Πρόκειται για την λέξη ιστοσελίδα κατά όσους:

α) Μπερδεύουν τον ιστό του διαδικτύου με το πανί ενός καραβιού,
β) Είναι αγράμματοι,
γ) Είναι άσχετοι και ηλίθιοι,
δ) Συνδυάζουν τις ως άνω ιδιότητες.

«Μην στεναχωριέσαι! ιστΙοσελίδα την έχουνε πει και κάποιοι υποτίθεται πιό μορφωμένοι από σένα! (...) πολλοί, πολιτικοί, δημοσιογράφοι κλπ Ανοιξε ΙΣΤΙΑ και πρόσεξε μόνο μην είσαι εντός ΙΣΤΟΥ αράχνης και μπλέξεις! ! :Ρ» (από Blog).

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
Vrastaman

Αυτή είναι και τα δύο: www.istIoselida.com ;-)

#2
vanias

ιστοσανιδα όμως παίζει;

#3
σφυρίζων

Να επισημάνω και τον νεολογισμό ιστοπλοϊκό, το web browser που λένε και στα Βραστοχώρια.

Ο γούγλης δίνει χιλιάδες χτυπήματα με λάθος χρήση τση λέξης (αντί για ιστιοπλοϊκό) και μόνο μία ορθή χρήση (στο σάη λεξιλόγια).

#4
xalikoutis

Μιλώντας πάντως με παιδιά γυμνασίου και λυκείου παρατήρησα ότι χρησιμοποιούν αυθόρμητα κατά κύριο λόγω τη λέξη ιστότοπο και πολύ λιγότερο τη λέξη ιστοσελίδα, αν και στο γούγλη η ανάλογια χτυπημάτων είναι ~ 3:1 υπέρ της δεύτερης. Μάλλον επειδή έχουν μάθει τον όρο από την προειδοποίηση «η επίσκεψη σε αυτόν τον ιστότοπο μπορεί να προκαλέσει ζημία στον υπολογιστή σας».

#5
σφυρίζων

...και φυσικά ο αντίστοιχος ιστιότοπος δίνει κάμποσα χτυπήματα ;)

#6
nikname

o κυβερνοχωρος ειναι ακριβως ετσι.λεζάντα εικόνας Πληροφοριες ασυνδετες μεταξυ τους. Βλεπετε πουθενα καποιο ιστο? Αντιθετα εγω οπως ολοι μας τι κανουμε? Σεσφαρουμε στις ανεβασμενες σελιδες κατα το κεφι ή την αναγκη μας. Σερφαρουμε. Σας λεει κατι η λεξη?

#7
nikname

Φυσικα κοβουμε βολτες απο εδω και απο εκει. Αν ηταν ιστος θα ημασταν παγιδευμενοι. Ομως εμεις βολταρουμε,ΣΕΡΦΑΡΟΥΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ στη θαλασσα των site, οπως με μια ιστιοσανιδα σερφαρουν οι σερφερ στην πραγματικη θαλασσα. Εργαλειο(ιστιο) οι σελιδες. Ταξιδι οι πληροφοριες τους. Και ο νοων νοητω

#8
Δημητράκης(Μητσάκος)

Από τους τίτλους τηλεοπτικού ρεπορτάζ,πληροφορήθηκα ότι, ''ομάδες κουκουλοφόρων και κρανιοφόρων προκάλεσαν ζημιές...''.Προφανά κάποιος μπέρδεψε(;) τα κράνη με τα κρανία.
Και βέβαια, κατά πάγια τακτική τους, τα τηλεοπτικά αλλά και τα ραδιοφωνικά σαϊνια βγάζουν μάτια και κουφαίνουν αυτιά.Π.χ:
-''Της αναπληρωτής υπουργού...''
-''Των αυτόπτων μαρτύρων...''
-''Των συλληφθέντων γυναικών...''
-''Από την γηπεδούχο ομάδα δεν υπήρξε υστερήσαντας...''
-''Θερμοκρασία μείον δέκα βαθμούς κάτω του μηδενός...''
-''Η επικεφαλή των εργατριών...'' -''Εγκυμονεί ο κίνδυνος...'' -''Ολων όσοι...''(από τα κορυφαία). Και άπειρα άλλα... -''Πρήξον ήλιε...''(αυτό το λέω εγώ). Ασχετα βέβαια όλα αυτά με την ΄΄ιστιοσελίδα'',αλλά σχετικά με τα κάθε είδους γλωσσικά ατοπήματα.

#9
soulto

- "των ειδήμων" (εδώ)
- "νεΟποτισμός"
- Ο λαιμητόμος

τα 2 τελευταία είναι του ΠτΕ, ενώ το 1ο του συμβούλου στρατηγικού σχεδιασμού του ΠτΕ της ΠΦΑ