Φράση που λέγεται με διάφορες παραλλαγές προειδοποιητικά και αφορά κυρίως τους διαφόρων ειδών λεβεντομαλάκες, όσους δλδ. έχουν αρχίσει από καιρό να ξεφτιλίζονται, να χάνουν τη μπάλα, ή που τις λαμογιές τους τους έχουν πάρει χαμπάρι και οι πέτρες, αυτοί ωστόσο, διατηρούν τη λεβεντιά τους και προχωρούν ακάθεκτοι, κάνοντας το λεβέντη. Πράγματι, η λεβεντιά είναι μεθυστική. Όταν κάποιος, ωστόσο, είναι τόσο λεβέντης και τόσο στον κόσμο του, η κατακραυγή μπορεί όντως να πάρει διαστάσεις βροχής από ροχάλες, και η ανταμοιβή του καλλιτέχνη να έρθει σε τάλιρα.

  1. Σύντροφοι δεν βρέχει. Μας φτύνουν!
    (από πασοκτζήδικο blog, πριν την ανάκαμψη)

  2. Ένα θεμελιώδες ερώτημα που οφείλει να θέτει κάθε δημοσιογράφος που σέβεται τον εαυτό είναι το «βρέχει ή μας φτύνουν;».
    Από δημοσιογραφικό blog

(από xalikoutis, 09/10/08)

Έχεις καλύτερο ορισμό; Πρόσθεσέ τον!

Δημοσιεύτηκε
Τελευταία επεξεργασία

#1
soulto

Αφιερωμένο στον βίκαρ:

-Βούτσης: Φλερτάραμε με πολιτικές αυταπάτες -Η Ζωή έκανε τέρατα, γελάμε και κλαίμε με Βαρουφάκη | iefimerida.gr - http://go.shr.lc/1NITpiz Δεν έχουμε δημοσιοποιήσει πολλά πράγματα για να μη φτύνει ο κόσμος την Αριστερά".

Νομίζει ότι ψιχαλίζει ο Νίκος

Πηγή

#2
jesus

το ότι η ελληνική αργκό κατ' εσέ φαίνεται να περιφέρεται γύρω απ' το πόσο μαλάκες είναι οι συριζαίοι σ' έχει απασχολήσει καθόλου; γιατί εμάς ήδη μας έχει απασχολήσει παραπάνω απ' όσο χρειάζεται.

#3
patsis

Θα ήθελα να πω κι εγώ κάτι. Κάθε διακριτός χώρος σε αυτό το σάιτ έχει τη σημασία του, μικρή ή μεγάλη. Άλλο να γράφουμε κάτι ως λήμμα, άλλο ως ορισμό, άλλο ως σχόλιο ή ανάρτηση στο φόρουμ (και κάτω από ποιο συγκεκριμένο σχόλιο ή θέμα του φόρουμ). Αυτό, βέβαια, στην περίπτωση που θέλουμε να σεβόμαστε το σάιτ και τους υπολοίπους που το επισκέπτονται και το χαζεύουν ή το χρησιμοποιούν.

Οπωσδήποτε, στα σχόλια μας παίρνει να είμαστε πιο χαλαροί και να λέμε και κάτι που περιφερειακά μόνο αγγίζει το σχολιαζόμενο λήμμα/ορισμό. Ή που είναι και άσχετο. Αλλά ας το κάνουμε με κάποιο μέτρο.

Απευθυνόμενος σε όλους τους προλαλήσαντες, προσωπικά ναι, βρίσκω μάλλον επίμονη την ανάρτηση αρνητικών για το σύριζα σχολίων κάτω από σχετικά ή άσχετα λήμματα και ορισμούς και ναι, με κουράζει. Μήπως όμως κι εγώ και άλλοι δεν έχουμε τα δικά μας ενδιαφέροντα που προσεγγίζουν το κόλλημα; Ή μήπως η διακυβέρνηση της χώρας είναι χαμηλού ενδιαφέροντος και περιορισμένου κοινού θέμα;

Όταν, ωστόσο, κάποιος σου λέει ότι το κούρασες, ε, σκέψου το και λίγο. Είναι ένας (ή παραπάνω) από τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεσαι, είτε το θέλεις είτε όχι, γράφοντας στο slang.gr, οπότε αν θέλεις να μετράει η έκφρασή σου προς το κοινό σου, πρέπει οπωσδήποτε να δεχτείς να μετρά και η έκφραση τού κοινού σου, έστω και αν διαφωνείς με το περιεχόμενό της.

Επίσης προτείνω να σκεφτείς, soulto, μήπως τυχόν άλλα μέλη ανησυχούν ότι δίνεις έναν τόνο στους πιο περιστασιακούς επισκέπτες, μια ατμόσφαιρα και μια χροιά που δεν εκφράζει τα υπόλοιπα μέλη ("α, εκεί στο slang όλο κατά του σύριζα ασχολούνται"). Και ναι μεν δεν μπορούμε ούτε πρέπει να μιλάμε σα ζόμπι για χάρη ενός αόριστου κοινού, πρέπει όμως να σκεφτόμαστε ότι υπάρχουν και άνθρωποι εδώ στο slang.gr που ασχολούνται πρωτίστως με τη γλώσσα, οπότε δεν θέλουν, απαραίτητα, να συνδέονται με μια συνεχή ροή (μικρο)πολιτικών σχολίων. Όπως σου λέει κι ο vikar, φτιάξε ένα μπλογκ και πες τα.

