Στη χημεία το pH αποτελεί μέτρο της οξύτητας ενός διαλύματος. Ουσίες με δείκτη μικρότερο του 7 χαρακτηρίζονται όξινες (π.χ: οξύ μπαταρίας, χυμός λεμονιού, ξύδι), με δείκτη 7 (π.χ: καθαρό νερό) ουδέτερες και με δείκτη μεγαλύτερο του 7 αλκαλικές (π.χ:σαπούνι, αίμα, θαλασσινό νερό).
Το συγκεκριμένο λήμμα σχετίζεται με τη γυναικεία θηλυκότητα. Στην περίπτωση αυτή το pH εκφράζει το μέτρο της γυναικείας θηλυκότητας. Έτσι όταν μιλάμε για ουδέτερο pH υπονοούμε πως μιλάμε για γυναίκα χωρίς θηλυκότητα, χωρίς ωστόσο να υπονοούμε ότι μιλάμε για λεσβία.

Κώστας: - Τι τύπος είναι η αδελφή της γυναίκας σου; Παίζει να γίνει κάνα κονέ;
Πέτρος (κολλητός του Κώστα):
- Άσ' τα φίλε, δεν κάνει. Ουδέτερο pH. Δε λέει η περίπτωση.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
iron

το έχω ακούσει και για τα κολπικά υγρά.

#2
jesus

το έχω ακούσει κ σε διαφήμιση.

#3
jesus

σημείωση: γράφεται pH εκτός κ με απατά η μνήμη μου.

#4
iron

νομίζω πως δεν γίνεται να σε απατά η μνήμη σου, τόσα ψαράκια που έφαγες εκείνη τη μέρα... Αλλά ας το διπλοτριπλοτσεκάρουμε. Ιζ δέαρ α κέμιστ ιν δι έαρπλεϊν;;

#6
Galadriel

Προσθέτοντας την δική μου μαλακία ένα χρόνο μετά, τα κολπικά υγρά έχουν ελαφρώς όξινο pH, σαν να λέμε από 3.8 ως 4.5 και αυτό είναι καλό γιατί άμα σκάσει μύτη μικροβιάκι βρίσκει αργό και βασανιστικό θάνατο, ετς, όχι που θα έχουμε απρόσκλητους μουσαφιρέους στα καλύτερα σαλόνια...

Παραπάνω pH έχει να πει ότι τελικά κάποιο απαυτά τα μικροβιάκια που λέγαμε την πάλεψε την είσοδο, ενώ παρακάτω θα πει ξύδι σκέτο, και μάλλον την άραξαν στα σαλόνια τα πλευρώτους.

Πάλι σας μόρφωσα.

#7
Hank

Δηλαδή, είστε όλες ξινομούνες;

#8
Galadriel

Προσοχή: ελαφροξινομούνες.

#9
knasos

Και για όσους νιώθουν από χημεία να αναφέρω την κλασσική πλέον διαφήμιση με το «ουδέτερο» pH 5,5 έτσι, για το αστείο του πράματος.

#10
dryhammer

Φυσιολογικά το pH του σπέρματος είναι ελαφρά αλκαλικό και κυμαίνεται από 7,2 – 7,7. Το αλκαλικό pH προστατεύει τα σπερματοζωάρια από την οξύτητα του κολπικού υγρού.

Το pH του δέρματος είναι από 4,5 - 6 ( ο ιδρώτας είναι ελαφρά όξινος). Τα καλλυντικά θεωρούν Μ.Ο. pH δέρματος 5,5 οπότε όσα είναι γύρω απ΄αυτή την τιμή είναι «ουδέτερα» για το δέρμα.

Το pH των κολπικών υγρών, (3,8-4,5) είναι ότι πρέπει για να χαλαέι δόντια (ιδίως τα μπροστινά). Το pH του σπέρματος (7,2 – 7,7) καταπολεμά τις ξινίλες και τις καούρες.

Δίδαγμα: α) Οι άνδρες να πλένουν τα δόντια τους μετα τό γλειφομούνι
β) Τί το θες το Maalox αγάπη μου: