Στη αργκό των μπουρδελιάρηδων περιγράφει υπηρεσία κατά την οποία το πέος του πελάτη τρομπάρεται παλινδρομικά από την επαγγελματία μέχρι να παραχθεί το ζητούμενο σπερμώδες γάλα. Το τρομπάρισμα γίνεται συνήθως χειρωνακτικά και ενίοτε στο πόδι (βλ. ποδοφραπέ).

Για τους θαμώνες των στριπτιζάδικων, πρόκειται για τον υπέρτατο βαθμό περιποίησης που μπορεί να προσφέρει μια χορεύτρια σε ένα στριμωγμένο και συνωστισμένο «πριβέ» χώρο.

Για τους πελάτες οίκων απωλείας, αντιθέτως, το φραπέ είναι το πιο κοινότοπο και απέριττο συστατικό μιας μισθωτής ξεπέτας.

«Πήγα le cabaret με κάτι φίλους χρησιμοποιώντας τις καρτούλες που βρήκα στο ίντερνετ για δωρεάν χωρό. Δεν είχαμε λεφτά όλοι οπότε είχαμε σκοπό να κάτσουμε να πιούμε ένα ποτό να κάνουμε κ έναν χορό και να φύγουμε έχοντας πληρώσει 20€. Ε πήρα και εγώ μια κοπέλα για χορό, με πήγε πάνω και κατευθείαν άρχισε να μου τον πιάνει πάνω από το παντελόνι. Ε πήρα λίγο πιο πολύ θάρρος και άρχισα να την πιάνω παντού (ακόμα και κάτω) και αυτή με άφηνε. Σε κάποια στιγμή μου λεει με 100€ έξω από το μαγαζί κάνω ότι θες, θα σου δώσω το τηλ μου μετά... Ε τις λεω και εγώ για φραπέ, και μου λεει ότι μπορεί με 20€ φραπέ με γάλα, χωρίς να το μάθει το μαγαζί. Ε έσκυψε λίγο πάνω μου για να μην φαίνετε κ ξεκίνησε ο φραπές. Μόλις τέλειωσε τις έδωσα στα πεταχτά 20€ και έφυγα από το μαγαζί. με 40€ ήπια ποτό, μπάνισα τις γκόμενες, χούφτωσα αυτές που ήρθαν στο τραπέζι να με πείσουν για πριβέ και είχα και φραπέ με γάλα. Πραγματικά πολύ ευχαριστημένος!!!»

«..παλιά στο Ανατολή, θα το θυμούνται οι παλιότεροι έπαιζε πολύ φραπέ με πόδια στον πριβέ στο πατάρι! εμένα μου είχε τύχει πολλές φορές αλλά μόνο πάνω από τα ρούχα! Μια φορά όμως είχα πετύχει σε πριβέ μια τύπισσα που τον είχε βγάλει έξω σε ένα τύπο και του τον έπαιζε κανονικά με τα πόδια της μέχρι που έχυσε!!!! Σας έχει τύχει σε στριπτιζάδικο;»
(Αμφότερα από το forum του bourdela.com)

(από aias.ath, 18/11/11)(από GATZMAN, 01/05/13)\'Καφέδες\' παντός τύπου (από nobody, 20/12/13)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
GATZMAN

Αντε και για αλλαγή χτυπάμε και ένα fredo κα πουτσίνο

#2
Vrastaman

Χτυπάω Fredo - δηλαδή ρίχνω έναν κρύο;

#3
GATZMAN

Σωστόοοος! Πάντως τώρα που το σκέφτομαι θα μπορούσε να παίξει και φραπέ με μπέϊλις

#4
Vrastaman

...μπουγάτασα με φραπέ για τους θαμώνες των κακόφημων περιοχών της Σαλονίκης!

#5
jesus

τα σέβη μου...

#6
Vrastaman

Jesus Chrysler Supercar!

#7
Hank

Ένα ευαγές ίδρυμα έχει στο μενού του τόσα διαφορετικά είδη φραπέ, όσες και οι φραπεδιάρες στρηπτιτζούδες. Γιατί, κατά βάθος, κάθε φραπέ είναι διαφορετικό, έχει διαφορετικές αναλογίες, ρυθμό, βγάζει διαφορετικό αίσθημα, μπορεί να έχει διαφορετική έκβαση, κατάληξη, απρόοπτα...
Οι ονομασίες των φραπέ σχηματίζονται από το όνομα της στρηπτιτζούς συν την κατάληξη -τσίνο. Έτσι υπάρχουν λ.χ. τα:
Τζεσικοτσίνο, Μαρινοτσίνο, Λιλιαντσίνο, Λαουροτσίνο, Κατριντσίνο, Εμανουελλτσίνο, Σαντροτσίνο κ.ο.κ.

#8
danielo

Με παγωτό που λιώνει και στο στόμα

#9
Vrastaman

Trivia: Στα δοκίμιά του, το Lilian Pester de Almeida αναφέρεται σε κατεργάρη θεό της Ελληνι-Ρωμαϊκού πάνθεου με τα εξής λόγια: «Se don pénis il frappe / il frappe / il frappe»

#10
Galadriel

[O Λιακό έχει ντοκουμέντα για την αρχαιοελληνική καταγωγή του φραπέ (λεγόταν: «Ευφραπαίς», εκ του ευφραίνω + παις = η χαρά του παιδιού)] - από εδώ.

#11
Hank

Τι είπες τώρα!

#12
Vrastaman

Υιοθετείται!

#13
Galadriel

«Ο φραπές γαρ βαρύς»

#14
BuBis

Αγαπητό slang.gr,

Είμαι ένας σοβαρός κύριος, οικογενειάρχης, με καλή δουλειά, στα δεύτερα μου -άντα με κοιλίτσα και τα τοιαύτα και φανατικός φύλλος του έγκριτου site σας. Θα ήθελα να ζητήσω την συμβουλή σας.

