Κλασσική παιδαριώδης έκφραση δεκαετίας '80, όπου ενέχεται η έννοια της απόρριψης ή και της δυσκολίας πραγματοποίησης κάποιου γεγονότος: όσο εύκολα μπορεί να ισιώσει κανείς ένα στραβό καβλί, άλλο τόσο μπορεί να πραγματοποιηθεί ό,τι εμείς θεωρούμε απίθανο ή ανόητο.

- Νίκο, θα με βοηθήσεις στη μετακόμιση με το αυτοκίνητο του πατέρα σου, το επόμενο Σάββατο;
- Σάββατο, να τρέχω για να κουβαλάω πράγματα και να υποχρεώνομαι στον πατέρα μου; Το καβλί μου το φιδίσιο, έλα να το κάνεις ίσιο!

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
acg

Μου ακουγεται σωστο και σαν προτροπη για σεξ. Εξηγουμαι: το καβλι μου το φιδισιο (μαλακο και ευλυγιστο) ελα να το κανεις ισιο (σκληρο και καβλωμενο). Μπορω να το χρησιμοποιω ετσι γιατρε μου; Ή θα μου την πεσει η σλανγκοπολιτσία;

#2
poniroskylo

Γνώμη μου είναι ότι εξαρτάται από το καβλί. Μαλακό και ευλύγιστο, εντάξει. Αλλά είναι δεόντως μακρύ; Διότι τα φίδια έχουν ένα μήκος όσο νάναι. Και είσαι δεόντως φαρμακοπούτσης ή φαρμακοψώλης, ως όφις δηλητηριώδης; Αν η απάντηση στα δυο αυτά ερωτήματα είναι ανεπιφύλακτα «ναι», τότε, ναι, μπορείς.

#3
acg

To επιπεδο μου και η εν γενει ανατροφη μου (γαλλικα, πιανο κλπ) δε μου επιτρεπουν να επεκταθω σε τετοια θεματα, ιδιως μεσα στα πλαισια του παροντος σαιτ, το οποιο αποτελει την στοργικη σκέπη των γλωσσολογικων κι επιστημονικων ανησυχιων του ομοιως μοσχαναθρεμμενου σλανγκεπωνυμου πληρωματος.

(Θα το λεω παντως)

#4
iron

στα κλπ συγκαταλέγεται το μπαλέτο;

#5
acg

I'll take the 5th on that one;)