Παραλλαγή και επίταση της συμβατικής βρισιάς «γαμώ το μουνί που σε γέννησε». Κάνει τη γέννα (του υβριζόμενου) να ακούγεται ως εναπόθεση επιπλέον σκουπιδιών στον κόσμο, αλλά και το μουνί (της μάνας του) ως πρωκτό, τον ίδιο ως κουράδα κλπ...

(Παράβαλε και «το μουνί που σε ξέρναγε»)

Νομίζω ότι η όλη φράση απέκτησε μεγάλη ικανότητα να δημιουργεί νοητικές παραστάσεις και εικόνες μετά το παλιό ανέκδοτο που φωνάζουν το Σαργκάνη στο μαιευτήριο.

Στερεότυπα: «γαμώ το μουνί που σε πέταγε, ρε».

Το μουνί που τα πέταγε. (από Galadriel, 18/03/09)(από Vrastaman, 19/03/09)

Βλ. και σχετικά λήμματα γαμώ το μουνί της Εύας, γαμώ το μουνί της Καλιρρόης και γαμώ το μουνί της οικογένειάς του!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
jesus

επίσης, γαμώ το μουνί που σ'έφτυνε, κ γαμώ το μουνί που σε τίναζε.

σαργκάνης στο μαιευτήριο;;;;

#2
krepsinis

Νομίζω ότι το «γαμώ το μουνί που σε γλύστραγε» είναι ακόμα πιο επιθετικό, αφού παραπέμπει άμεσα στα ζώα: όταν το ζώο γεννάει όρθιο, το σπλάχνο του γλυστράει λες και έφυγε από τσουλήθρα.

#3
xalikoutis

παιδικό ανέκδοτο με μεγάλη διάδοση

μια τύπα προσπαθεί να γίνει μάνα, αλλά αν και κομπλε και αυτή και ο σύντροφος από γονιμότητα, υπάρχει το εξής σπάνιο πρόβλημα: κατά τον τοκετό, τα γλυστερά τοιχώματα του κόλπου της πιέζουν τόσο το παιδί, που αυτό μόλις βγαίνει εκσφενδονίζεται, καταλήγει στον τοίχο και γίνεται ταπετσαρία.

(μετά από τέτοια αρχή, διαβάζετεμε δική σας ευθύνη).

Μετά από 2 - 3 τραγικά τέτοια περιστατικά, το συμβούλιο των γιατρών αποφασίζει να καλέσουν το Νίκο Σαργκάνη, τον πλέον ειδικό για να σώσει με εκτίναξη το παιδί πριν αυτό καταλήξει στον τοίχο. Πραγματικά, στον επόμενο τοκετό ο Σαργκάνης είναι εκεί, παίρνει θέση και όταν το μωρό πετάγεται σαν από ξερό σουτ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο Σαργκάνης αίλουρος πιάνει το μωρό και το κατεβάζει με ασφάλεια στο έδαφος. Αμέσως μετά φωνάζει «πάμεεεε ρεεε, όλοι μέσα» και κάνει βολέ...

#4
jesus

ωωωωωωωωωωχ ναι...το είχα ξεχάσει...πωπωωω

#5
Galadriel

Αυτό το βίντεο πρέπει να το δείτε για να δείτε τι τραβάνε τα μουνιά που πετάνε τα μωρά...

#6
Vrastaman

Παναγια μου!

#7
Galadriel

«I have more in meeeeeee» αχαχαχαχα

#8
soulto

τουί:
Κοντά στο 60% τα ποσοστά καισαρικής στη χώρα. Κίνδυνος να χαθούν παραδοσιακές φράσεις της ελληνικήδς γλώσσας όπως "Το μουνί που σε πέταγε".