Η ατάκα αυτή προέρχεται από παραφρασμένο σλόγκαν πολιτικής εφημερίδας και εκφράζει τη συνταγή της διαχείρισης των δυο συμπληρωματικών δρόμων προς τη σεξουαλική ικανοποίηση, τη σεξουαλική απόλαυση και τη σεξουαλική ευδαιμονία. Ισχύς εν τη ενώσει δηλαδή.

Στηρίζουμε δηλαδή την επίσημη οδό αλλά ελέγχουμε και την ανεπίσημη. Την ελέγχουμε γιατί αν το παραξηλώσουμε χάνουμε την ουσία έξω απ' τη συνουσία.

Όταν δεν είναι εφικτή όμως η επίσημη οδός λειτουργούμε στην ανεπίσημη. Όταν π.χ, δε μας κάθεται επίσημα, μας κάθεται ανεπίσημα. Κάνουμε δηλαδή copy την τύπισσα στο σκληρό μας και μετά παίρνουμε δουλειά για το σπίτι. Είτε έτσι δηλαδή, είτε γιουβέτσι, ο στόχος είναι να επιτευχθεί η σεξουαλική ικανοποίηση. Στο χέρι της τύπισσας είναι δηλαδή, η οδός που μας αφήνει να χρησιμοποιήσουμε.

Ωστόσο υπάρχει και παραλλαγή της φράσης που είναι η ακόλουθη: «ελέγχουμε το γαμήσι, στηρίζουμε τη μαλακία».
Λέγοντας ο ποιητής «ελέγχουμε το γαμήσι», αναφέρεται στο επιλεκτικό γαμήσι γιατί όπως λέει η άλλη λαϊκή ρήση: « Την υπογραφή σου και το πουλί σου, πρέπει να προσέχεις που τα βάζεις».

Λέγοντας πάλι τη φράση «στηρίζουμε τη μαλακία », υιοθετούμε αφενός την άλλη λαϊκή ρήση: «Μάθε τέχνη κι άστηνε, κι αν πεινάσεις πιάστηνε», ενώ αφετέρου κατανοούμε όλους εκείνους τους ακάματους χειρωνάκτες πεοργανοπαίκτες της υφηλίου.

  1. - Η Ελλάδα μαστίζεται από μεγάλη υπογεννητικότητα. Πρέπει να διασφαλίσουμε τη συνέχεια του έθνους μας. - Σωστόοος. Για αυτό οφείλουμε να υιοθετήσουμε το σύνθημα: «Γαμάτε γιατί χανόμαστε». Αυτό αποτελεί στο ελάχιστο, το ιστορικό χρέος μας απέναντι στη χώρα μας. Έτσι λοιπόν πρέπει επειγόντως να διοργανώσουμε καμπάνια στην οποία θα προωθήσουμε το σύνθημα: «στηρίζουμε το γαμήσι, ελέγχουμε τη μαλακία».

  2. - Και τό' χεις κόψει το εργόχειρο από τότε που γνώρισες τη Σούλα;
    - Α... όλα κι όλα φίλε μου. Εγώ τάσσομαι ανεπιφύλακτα υπέρ του συνθήματος: «ελέγχουμε το γαμήσι, στηρίζουμε τη μαλακία».

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
krepsinis

Σωστός...Ενδελεχής ανάλυση!

#2
Fotis Nitsiopoulos

Άμα τη μάθεις μικρός, μεγάλος δεν τη κόβεις