Ο ταξιτζής, από παράφραση του ονόματος, του γνωστού Αιγύπτιου ηθοποιού Ομάρ Σαρίφ. Πέραν της εύκολα κατανοητής παράφρασης, η φράση προσφέρει και το επιπλέον εφέ της ανάδειξης οπτικών συνειρμών με μεγάλο μέρος της ευγενούς τάξεως των ταριφέων, δηλαδή μαυριδερός, μουστάκι, ανατολίτικο στυλ (ειδικά για τουρίστριες Βορείων χωρών).

Δυστυχώς για τον πραγματικό Ομάρ (γενηθείς ως Michel Demitri Chalhoub), οι δικοί μας ταρίφες συνήθως δεν διαθέτουν τα προσόντα του, δηλαδή κοσμοπολίτικο αέρα, γνώση ξένων γλωσσών (μιλάει εξαιρετικά Αραβικά, Αγγλικά, Ελληνικά και Γαλλικά, ενώ λιγότερο καλά Ιταλικά και Τουρκικά) και εξαιρετικό ταλέντο στο χαρτοπαίγνιο μπριτζ.

Συγνώμη Ομάρ, οι δικοί μας είναι αμφίβολο αν μιλάνε ακόμα και Ελληνικά, αλλά σαν και εσένα, από υποκριτικό ταλέντο οι περισσότεροι σκίζουν!

- Τι ώρα πετάμε αύριο;
- Στις 10. Θα περάσει ο Ομάρ Ταρίφ να μας μαζέψει στις 8.

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Ω...ραίος. Οι δικοί μας την έχουν δει σ(α)ερίφηδες στην άσφαλτο. Οτι παρανομία θέλουν κάνουν.Νομίζουν πως η ασφαλτος τους ανήκει.Θεωρούν πως είναι άσφαλτοι(ασφαλτος:Κατά την Α.Δημητρίου αυτός που δε σφάλλει ποτέ)

#2
profhths

Υπάρχει και η νέα γενιά οδηγών που είναι σε πολυ καλύτερο επίπεδο.Μας έχετε παρεξηγήσει πολύ!!

#3
iron

Έχει δίκιο, οι νεότεροι είναι καλύτεροι οδηγοί, δεν έχουν μούτρα και τα αυτοκίνητά τους δεν βρωμοκοπάνε.