Ζω πολύ άσχημη ζωή, αντιμετωπίζω τρομερά προβλήματα (υγείας, διαβίωσης, κοινωνικά, συναισθηματικά κά), ανήκω στους πραγματικά δυστυχείς αυτού του κόσμου.

- Ρε παιδάκι μου, πολύ ξινή γυναίκα αυτή η Λέλα... Όλο μούτρα έχει. Τί ζόρι τραβάει ρε πούστη μου; Έρχεται σπίτι να καθαρίσει και μου σπάει το μπούτσο, όλο παρατηρήσεις μου κάνει λες και την έχω μάνα μου!
- Ε, άσ' τηνα μωρέ, έχει σκατοφάει πολύ στη ζωή της... Φτώχεια, ο άντρας της ένα αρχίδι και μισό, αλκόλα του κερατά, χαρτομπαίχτης που χρωστάει τον κώλο του, η μια κόρη της κλέφτρα, η άλλη της βγήκε σβάκι, ζούνε όλοι μαζί σε ένα δωμάτιο κι αυτή δουλεύει να τους ζήσει... Έχει και τη μάνα της που δε λέει να πεθάνει, γάμησέ τα...

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε

#1
jesus

σβάκι;;

#2
vikar

Ωραίος/α.

Προσωπικά το έχω ακούσει μόνο ως ρηματικό τύπο, «τρώω σκατά», όχι ως σύνθετο δηλαδή, με την ίδια ακριβώς σημασία. Ως ρηματικός τύπος βέβαια συναντιέται τελευταία και ως αγγλισμός.

#3
jesus

επί τη ευκαιρία, μαζί με τι διευκρίνιση για το σβάκι, μπορείς να μας διευκρινήσεις κ το φύλο σου, ω Ιρονικ, δίοτι υπάρχει σύγχυσις;;
σχετικές εκφράσεις είναι το 'με έχει χέσει ο θεός' ή το 'με έχει φτύσει η κοινωνία', ή κ ανακατωμένα ('με έχει φτύσει ο θεός' κ 'με έχει χέσει η κοινωνία')

#4
jesus

διευκρινίζω είναι σόρρυ για τα μάτια που βγήκανε...

#5
Vrastaman

O «μπούτσος» αντί του συμβατικού «πούτσου» είναι όλα τα λεφτά!

#6
iron

Ιησούς χριστός! λεσβάκι, καλέ, όπως λέμε σβόγκα. Αλλά μην τα ακούς εσύ αυτά τα κακά λόγια... Όσο για το φύλον μου, ρώτα τον κατ΄εικόνα και καθ' ομοίωσίν σου, τον παντεπόπτη, τον τα πάνθ' ορώντα κλπκλπ, αυτός ξέρει... (ομολογώ πως δεν περίμενα σενάρια επί του θέματος).

Όσο για τον μπούτσο, αγαπητέ βράσταμαν, θα έρθει κι αυτουνού η ώρα, κάτι έχω στο νου μου για λημματάκι, θα διούμε. Μερσί, πάντως.

#7
jesus

το φαντάστηκα το λεσβάκι, αλλά δε μου έκανε καλά με την εικόνα ολοκληρωτικής καταστροφής που παρουσιάζεις. λες κ τι έγινε να πούμε, ιδίως αν μας αφήσει να πάρουμε κ λίγο μάτι. εε τι λες τώρα...αν έβαζες θεούσα, θα πήγαινε καλύτερα:)

#8
iron

Μμμ, αν είσαι όμως η Λέλα δεν είναι μεγαλύτερη καταστροφή μια κόρη σβίτσα (νέα εκδοχή) παρά θεούσα; Με αυτή τη σκέψη το έβαλα. Εσύ κάνε μάτι όμως, οκ.