Υποτιμητικός χαρακτηρισμός, πελοποννησιακής προελεύσεως. Αναφέρεται σε άτομο που φέρεται περίεργα και τον οποίο ελάχιστοι συμπαθούν. Η έκφραση χρησιμοποιείται κατά κόρον από Πελοποννήσιους.

Εεεεεεεεε, που πας ρε αρχίδα, κοίτα μπροστά σου, θα σκοτώσεις κανά άνθρωπο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
vikar

Άιντε πάλι με την Πελοπόννησο!... :-) Όχι φίλε μου, συγνώμη που θα σ' απογοητέψω, αλλ' αρχίδες δέν υπάρχουνε μόνο στην Πελοπόννησο... Δέν είναι και τόσο εύκολο να τους ξεφύγεις.

#2
krepsinis

Vikar, φρονώ ότι με παρανόησες. Δεν είπα ότι αρχίδες υπάρχουν στην Πελοπόννησο, ούτε προσπάθησα να μειώσω τους Πελοποννήσιους. Είπα απλώς ότι η λέξη αυτή χρησιμοποιείται εκεί, εγώ τουλάχιστον από την εμπειρία μου έχω ακούσει πολλούς παλιούς συμφοιτητές και φίλους Πατρινούς να χρησιμοποιούν την έκφραση, αλλά ελάχιστους εκτός.

#3
vikar

Δέν σε παρανόησα φίλε/φίλη κρεπσίνις, ούτε ήθελα να υπονοήσω οτι μειώνεις του Πελοποννήσιους. Απλά έγραφα με διάθεση αστεϊσμού.

Ήθελα κυρίως να πληροφορήσω οτι τον συγκεκριμένο χαρακτηρισμό τον ακούω πολύ-πολύ συχνά, και πάντα εκτός Πελοποννήσου (οπου έτυχε να βρεθώ μόνο μία φορά στη ζωή μου ώς τώρα, πρίν μπόλικα χρόνια): Μακεδονία, Στερεά...