Μικροσκοπικά πράσινα πλασματάκια που έχουν βαλθεί να σου κάνουν την ζωή δύσκολη... Τα πράσινα μπίου-μπίου αρέσκονται κατά βάση να σου κάνουν χουνέρια και χαζομαρίτσες για να σε σκαλώνουν όταν δεν πρέπει... Αυτά σου μπερδεύουν τις κάλτσες μεταξύ τους και ψάχνεις σα μαλάκας να βρεις την άλλη κάλτσα, σου κρύβουν τα κλειδιά πριν φύγεις και αργείς μια ώρα, αλλάζουν ξαφνικά το κανάλι ή το κομμάτι που παίζει, όλα αυτά με σκοπό να σκαλώνεις ή/και να βρίζεις την τύχη σου. Αγαπημένα θύματα τους βέβαια είναι οι απανταχού μεθυσμένοι, χασικλήδες, πρεζάκηδες και λοιποί λιωμήδες... Μην γελάτε! Το ξέρετε και σεις ότι υπάρχουν!

  1. - Άσε ρε μια ώρα έψαχνα το πορτοφόλι μου, τα πράσινα μπίου-μπίου το 'χαν κρύψει στο ψυγείο..
    - Τι λες ρε μαλάκα, πόσο μαστουρωμένος ήσουν;

  2. - Ποιον βρίζει ρε τόση ώρα μόνος του εκείνος ο καΐλας;
    - Τα πράσινα μπίου-μπίου μάλλον, κάτι θα του κάναν πάλι.

(από xalikoutis, 14/09/08)Κάτι ανάλογο από τον Μητσικώστα. Στο 1:14. Για να βγάλετε όμως νόημα (αλλά και επειδή αξίζει) δείτε το όλο! (από patsis, 29/09/09)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

σσσωραίος!
2 πραματάκια όμως: 3ον, λίγη ορθογραφία κ λιγότερα ύψιλον, υπάρχει κ το αντόν στο μοτζίλα. κ 4ον, υπάρχει κ ανέκδοτο.

#2
beth

Κοιτα βασικα το γραψα στον ΙΕ και οντως ειμαι ανορθογραφως αλλα τα πράσινα μπίου-μπίου φταινε για τα λαθη μου...Απο το ανεκδοτο το χα εμπνευστει αλλα βαριομουν να το γραψω γιατι κιολας ειναι ανεκδοτο που δεν εχει πλακα αμα το διαβασεις, μονο να στο πουν.

#3
GATZMAN

Δηλαδή τα πράσινα γκάου μπίου....ε τα πράσινα μπίου μπίου ήθελα να πω δεν κάνουν τίποτα αλλο από το να τριγκάρουν τον κόσμο,ε;

#4
mariahomorfi

θα πει καποιοσ το ανεκδοτο;

#5
jesus

εγώ δεν μπορώ. τα πράσινα μπιου-μπιου μου πήραν τη χαλάουα κ δεν μπορώ να σου απευθύνομαι:Ρ

#6
mariahomorfi

ποοοοοοοοοοο παρατραβηξε
εχω αποτριχωτικη μηχανη

#7
Επισκέπτης

Το ανέκδοτο:
-Τί είναι κόκκινο και κάνει μπίου-μπίου;
-εεε...
-Ενα κόκκινο μπίου-μπίου!Τί είναι μπλέ και κάνει μπίου-μπίου;
-ε...Ενα μπλέ μπιου-μπίου!
-Τι είναι πράσινο και κάνει μπίου-μπίου;
-Ένα πράσινο μπίου-μπίου!
-Καλά ρε μαλάκα,ΥΠΑΡΧΟΥΝ πρασινα μπίου-μπίου;;;

#8
mariahomorfi

xa0xa0xa0xa0xa0xa0xa0xaxaxa
τωρα η εμπνευση δν ξερω πωσ ηρθε αλλα μαρεσει!

#9
Galadriel

αχαχαχ σούπερ! θυμάμαι την αδερφή μου που το 'λεγε αυτό μικρή και μου σπαγε τα νεύρα - γιατί μου πήρες το άρωμά μου; δεν το πήρα εγώ τα πράσινα μπίου μπίου το πήρανε, μα μυρίζεις ολόκληρη (είχα και επιχειρήματα τρομάρα μου)... δεν φταίω εγώ, τα πράσινα μπίου μπίου μου ψέκασαν τα χέρια ουστουδγιάλα!!!

#10
patsis

Xalikouti εξ αιτίας σου την είδα την ταινία (A scanner darkly, πρώτο medium). Είχα ξεχάσει πόσο αποπροσανατολιστικός είναι ο Philip K. Dick και με κούρασε ελαφρώς, αν και ήταν ενδιαφέρουσα. Εκεί που έπαθα την πλάκα μου όμως είναι με το εξής:

Οι αστυνομικοί σε μυστικές αποστολές φορούν μια «ενεργή» στολή που τους αλλάζει συνεχώς την εμφάνιση, το πρόσωπο, τα ρούχα, το φύλο κλπ. Ο δε προϊστάμενος του πρωταγωνιστή αστυνομικός, εμφανίζεται στο γραφείο του, με το διαρκώς παραλασσόμενο παρουσιαστικό του και την άγνωστη πραγματική του ταυτότητα. Το όνομα-ψευδώνυμο αυτού; Hank!

Δεν θα σας πω τι αποκαλύπτεται για το άτομό του στο τέλος...

#11
patsis

Ok, βρήκα ένα σχετικό απόσπασμα, βλ. τρίτο βιντεάκι. Khan αναμένουμε εξηγήσεις...

#12
knasos

Ας πούμε πως δεν θα νοσησει ποτέ από προστάτη.

#13
xalikoutis

τι εννοείς πάτσιμαν «αποπροσανολιστικός» ο φίλιπ ντικ; αποπροσανατολίζει από τα πραγματικά προβλήματα του λαού;

#14
patsis

Όχι ρε συ, ήμουν λίγο ασαφής. Κάνει σμπαράλια την εμφανιζόμενη πραγματικότητα σε σημείο που δεν είσαι καθόλου σίγουρος τι είναι αληθινό και τι είναι παραίσθηση, είτε από ναρκωτικά είτε από επίδραση του Μεγάλου Αδελφού (περίεργες ψυχοκατασταλτικές τεχνολογίες και τέτοια).

#15
xalikoutis

#16
Pirate Jenny

Το ανέκδοτο με τα πράσινα μπίου μπίου το θυμάμαι απ' το δημοτικό (χρόνια και ζαμάνια). Αλλά εγώ προσωπικά το λέω «τα ξωτικάκια». 'Οχι σε φάσεις λιώματος-παραισθήσεις όμως, μόνο σε φάσεις «πού είναι ρε παιδιά το μολύβι μου», σηκώνεσαι απ' το γραφείο, ψάχνεις ΟΛΟ το σπίτι να βρεις το μολύβι σου, ξανακάθεσαι σιχτιρίζοντας, και νάτο το μολύβι! Ακριβώς μπροστά σου, εκεί που έκανες το γραφείο ανάστα ο κύριος και δεν το 'βλεπες, στραβάδι. Ε, τα ξωτικάκια σου έκαναν φάρσα πάλι. Δε φταις εσύ.

#17
beth

εεεε αφου υπαρχουν λογικο να χουν διαφορα ονοματα

#18
aias.ath

Τὸ λιωμής εἶναι καλὸ καὶ δὲν ἔχει ἀναρτηθῆ. Κάντε κάτι, ὅποιος τὄχει...

#19
iron

μπεθ σε χάσαμενε και σένα...