Μπορεί το στρινγκ και το τάνγκα να έχουν τόση σχέση όση ο Στίνγκ με τον Τράγκα, αλλά αμφότερα έχουν ακόμη μικρότερη με το περιοδόβρακο.
Βασικό του χαρακτηριστικό είναι ότι διαγράφεται βασανιστικά πάνω στα κολλητά παντελόνια και μέσα απ' τ' αέρινα φορέματα. Καλύπτει ό,τι θεωρείται από ιατρικής τε και εμπειρικής απόψεως κώλος φτάνοντας στις παρυφές του μπουτιού, και σκεπάζει τα κωλομάγουλα χωρίς να αφήνει αμφιβολίες.
Πλέον απαντάται συστηματικά μόνο σε μη μεσογειακούς λαούς (κεντρική ευρώπη κατά κύριο λόγο, ούναμουχαθείτε άκωλες) και στους μεσογειακούς εξαιρετικά σπάνια, και πάλι με αίσθημα ενοχής από την περιοδοβρακοφορούσα.
Εκτός και είναι φέτα, μπαζόλα και τα λοιπά συναφή επαγγέλματα από τη μία, ή του κατηχητικού από την άλλη. Αν είναι και τα δύο, μάλλον δεν έχει απασχολήσει ποτέ κανέναν τι εσώρουχο φοράει.

Μαλάκα, καλό κωλαράκι αυτή η Γερμανίδα. Πώς κι έτσι!
— Ναι ρε συ, αλλά αυτό το περιοδόβρακο είναι παπαροκτόνο σκέτο να πούμε...

(από ironick, 28/06/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

βρε βρε βρε... ρε χριστούλη, τα μάτια σου στα κωλαράκια ε; γκούτου γκούτου... Λοιπόν, απ' όσο καταλαβαίνω, το περιοδόβρακο μάλλον είναι το μόνο ευτυχές συμβάν στην ζωή της γυναίκας κατά τις μέρες τις περιόδου, επειδή σε σύγκριση με τα άλλα βρακιά είναι το μόνο άνετο. Συνήθως κρύβεται κάτω από μια μπλούζα δεμένη στη μέση: τα μανίκια δένουν μπροστά, ενώ η κυρίως μπλούζα κρέμεται επιμελώς πάνω από τον κώλο και τον κρύβει. Είναι η περίφημη 'στολή περιόδου'.

#2
jesus

προτιμώ κώλο, αν κ απ'το σταυρό το ντεκολτέ της μαγδαλινής φαινόταν απίστευτο. γι αυτό τό'ριξα στα ξύδια εκεί πάνω:D
(το γκούτου γκούτου ως ηχητικό εφέ τι παριστάνει;)

#3
iron

Ιδού και μια φωτο για να κατανοήσουμε όλοι την βασική μέθοδο απόκρυψης του περιοδόβρακου.

#4
jesus

ο φράχτης είναι άκρως ντανταϊστικός

#5
iron

χαχα! όταν η γυναίκα κρύβει τον κώλο της ο άντρας μπορεί να δει και παραπέρα (ακόμα και ο εγκρατής Χεσούς). Χρήσιμη η περίοδος τελικά. Με τα ντεκολτέ όμως, μάλλον το πρόβλημα παραμένει αβυζαλέο.

#6
xalikoutis

πρόκειται περί ανάστροφου τουκανισμού καθώς με την απόκρυψη του κώλου, επενδύεται σε άλλα αντικείμενα η τάση σχολιασμού

#7
iron

κάποτε (μπορεί και τώρα), στο εξωτερικό τουλάχιστον, υπήρχαν ειδικά βρακιά, που τα έβρισκες μόνο σε εξελιγμένα και πλούσια φαρμακεία τύπου Μπακάκος, με ενίσχυση πλαστικού στο επίμαχο σημείο, ειδικά φτιαγμένα για τις μέρες αυτές, για να μην λερώνεται με τη μία το βρακί ή το ρούχο, τότε που οι σερβιέτες ήταν ανίσχυρες σε σχέση με τις σημερινές (παρά το μνημειώδες πάχος τους δεν ήταν καθόλου απορροφητικές).