Με μέτρο, αυτό είναι το tl;dr.

#4
patsis

Λέγοντας "προλαλήσαντες" εννοώ τα σχόλια εδώ.

#5
soulto

Jesus, όταν λες εμείς εννοείς την ΣΟ;

Δεν ξέρω πόσο ασχοληθήκατε με τη σχέση σλανγκ-σύριζα, πάντως η σλανγκ απ' τη φύση της ως (και) αντιεξουσιαστική και αντικυβερνητική, είναι φυσικό τώρα να είναι ιδιαίτερα παραγωγική πέριξ των συριζανέλ.
Μην ξεχνάς όμως και τον ντελαμαγκέν, τις μεϊμαρίτσες, τον πάκη και άλλες σλανγκιές ων ουκ έστιν αριθμός, προ και μετά πασόκ.
Τέλος όχι, δεν θεωρώ οτι στο σύριζα είναι οι πιο μαλάκες, γι αυτό απάντησα στου βίκαρ τις αδικαιολόγητα επιθετικές αιτιάσεις ("με τόση αστοχία που διακρίνει τα σχόλιά σου, κάνεις τους συριζαίους να φαίνονται και συμπαθείς.."), οτι δεν έχω πρβλμ, εξ άλλου μερικοί μου είναι πράγματι συμπαθείς.

Πάτση με το συμπάθειο, λέω να μη σου απαντήσω γιατί έχεις ένα ελάττωμα: διαγράφεις σχόλια που δε σ' αρέσουν..

#6
jesus

εμείς εννοώ σχεδόν σίγουρα οι της ΣΟ κ πιθανόν πολλοί που σε βλέπουν να είσαι η μοναδική που σχολιάζει σχεδόν κάθε μέρα σε ρυθμό σάιτ που ασχολείται με την επικαιρότητα, ενώ οι άλλοι ακολουθούν ρυθμούς που αρμόζουν σ' ένα σάιτ που ασχολείται με τη γλώσσα.

θα σταματήσω στην αντιεξουσιαστικότητα της αργκό κ θα θυμηθώ ότι έβαλες τη λέξη "παρακμή" δίπλα-δίπλα με φωτό του καραμανλή (μαζί με χατζιδάκι κι έναν άλλον, δε θυμάμαι ποιον) κ υπονοούσες ότι η παρακμή ήρθε τώρα (στο άλλο σκέλος της φωτό είχες συριζαίους [οποία έκπληξις] μαζί με λαζόπουλο), ενώ ο καραμανλής αντιπροσώπευε προφανώς την ακμή.

ένα σάιτ για τη γλώσσα δεν είναι καλός τόπος για να χάνουν οι λέξεις το νόημά τους.

#7
soulto

Όχι τζίζα μου, το πήρες λάθος: ο Χατζηδάκις ήταν η ακμή κι ο Λαζό το αντίθετο. Και στις δυο φωτό, οι άλλοι, Καραμανλής και Τσίπρας είναι η εξουσία (ουδεμία έκπληξις).

Για το οτι καθημερινά σχολιάζω την πολιτική επικαιρότητα τώρα. Ενδεικτικά, χθές: σχόλια για μπιτσιάζω, Γέρων Παστίτσιος, (3 σχόλια για) γαμο-, Καλογιάννης-Κακογιάννης, γαμοσλανγκοτέτοια (σλανγκογραμματική).
Κανένα δεν ήταν πολιτικό σχόλιο.

Προχθές σχόλιο (όχι πολιτικό, θεός φυλάξει) στο τρέντι.

Πριν 4 μέρες σχόλιο στο μαξούλι και στο σχετικό δικό σου ρεφούζι/ ροφούζι, όπου με ευχαρίστησες μάλιστα για τις πληροφορίες.

Αυτά.

#8
vikar

Ντάξει, ότι κατάλαβ' ο καθένας κατάλαβε. Μή σπαμάρουμε το λήμμα, έχουμε πλέον και φόρουμ.

#9
Galadriel

Είχα γράψει κανα δυο σχόλια και τελευταία στιγμή τα άφησα. Το αναφέρω κι ο υπονοών υπονοείτω.

#10
Galadriel

(α να γεια σου γράφαμε μαζί)

#11
soulto

Αχαχαχαχ! "κι ο υπονοών υπονοείτω"
Ελήφθη
η υπονοούσα

#12
vikar

Κι ο υποθέτων υπόθετο. :-Ρ

#13
Galadriel

Αυτό βίκαρ το λένε πουστιά, να λες από τη μία μη σπαμάρετε το λήμμα, μετά να ποστάρεις την ατάκα που με τρώει να απαντήσω και να σκέφτομαι όοοοοχι, δίκιο έχει, μην απαντήσω, το λήμμα, ας πάμε στο φόρουμ, γαμώτη πρέπει ΠΡΕΠΕΙ όμως - θες να χεις την τελευταία κουβέντα ρε; Αυτό θες;

#14
vikar

[τώρα θα της έλεγ' αυτηνής, αλλ' ας μή σπαμάρω... είν' κι ο χαλικούτις σοβαρίκλας και θα μας την πέσει καμια ώρα, άσε καλύτερα...]

#15
Galadriel

Το σοβαρίκλας το χουμε;

#16
vikar

Ε έχουμε τον χαλικού...

#17
xalikoutis

Ου ρε slangofrontex! φατσούλα γελάκια και τέτοια.