Ατάκα που σχετίζεται με δυσλειτουργίες που μπορούν να συμβούν στους Η/Υ.
Όταν ένα πρόβλημα επιμένει να υφίσταται, ό,τι γιατροσόφια κι αν κάνει κανείς, μοιραία τα νεύρα σπάνε, η αυτοπεποίθηση πάει περίπατο, η αυτοκυριαρχία χάνεται κι ο χρήστης καταντά σαν χρήστης ναρκωτικών που του λείπει η δόση του. Οπότε βρίσκεται σε μια αέναη κινητικότητα (ζωή και κίνηση), και αν τα πράγματα γίνουν πολύ extreme θα μπορούσε θεωρητικά να χτυπήσει και κανένα αρντάν. Πλην όμως το πρόβλημα δεν θα χει λυθεί και θα τον περιμένει εκεί για έναν δεύτερο κύκλο σπασίματος νεύρων όταν του φύγει η αρντανοθολούρα, η οποία ως θολούρα μάλλον θα πρέπει να είναι αναποτελεσματική αφού όσο θα διαρκεί αυτός δεν θά 'χει βρει τη λύση αλλά θά 'ναι στα μετόπισθεν.
Οπότε;
Η απλούστερη των λύσεων είναι εδώ. Όπως η ασπιρίνη θεωρητικά γιατρεύει τα πάντα έτσι και με αυτή την ασπιρίνη των προβλημάτων που σχετίζονται με Η/Υ μπορούν να σταματήσουν αρκετές δυσλειτουργίες που εμφανίζονται συχνά. Ναι, η ασπιρίνη αυτού του είδους δεν είναι άλλη από την επανεκκίνηση (restart). Έτσι, χωρίς να ξέρει κανείς τί είδους μεταβολές δημιουργούνται στους διάφορους καταχωρητές, χτυπάει ένα ρισταρτάκι, ανατρέπεται το επαναστατικό κίνημα και ο Η/Υ δουλεύει άψογα. Βέβαια αυτού του είδους η ασπιρίνη δεν δουλεύει πάντα, αλλά αν δοκιμαστεί αμέσως μετά την εμφάνιση του προβλήματος και κάτσει η φάση, γλιτώνουμε από τα σπασίματα των νεύρων που λέγαμε.

Τηλεφωνικός διάλογος φίλων:
- Έλα ρε μεγάλε. Μου' χει σπάσει τα νεύρα το pc. Έχω δοκιμάσει τα πάντα. Δεν ξέρω τι να κάνω. Είμαι σε κατάσταση αμόκ. Έχω και τόσα μα τόσα να κάνω.
- Χαλάρωσε λίγο, πες μου τι πρόβλημα έχεις και τι έκανες για να το λύσεις.
Αρχίζει μια ατέρμων μπλαμπλαδολογία από τη μεριά αυτού που έχει το πρόβλημα.
Κάποια στιγμή ο άλλος τον διακόπτει και του λέει: - Ρε μεγάλε, μου είπες ένα καντάρι πράγματα. Για επανεκκίνηση δεν σε άκουσα να μιλάς. Έκανες επανεκκίνηση;
- Όχι δεν έκανα. Γιατί να κάνω;
- Αρντάν ζωή και κίνηση, ή μια επανεκκίνηση; Να γιατί.
- Μα είναι σίγουρο πως θα παίξει έτσι;
- Όχι. Αλλά είναι πολύ πιθανό να λυθεί το θέμα σου σε dt.
Αυτός που έχει το πρόβλημα κάνει επανεκκίνηση, το πρόβλημα λύνεται και τότε ο ψύχραιμος λέει σε αυτόν που είχε πρόβλημα:
- Οπότε τώρα που είναι όλα ΟΚ, δεν πάμε να χτυπήσουμε τίποτα μπυρόνια; Τουλάχιστον τώρα ξέρεις ότι μετά τη μπυροθολούρα δεν θά 'χεις πρόβλημα με το pc. Ενώ εκείνη την ώρα που το μηχάνημα ήταν off και σε έκοβα ότι ετοιμαζόσουν για αρντανόσουπες και λοιπές αηδίες, μετά την αρντανοθολούρα θα πήγαινες στα σίγουρα για δεύτερο γύρο. Και δε μιλάμε για γύρο με πίτα.
- Οκ. Μπορεί να έχω δουλειά με το pc, αλλά ας πούμε ότι η βλάβη συνεχίζεται και ας πάμε να γίνουμε πίτα. Ες αύριον τα σπουδαία λοιπόν. Ισως μετά νά 'χω και καλύτερο performance.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
sekitouroum

Ζορζ Πιλαλί μάγκες

#2
dryhammer

Η έκφραση ξεκίνησε στα τέλη των 80ς ως «Αρντάν ζωή και κίνηση, το βράδυ Αυτοκίνηση» από τη γνωστή (τότε) ντισκοτέκ, και βέβαια οι λέγοντες κυριολεκτούσαν.