Το σύνολο των ιστολογίων που γράφονται σε μια γλώσσα, συμπεριλαμβανομένων και των μεταξύ τους διασυνδέσεων. Έτσι, υπάρχει η Κινέζικη μπλογκόσφαιρα, η Ελληνική ή ελληνόφωνη κλπ.

Προέλευση από το επίσης κατασκευασμένο αγγλικό blogosphere.

Σχετικά λήμματα: μπλογκάρω, μπλόγκερ/ blogger, βλόγιο(ν), ποστάρω, μονόποστος

  1. Την Τρίτη 18/3/2008 στις 10:00 το πρωί ο Ζαφείρης Καραμπάσης θα υποστηρίξει την μεταπτυχιακή του διατριβή “Το blogging στην Ελλάδα: Προφίλ, κίνητρα και πρακτικές των ελληνόφωνων bloggers” στις εγκαταστάσεις του ΠΜΣ “Δυνητικές κοινότητες: Κοινωνιο-ψυχολογικές προσεγγίσεις και τεχνικές εφαρμογές” του Παντείου Πανεπιστημίου. Πρόκειται για την πρώτη έρευνα που αφορά στην ελληνόφωνη μπλογκόσφαιρα, η οποία διεξήχθη πέρυσι τους μήνες Μάρτιο-Απρίλιο, και την πρώτη παρουσίαση της. (Από www.xblog.gr)

  2. Μπορεί η ελληνική Μπλογκόσφαιρα να ξεφύγει από την κατάρα, την μιζέρια και τον εξευτελισμό που καθημερινά όλοι μας βιώνουμε στην ελληνική πραγματικότητα; (Από www.nickfassolas.com/Niblog)

  3. Δεν τους μπορώ μερικούς αχρείους bloggers που βρήκαν την ευκαιρία να κατακεραυνώσουν τον “πιτσιρίκο” γιατί εγκατέλειψε την μπλογκόσφαιρα και έγινε δημοσιογράφος.. Έγινε λένε σαν και αυτούς που κατηγορούσε..

Ακούστε αγαπητοί εν Χριστώ μπλογκοσφαιριστές.. Το όνειρο πολλών bloggers δεν είναι να γίνουν μια μέρα δημοσιογράφοι, αλλά να γίνουν γνωστοί δημοσιογράφοι! Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ορισμένοι δημοσιογράφοι, πού δεν τους ξέρει ούτε και η μάνα τους, προκειμένου να γίνουνε γνωστοί κάνουνε τους ..bloggers!!

Καταλάβατε τώρα; Δεν είναι κακό να γίνει κανείς δημοσιογράφος ή blogger ή κιθαρίστας.. Άλλο είναι το ζήτημα: Υπάρχει ένα όνειρο που πλανάται στην μπλογκόσφαιρα: Ο αγώνας για αναγνώριση. (Από sofistis.wordpress.com)

  1. Ηρεμία τάξη και ασφάλεια στην μπλογκοσφαιρα... Όλα ήρεμα ξανά στη μπλογκόσφαιρα. Καλοκαιρινό μπουρίνι ήταν και πέρασε. Και ο Θέμος ξεκαθάρισε ότι δεν έχει καμιά σχέση με αυτά τα πράματα. Μάλιστα έγραψε ότι θεωρεί ξεφτίλα για επαγγελματίες δημοσιογράφους να λιβελογραφούν ανωνύμως ως bloggers και να τον παρουσιάζουν να δίνει και συνεντεύξεις. Μίλησε και για μαιμουδοbloggers που συνδέονται με ψιλοκυπατζίδικες εβδομαδιαίες φυλλάδες. Ασχολήθηκαν με το θέμα το παρόν και ο Κακαουνάκης. Είναι καλό που όλοι είναι ξανά αγαπημένοι.... (Από jimmy278.blogspot.com/)

Bλ. και σχετικό λήμμα μπλογκότσαρκα, η

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Cunning Linguist

Το παράδειγμα ενδεικτικά το βάζουμε, δεν κάνουμε copy-paste όλα τα αποτελέσματα της αναζήτησης στο Google...

#2
poniroskylo

Κατ' αρχήν, ναι. Αλλά, εν προκειμένω, και τα τέσσερα παραδείγματα μπήκαν κατόπιν σκέψεως και το καθένα είναι εκεί για διαφορετικό λόγο - όλα καταγράφουν κάτι διαφορετικό και συγκεκριμένα, με τη σειρά:

  1. την πρώτη απτή ένδειξη αποδοχής της μπλογκόσφαιρας από τους λεγόμενους πνευματικούς ανθρώπους
  2. ένα ερώτημα που πολύ απασχολεί όσους ασχολούνται μ' αυτά
  3. τον πρώτο σταρ της Ελληνικής μπλογκόσφαιρας
  4. την πρώτη μεγάλη κόντρα μεταξύ μπλόγκερς και παραδοσιακών μήντια

Από τη στιγμή που δεν έγινε κατανοητό, αυτό που πήγα να κάνω προφανώς και δεν λειτούργησε. Αλλά, αυτή ήταν η πρόθεση και δεν έκανα copy paste αδιακρίτως.

#3
Cunning Linguist

Διαφορετικά παραδείγματα για διαφορετικές νοηματικές αποχρώσεις το καταλαβαίνω... Όπως και τα 2πλά παραδείγματα για διασάφηση... Αλλά τα μακροσκελή παραδείγματα που αφορούν όχι τις ίδιες τις λέξεις, αλλά παραγλωσσικά στοιχεία (όπως λες στα 1-4), εκτός του ότι δεν δείχνουν ωραία, είναι υπερβολικά... Πιστεύω ότι θα πρέπει να έχουμε που και που στο μυαλό μας τη συνοπτικότητα των κανονικών λεξικών στους ορισμούς και στα παραδείγματα...

#4
jesus

μάλλον θα συμφωνήσω με τον εραστή της γλωσσολογίας Cunning Linguist, αν κ κάποιες φορές έχω υποπέσει κ γω στο αμάρτημα.
αλήθεια, το Cunning από την πλατεία Κάννινγκος βγαίνει; μούχαχα

#5
poniroskylo

@ CL, εντάξει, αυτό να το συζητήσουμε - και είναι μεγάλη κι ενδιαφέρουσα συζήτηση. Πάντως συννενοηθήκαμε. Νομίζω ότι κατάλαβα τι εννοείς εκεί με τα παραγλωσσικά, κατάλαβες κι εσύ ότι δεν ήταν άκριτο copy-paste ... μια χαρά και πάμε γι'αλλα. :)