Είναι η κατάσταση κατά την οποία ο ξενύχτης χωρίς να έχει κοιμηθεί και αφού έχει ξημερώσει το επόμενο πρωί, μπερδεύει το τι έγινε εχθές με το σήμερα. Παρουσιάζεται συνήθως όταν το επόμενο απόγευμα ή βράδυ αφηγείται τα καθέκαστα/εξελίξεις σε κάποιον που δεν ήταν μαζί του το βράδυ και μπλέκει τα μπούτια του.

Όταν σου συμβαίνει μοιάζει λίγο με το «deja vu» πρώτα μπερδεύεσαι μετά το εκλογικεύεις.

- Άσε, από το πρωί παθαίνω εχθεσήμερα...

Δες και σερίφης, χτεσινός.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Sir Demetrius Sui generis

Επειδη το ζω επανειλημμενως και το εχω βιωσει απο πρωτο χερι δινω αριστα στον κυβο!

#2
jesus

η βασκική σύμβαση είναι ότι το σήμερα είναι ό,τι προηγείται του ύπνου. αν δεν κοιμηθείς δεν αλλάζει μέρα, δεμπαναλέει ο καμπουράκης.

#3
patsis

Jesus άσχετο, είναι αλήθεια ότι η λέξη των Βάσκων για το μαχαίρι σημαίνει κοφτερή πέτρα και για το ταβάνι κορυφή σπηλιάς;

Επίσης άσχετο, μερικοί παλιοί, στη Σαλονίκη τουλάχιστον, έχουν ένα περίεργο κουσούρι. Τους ρωτάς «Πόσο έχει σήμερα ο μήνας;» και σου απαντάνε «Αύριο δεκαεφτά».

#4
Galadriel

Σήμερα νύχτωσε.

#5
patsis

Mes εννοείς την μουντίλα και την βροχή έτσι; (κάτι τέτοια περιττά και ηλίθια σχόλια τα κάνω για να καταλαβαίνει ο αναγνώστης του μέλλοντος, duh!).

Διαφήμιση αυτοκινήτου: Υγρή άσφαλτος; Θα χάρηκε που σας είδε.

#6
Galadriel

Όχι όχι, παρεξήγα, δεν λέτε στο στρατό, πόσες μείνανε, 26 και σήμερα, 26 και νύχτωσε κλπ; Έτσι, πόσο έχουμε σήμερα, σήμερα νύχτωσε και έχουμε αύριο. Ακτε.

#7
patsis

Νταξ, λέγαμε π.χ. καμία και νύχτωσε. Τι λέγαμε, το ουρλιάζαμε θέλω να πω, το κλαίγαμε, το ψιθυρίζαμε, το αφήναμε να εννοηθεί με το βλέμμα μας...

#8
GATZMAN

Και εσύ δεν το λεγες όταν ήσουν στo ΣΕΜ;