Περιπαικτικός και απαξιωτικός υπαινιγμός για κάποιον και πούλημα μούρης 2 σε 1. Δεν θέλουμε να μπούμε στη διαδικασία να τον πείσουμε για τις απόψεις μας αλλά ούτε θέλουμε και να σκοτωθούμε μαζί του. Είναι σα να του λέμε: είσαι πολύ λίγος. Τι έχεις να μας πεις κι εσύ απ' τη ζωή σου;

- Που λες εγώ... εγώ... εγώ...
- Άσε τα τσόφλια. Ό,τι μου λες εγώ τ' ακούω βερεσέ που λέει κι το άσμα. - Μεγάλε... Μια νύχτα δική μου ολόκληρη η ζωή σου. Για αυτό λοιπόν άκου και σώπα.

Βασίλης Τερλέγκας - Διαβατήριο, 1992 (από poniroskylo, 06/03/09)Βασίλης Τερλέγκας - πρόσφατη φωτό (από poniroskylo, 06/03/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Και σε ηπιοτερη μορφη: «ολη σου η ζωη ενα σαββατοκυριακο δικο μου». Αν ο δεκτης κανει οτι κουνιεται, μπορει να συμπληρωθει χρονικα και μετεωρολογικα ως εξης: «ολη σου η ζωη ενα σκ δικο μου και μαλιστα του Νοεμβρη που εβρεχε κιολας», ετσι για την αποκατασταση της εννομου ταξεως.

#2
nasos9999

δεν ξερω αν προϋπηρχε του τραγουδιου, αλλα η ατακα υπαρχει και στο τραγουδι του Βασιλη Τερλεγκα «Τι να μας πεις κι εσυ»

Τι να μας πεις κι εσύ
κι εσύ κι εσύ απ' τη ζωή σου
Μια νύχτα απ' τη δική μου
ολόκληρη η δική σου

Δεν ξερω ποτε βγηκε το τραγουδι και ουτε μεσω του γκουγκλ καταφερα να το μαθω...

#3
poniroskylo

Το «Τι να μας πεις κι εσύ απ'τη ζωή σου» είναι από το άλμπουμ «Βάπτισμα Πυρός» που κυκλοφόρησε το 1998. Οι στίχοι είναι του Σωτήρη Κόρδα.

#4
poniroskylo

Γράψε λάθος. Το τραγούδι υπάρχει μεν στο «Βάπτισμα Πυρός» αλλά η πρώτη εκτέλεση είναι στο άλμπουμ «Διαβατήριο» του 1992.