Πριν ασχοληθώ με την σλανγκική, η ζωή μου, προσωπική, επαγγελματική και οικογενειακή ήταν αρμονική και ασυννέφιαστη. Πριν λίγη ώρα όμως, μία συνάδελφος, με είπε αν θέλω να με φτιάξει έναν φραπέ. Ξαφνικά, ανακάλυψα, ότι δεν ήταν η πρώτη φορά που με το είχε ρωτήσει. Συνήθως εγώ απαντώ αρνητικά γιατί προτιμώ ελλληνικό, λόγω κάποιων στομαχικών διαταραχών.

Όλος μου ο κόσμος αίφνης ήρθε πάνω κάτω! Τι να εννοεί ο ποιητής, σκέφτηκα αμέσως… Μήπως μου την πέφτει αφού ξευρει ότι δεν τον πίνω τον φραπέ ή είναι απλώς ευγενική; Πραγματικά δεν ξέρω τι να κάνω… Να την ρωτήσω αν έχει πείρα στον ποδοφραπέ, ντρέπομαι. Να την ρωτήσω αν συχνάζει στο slang.gr, ντρέπομαι διπλά… Να δεχτώ την πρόταση για φραπέ και να δω αν είναι Κυφωνίδης;

Θα το εκτιμούσα πολύ εάν με βοηθήσετε αφού πρεσβεύω ότι έχετε ένα μερίδιο ευθύνης για την κατάντια του να σκέφτεσαι σλανγκικά…

#15
Vrastaman

Αγαπητέ συνομήλικε συνοικογενειόρχη, το σλανκ είναι σαν το Hotel California, “you can check out any time you like but you van never leave”. Εγώ τι να πω που με έπιασε ακατάσχετο νευρικό γέλιο σε κάποια επίσκεψη σε φίλους όπου είχε καεί ντουί;

Έκανες το τεστ να δεις πόσο σλανγκαρχίδης είσαι;

#16
BuBis

με 4, είμαι χρυσή μετριότητα!! Άρα έχω ακόμη ελπίδες!!

#17
GATZMAN

@Βubis
Σχετικά με το προηγούμενο σχόλιο σου
Είχα πάει το ΣΚ για mini tour σε κάποιο νησί. Η πλάκα ήταν, πως όταν καθόμουν για φραπέ, παράγγελνα και αυθόρμητα το μυαλό πήγαινε συνειρμικά στον φραπέ τον άλλο.

Κάποια στιγμή κάποια σερβιτόρα, είπε πως δεν άκουσε καλά και με κοίταξε περίεργα.....Αυθορμήτως έκανα τη σκέψη:
Σλανγκίστρια, φραπεδιάρα (part time), πρώην φραπεδιάρα, κάποια που γνωρίζει τον κώδικα, ή κάποια βαρύκοη που θέλει το γωριλά της;

#18
BuBis

βρε τι πάθαμε, ωρέ παλικάρια! Δεν είμαι ο μόνος δλδ!

Παρόλαυτα, δεν με λέτε και δεν με είπατε... να τον χτύπήσω τον Κυφωνίδη;

#19
Khan

Θα πέσει ανεργία στον κλάδο, με τις εφευρέσεις του Γκατς!

#20
Vrastaman

Εχεχεχε τίποτα δεν αναπληρώνει το «από χέρι» σέικερ!

#21
GATZMAN

Ετς. Αλλο πράγμα το χειροποίητο

#22
BuBis

Γεια στα χέρια σου!

#23
vikar

Πέμπτο πολυμέσο, αφιερωμένο.

#24
Vrastaman

Αυτά είναι!

«Όχι για μένα, για τον μυϊκό σου τόνο»

#25
Khan

Σύμφωνα με πληροφορία εδώ (στο τέλος) το φραπέ είναι αντιδάνειο από το αρχαίο ῥαπίζω που διέθετε και δίγαμμα (F). Όταν, δηλαδή, οι άλλοι χρησιμοποιούσαν τα χέρια τους για να κρέμονται από τα κλαδιά, οι Ελληνίδες ανασεισίφαλλοι προσέφεραν παθητικό πουτσοσκάμπιλο.

#26
Vrastaman

Στος!!! Όλα τα Fλείζερ επάνω σου!

#27
aias.ath

Προσέξτε καὶ τὸ πομπίνο-φραπέ τῆς καλιαρντῆς, ποὺ σημαίνει πεολειχία.

#28
dk636

Tαυτόσημο και το μπαρμπούτι!

#29
Vrastaman

Πρέφα, στα ποδανά.

#30
MXΣ

«φτίαξε μου ένα φαρπέ, και μην βάζεις χάζαρη, να'ναι όπως η ζωή μου, η πιρκή και άραχη».... (στα ξε-ποδανά)

#31
GATZMAN

Αρα για να πάρει κάποιος πρέφα το νόημα της φράσης με πήρε πρέφα (που έχει λεχθεί με την ποδανοσημασία της πρέφας), πρέπει απαραιτήτως να είναι μυημένος στον κώδικα

#32
Khan

Αρχιμήδης! Πολύ γέλιο!

#33
σφυρίζων

Προτείνω τη λήμμαν φράπενινγκ ως απόδοση του επίκαιρου fappening.

#34
Khan

Lol! To fappening από πού βγαίνει ως λέξη;

#35
σφυρίζων

Εκ του fap (αριστερό σερφάρισμα) και του happening.

#37
soulto

Ο καφέ φραπέ εφευρέθηκε το 1957 στην 22η ΔΕΘ

#38
Khan

Από Sidney