Αυτοψυχοθεραπευτική πρακτική που συνίσταται στην συστηματική παρατήρηση, καταμέτρηση, και καταγραφή όλων των πιθανών λεπτομερειών του υπερκείμενου ταβανιού, κατά τρόπον ώστε να είναι προσβάσιμες από τον ιστορικό του μέλλοντος.
Εφηρμοσμένος τομέας της ταβανοθεραπείας θεωρείται η ενασχόληση με ταβάνια που παρουσιάζουν ενδιαφέρον σε πρώτο γκεστάαλτ: εμφανές υλικό προς καταγραφήν. Θεωρητικό ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα φαινομενικά «τέλεια» ταβάνια, χωρίς εμφανείς ατέλειες τύπου ρωγμή, σκάσιμο κτλ, αλλά με μη λεία επικάλυψη, οπότε ο ταβανοθεραπευόμενος επιδίδεται στην ανακάλυψη/αποκάλυψη των σχεδίων και των κανονικοτήτων στα δοντάκια που σχηματίζει αυτού του τύπου η Επικάλυψη Αργότερα. Φευγιό ταβανοθεραπεία, κατ' άλλους «δημιουργική ταβανοθεραπεία» και τελευταίο στάδιο εντρύφησης, είναι η παρατήρηση τέλειων ταβανιών, πάνω στα οποία, εν τη απουσία αντικειμένου παρατήρησης, ο ταβανοθεραπευόμενος βλέπει το ασυνείδητό του να προβάλλεται σαν ταινία.

Οδηγίες προς ταβανοθεραπευόμενους:
Ελάχιστος χρόνος σεάνς οι τρεις (3) ώρες.
Οιαδήποτε εκούσια κίνηση κατά τη διάρκεια της σεάνς, πλην της μετακίνησης του βλέμματος από ρωγμή σε σκάσιμο του σοβά και τανάπαλιν μπορεί να καταστρέψει τις ιαματικές ιδιότητες της θεραπείας.
Συγκέντρωση της σκέψης σε οτιδήποτε πλην του αντικειμένου παρατήρησης αφήνει έκθετο τον θεραπευόμενο έναντι της Επιστήμης.
Αν ακούσετε στο τέλος το ταβάνι να λέει «ο χρόνος σας τελείωσε, εκατό ευρώ παρακαλώ», μάλλον πρέπει να καλέσετε το κέντρο δηλητηριάσεων.
Αν και η ταβανοθεραπεία κάνει θραύση, όπως και τα συνθετικά ναρκωτικά, στις ηλικίες κάτω των 25, καλό είναι αυτοί να έχουν στο μυαλό τους ότι βλάπτει σοβαρά τις εξεταστικές. Αλλά νταξ μωρ' τώρα ξέρω γω αδερφάκι μου, στάχτη να γίνει και η εξεταστική, θυσία στην επιστήμη.

Τα αποτελέσματα είναι συνήθως ευεργετικά, αν και όχι απαραίτητα από την πρώτη σεάνς. Ο ταβανοθεραπευθείς νιώθει ευεξία, τονώνεται η όρεξη και το μυϊκό του σύστημα, σφίγγουν οι κοιλιακοί και οι κώλοι. Οι καταθέσεις στην τράπεζα σταματούν να μειώνονται από τους ατελείωτους καφέδες και τις γύρες σφηνάκια, ενώ ο καπιταλιστής με το ημίψηλο πανηγυρίζει την αποχαύνωση της νεολαίας. Εκτός και έχετε κάνει γκραφίτι το σφυροδρέπανο στο ταβάνι, οπότε πανηγυρίζει η Κανέλλη. Ο τσολιάς στην ελληνοφρένεια πανηγυρίζει ούτως ή άλλως.

- Τι έγινε χτες ρε; Βγήκες;
- Μπαααα... Τό΄χω ρίξει στην ταβανοθεραπεία τελευταία και δεν το κουνάω από το κρεββάτι και τον καναπέ.
- Βγαίνει τίποτα τουλάστιχον, ή μπα;
- Έχω τελειώσει το μισό δωμάτιο και σχεδόν όλο το σαλόνι.
- Τι επιστήμων, θέ μου! Το Βραβείο Τρόμπελ πρέπει να πάρεις εσύ!

Εναλλακτικές πρακτικές αυτοβελτίωσης και αυτοβοηθείας: αυτοψυχοψάξιμο, κινονία, λάτζα γιόγκα.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

Ιησού μου, είσαι θεός! (Τώρα ξέρουμε τι έκανες τα 12 χρόνια που έλειπες.)

#2
jesus

εδώ κ ώρα προσπαθώ να φορμάρω ατάκα παραφράζοντας τον τσάκωνα στο 'μάθε, παιδί μου, γράμματα' με τα 6 χαμένα χρόνια κ δεν τα καταφέρνω...κάποιες φορές σε προδίδει η νοημοσύνη σου...πάω να κάνω σήματα με την καράφλα που δεν έχω στην γκόμενα που δεν μένει απέναντι.
θξ θείο!

#3
alexnir

τελειο!!!!! εκανα εγγραφη μονο και μονο για να ψηφισω

#4
Galadriel

Αυτά είναι... Τζίζα είσαι τζίζους κράιστ σε μερικούς ορισμούς. Εδώ και σε μερικούς άλλους είσαι θεός, τί θεός, ημίθεος και βάλε...

#5
Επισκέπτης

Αλλιώς και ταβανοσκόπηση...

#6
dimitriosl

Το βραβείο Τρόμπελ;;;; !!!!!!
ΑΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑ

#7
crystal_k

Από προσωπική εμπειρία έχω να δηλώσω ότι βοηθάει ιδιαιτέρως αν το ταβάνι είναι ξύλινο κι έχει τάβλες με ρόζους, οι οποίες ενίοτε μπορεί να αποτελέσουν και πηγή μεγίστης έμπνευσης.

#8
Vrastaman

Εκτός εάν το εν λόγω ξύλινο ταβάνι με τους ρόζους έχει πίασει σαράκι και το δυσοίωνο χράτσα-χρούτσα δεν σε αφήνει να συγκεντρωθείς. Προσωπική εμπειρία που θα προτιμόυσα να ξεχάσω.