θα αξίζουν απαντήσεως. Μέχρι στιγμής δεν έχω διαβάσει έστω και μία τεκμηριωμένη άποψη. Ελπίζω οι «Αγριοχρίστιανοι» να ηρεμήσουν αναλογιζόμενοι ότι μόνο οι δαίμονες φωνασκούν όταν αντιμετωπίζουν την αλήθεια.

  2. Σαφώς και λέει διάφορες %#$%^ και το κοριτσάκι, αλλά δεδομένης της ηλικίας της, μπορεί για μένα να λέει ό,τι θέλει... Οι άλλοι οι αγριοχρίστιανοι που ούρλιαζαν από κάτω ήταν τουλάστιχον ενήλικες..

  3. Πρωτη φορα ακουω κατι τετοιο...γιατρος να ειναι κατα της IVF. Τι ειναι, αγριοχρίστιανος;

('Ολα τα παραδείγματα από forums)

Το εγχειρίδιο του καλού αγριοχρίστιανου. (από Vrastaman, 10/07/08)Το pin-up girl κάθε αγριοχριστιανού (από Vrastaman, 10/07/08)(από perkins, 06/09/10)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

πρασινο, χωρίς λόγια

#2
Vrastaman

Πολλοί αγριοχριστιανοί αποφεύγουν να χρησιμοποιούν την λέξη Έλληνας – έννοια συναφή με τον διαφωτισμό (φτού κακά!) και αναπροσδιορίζονται ως Ρωμιοί. Με τον ίδιο τρόπο που ορισμένοι φονταμενταλιστές Εβραίοι είναι αντίθετοι με την ίδρυση του κράτους του Ισραήλ επειδή ο μεσσίας τους δεν έχει ακόμα σκάσει μύτη, έτσι και πολλοί νεορθόδοξοι αγριοχριστιανοί αναθεματίζουν την ώρα και την στιγμή που ιδρύθηκε το Ελληνικό κράτος, δεδομένου ότι αφενός οι Οθωμανοί μας προστάτευαν από του βρωμερούς Παπιστές και αφεδυό η αναγέννηση της Ανατολικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας (μη τολμήσετε να πείτε «Βυζαντινής» σε αγριοχριστιανό γιατί σε έσφαξε!) καθίσταται πλέον απίθανη. Η περισσότεροι αγριοχριστιανοί είναι πρώην μαρξιστές (εξ ου και το «νεορθόδοξοι») πού υπέστησαν μοιραία ερωτική απογοήτευση και κατάγονται από τον Βόλο.

#3
Hank

Μια μικρή διορθωσούλα: Οι ρωμαιοκαθολικοί κατηγορούνται απ' τους αγριοχρίστιανους ως «Παποκαισαριστές».
Αντιστρόφως, «Καισαροπαπιστές» είναι αυτό που οι καθολικοί κατηγορούν τους ορθόδοξους αγριοχρίστιανους, αλλά κατά τους τελευταίους κάνουν λάθος, επειδή δεν μπορούν να καταλάβουν το μεγαλείο του πολιτισμού της Ρωμανίας (ΠΟΤΕ Βυζαντίου! Αυτό είναι όντως το έσχατο έγκλημα!)

#4
poniroskylo

Αρχηγέ, μεγάλη πληγή άνοιξες. Ναι μεν έχεις δίκιο ότι είναι έννοιες διακριτές όπου παποκαισαρισμός=ο πάπας είναι αρχηγός του κράτους και καισαροπαπισμός=ο αυτοκράτορας είναι αρχηγός της εκκλησίας, αλλά στην πράξη οι διάφοροι αγριοχριστιανοί χρησιμοποιούν τους όρους αδιάκριτα. Χαλάλι σου, πάντως, μ'έστειλες μετά από πάρα πολλά χρόνια να ανατρέξω στον Berdyaev. Αν το θέμα παραμένει ανοιχτό μπορούμε να αποταθούμε και στον Γιανναρά - βέβαια, αν το google κάνει τη δουλειά του θάρθει να μας βρει μόνος του.

#5
Βασίλης-7

Εύγε πονηρό μου σκυλάκι!
Πάρε και πέντε αστρουλάκια αν και κανονικά θα έπρεπε να σας φέρω πέντε χριστιανοταλιμπάν να σας μάθω εγώ :-)